RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Аналітики пророкують появу преміального смартфона від Applе

Аналітики пророкують, що в 2017 році Apple випустить iPhone X з 5,8-дюймовим OLED-екраном.

Експерти аналітичної компанії Fast Company, грунтуючись на достовірних даних, передбачають, що Apple збирається особливим чином відсвяткувати 10-річчя продукту, який по суті годує компанію.

І відсвяткувати не на самоті, а разом зі своїми користувачами.

У 2017 році Apple представить не тільки очікувані оновлення торішньої моделі — 4,7-дюймовий iPhone 7s і 5,5-дюймовий iPhone 7s Plus, але і воістину преміальний фаблет з умовною поки що назвою iPhone X.

Його роздрібна вартість в США перевищить $1 тис., вважають експерти.

Аналітики Fast Company передбачають, що iPhone 7s і iPhone 7s Plus будуть традиційним оновленням попереднього року. Трохи більш потужне залізо, оновлення камери, а також нова версія iOS.

Але до 10-річного ювілею з моменту виходу першого iPhone компанія Тіма Кука має намір порадувати споживачів позаплановою новою моделлю. Її офіційна назва поки невідома. Цілком можливо, що це буде iPhone 8. Але деякі експерти припускають, що Apple, якій до вподоби символізм, цілком може назвати його римською цифрою X.

Важливіше інше. Це буде перший, по-справжньому преміальний iPhone.

Досі навіть найтоповіші моделі iPhone завжди залишалися в одному ціновому діапазоні з іншими флагманськими моделями на ринку, зокрема, вже багато років існує паритет з заклятим ворогом Samsung.

Однак, несподіваний успіх у моделі Huawei Porsche Design, що вийшла восени, свідчить про те, що заможні користувачі готові платити більше за преміальність.

І Apple, можливо, готова дати їм такий шанс.

Смартфон iPhone X може отримати 5,8-дюймовий OLED-екран. Чутки про те, що Apple готується застосувати цю технологію, ходять давно.

OLED-матриці вже відмінно зарекомендували себе в преміальних телевізорах. В порівнянні з традиційними технологіями, у них нижче енергоспоживання, вище яскравість і контрастність, кращі кути огляду. Крім того, OLED-технологія дозволяє зробити екран набагато тонше, що відкриває нові перспективи в зменшенні товщини смартфонів, або ж у нарощуванні ємності акумуляторів (при збереженні габаритів смартфона).

За даними Fast Company, Apple поки не готова перевести на цю технологію всю лінійку iPhone з двох причин. По-перше, такі матриці вдвічі дорожче тих, що використовуються зараз. По-друге, єдиним виробником OLED-матриць, які задовольняють вимоги Apple за якістю та обсягами, є Samsung.

Apple не хоче ставити себе в повну залежність від конкурента.

Але OLED-екран — не єдине очікуване нововведення iPhone X. Аналітики вважають, що новий iPhone позбудеться кнопки Home — вона стане наекранною, як в останніх версіях Android. Більше того, Apple може піти ще далі і прибрати бокові кнопки регулювання гучності і включення беззвучного режиму, замінивши їх на сенсорні області з боків металевого корпусу смартфона.

Корпус iPhone X буде металевим, але екран і "спинка" будуть повністю покриті захисним склом Gorilla Glass останнього покоління.

Також у iPhone X, ймовірно, буде версія з 512 ГБ вбудованої пам'яті.

З дещо меншою часткою ймовірності аналітики припускають, що Apple отримає користь зі свого співробітництва з компанією Lumentum і задіє в преміальному смартфоні технології 3D-розпізнавання.

Це дасть можливість покращити роботу камери, використовувати технології доповненої реальності. Але найвірогідніше — замінити технологію сканування відбитків пальців на розпізнавання обличчя або сітківки ока.

Вартість iPhone X буде перевищувати $1 тис., впевнені аналітики. Питання тільки в тому, наскільки. Сама по собі цифра не так вже й вражає. Навіть сьогодні максимальна версія iPhone 7 Plus в США коштує $969.

Ймовірно, iPhone X, напханий новітніми технологіями, може коштувати відчутно більше цієї суми.

Деякі аналітики поспішили поховати сегмент преміальних смартфонів. Аж надто жалюгідними були спроби Vertu та інших преміальних брендів випускати смартфони на Android. Елітна шкіряна обробка і "стразики" ніби як перестали спокушати багатих користувачів.

Несподіваний успіх Huawei Porsche Design в 2016 році змусив експертів знову заговорити про наявність преміальної ніші.

Взявши за основу свій флагман Mate 9, компанія Huawei створила преміальний смартфон з вигнутим 5,5-дюймовим AMOLED-дисплеєм з роздільною здатністю 2К, 6 ГБ оперативної і 256 ГБ вбудованої пам'яті. Ціна смартфона в Європі становить 1350 євро. І за ним буквально вишикувалися черги. Перший тираж вже розпроданий, черга на покупку розтягнулася на два з гаком місяці.

Безумовно, пристрої з такою ціною навряд чи стануть масовими. Тому, випускаючи iPhone X, навряд чи будуть розраховувати на мільйонні тиражі і в Apple. Але з іміджевої точки зору поява такого пристрою як iPhone X (як би в кінцевому рахунку не називалася модель), може бути дуже важливою для Apple, яка останніми роками поступово втрачає позицію неформального лідера у високих технологіях, принаймні, на ринку смартфонів.
Редактор: Юрій Коверзнєв
9-02-2017, 22:54
Коментарів 0 Переглядів 1 614

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.