Японська дослідницька компанія створила сорт банана з їстівної шкіркою. Назвали його Монгі, що в перекладі означає "неймовірний". Банан виходить солодше звичайного, і його шкірку можна їсти разом з м'якоттю, пише "Газета по-українськи"
Для початку вчені садять і вирощують бананові дерева при температурі мінус 60 градусів. Через зміни температури плоди починають рости швидше, а текстура шкірки стає схожою на листя салату. Зазвичай банани ростуть при температурі 26 градусів тепла.
Така шкірка має поживну цінність і містить вітамін B6, магній і амінокислоту, яка відіграє важливу роль в роботі нервової системи.
Зазначається, що вирощування банана дорого обходиться, і кожного тижня в магазин на заході країни привозять лише десять фруктів. Один банан коштує 5,75 долара (165 грн)
26-01-2018, 07:39
0
1 167