Німецькі лікарі назвали продукти, які найбільше шкодять серцю

Новини світу / новини
1 769
0
Німецькі лікарі назвали продукти, які найбільше шкодять серцю

Кардіологи з Мюнхена повідомили про продукти, вживання яких здатне сильно нашкодити серцево-судинній системі. Практично весь список складається з готових і перероблених продуктів харчування, що містять багато штучних жирів і смакових добавок, пише "Експрес".

Дослідження науковців з кафедри кардіології Мюнхенського університету показало, що здоров'ю міокарда шкодять абсолютно всі продукти, в яких присутні маргарин і модифіковані жири. Тож віж печива й тортів потрібно відмовлятися якомога частіше.

Крім того, до небезпечних для серця продуктів вони зарахували сирокопчену і копчену ковбасу, шипучі вина і шампанське, пиво, а також чорну і червону ікру. Відносно пива кардіологи уточнили: якщо чоловіки дорожать станом серця, їм не потрібно випивати більше 0,5 літра в день, для жінок цей поріг ще нижчий -- 0,33 літра.

Загалом, дослідники відзначили, що у сучасних людей стиль харчування за ступенем загрози здоров'ю серця не поступається стресам.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.