Група європейських стоматологів оприлюднили список овочів, які негативно впливають на зубну емаль, зокрема знищують емаль.
Про це пише видання
АН.
Згідно з переліком, найнебезпечнішими є цукіні і спаржа. Адже вони містять високий рівень органічних кислот, які і роз'їдають зубну емаль, а з часом призводять до руйнування всього зубного скелета.
Далі у рейтингу кабачки, болгарський перець, патисони та щавель.
Звичайно, медики закликають не реагувати на перелік дуже радикально, та не виключати вище перелічені овочі зі свого раціону. Однак, якщо ви споживаєте їх у великій кількості, то краще скоротити вживання.
Також стоматологи радять після їжі чистити зуби або хоча б полоскати рот.
А от на яблука, кажуть дантисти, треба налягати. Адже яблучна кислота навпаки зміцнює емаль.
Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
13-02-2017, 06:33
0
2 714