Кардіологи з Мюнхена повідомили про продукти, вживання яких здатне сильно нашкодити серцево-судинній системі. Практично весь список складається з готових і перероблених продуктів харчування, що містять багато штучних жирів і смакових добавок, пише "Експрес".
Дослідження науковців з кафедри кардіології Мюнхенського університету показало, що здоров'ю міокарда шкодять абсолютно всі продукти, в яких присутні маргарин і модифіковані жири. Тож віж печива й тортів потрібно відмовлятися якомога частіше.
Крім того, до небезпечних для серця продуктів вони зарахували сирокопчену і копчену ковбасу, шипучі вина і шампанське, пиво, а також чорну і червону ікру. Відносно пива кардіологи уточнили: якщо чоловіки дорожать станом серця, їм не потрібно випивати більше 0,5 літра в день, для жінок цей поріг ще нижчий -- 0,33 літра.
Загалом, дослідники відзначили, що у сучасних людей стиль харчування за ступенем загрози здоров'ю серця не поступається стресам.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
14-09-2017, 11:39
0
1 698