Експерти з Університету Ньюкасла (Великобританія), які раніше склали список найбільш корисних для сніданку продуктів харчування, подали й протилежний перелік. Вони розповіли, які п'ять продуктів протипоказані до вживання в перший за день прийом їжі, пише "Експрес".
Зокрема, на сніданок не бажано вживати солодку випічку. Всілякі рогалики та круасани є джерелами великої кількості швидких вуглеводів, а тому можуть спровокувати різке підвищення рівня цукру в крові і сплеск енергії, який швидко спаде в процесі засвоєння цукру організмом, пише newsyou.info.
Через збільшення вироблення інсуліну доволі швидко відчуєтсья й голод. Випічка не дасть протриматися до обіду без додатково спожитих калорій -- тому її слід уникати на користь цільнозернового хлібу в поєднанні з сиром, яйцем або рибою.
Також фахівці порадили не вживати на сніданок готові магазинні йогурти, особливо знежирені і доповнені підсилювачами смакуу. На їхню думку, білка в таких йогуртах мало, але зате у великій кількості присутні штучні інгредієнти.
Мюслі також зараховано до списку некорисних для сніданку продуктів за те, що не містять достатньої кількості білка, але при цьому насичені цукром і швидкими вуглеводами.
Фаст-фуд, що являє собою смажену і жирну їжу, особливо шкідливий дитячому організму, відзначили експерти.
Крім цього, невідповідними для сніданку медики назвали готові каші, що вимагають запарювання окропом, а також крупи з високим вмістом вуглеводів на зразок манної. Вживання цих продуктів викликає швидке відчуття голоду -- найкраще на сніданок їсти каші з грубих натуральних круп, в яких багато клітковини.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
12-10-2017, 10:12
0
3 258