RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Цієї ночі у Лос-Анджелесі вручатимуть "Золотий глобус"

У Лос-Анджелесі цієї ночі буде названо лауреатів престижної американської премії "Золотий глобус". Її присуджує Асоціація іноземних журналістів, акредитованих при Голлівуді, яка об'єднує близько 90 осіб.

У кіноіндустрії США цей трофей за престижністю поступається лише премії Американської академії кіномистецтв, тому нерідко вручення "Золотого глобуса" називають генеральною репетицією "Оскара", передає ТАСС.

73-тя за ліком церемонія традиційно пройде в готелі "Беверлі Хілтон", а телетрансляція розпочнеться в неділю о 17:00 за часом Західного узбережжя США (11 січня о 03:00 квск). Її ведучими стануть актори Мел Гібсон і Олівія Уайлд. Роль основного ведучого заходу буде виконувати комік Рікі Джервейс.

Премія вручається за підсумками минулого року в 25 категоріях, що охоплюють кінематограф і телебачення. Список номінантів складений за результатами голосування членів асоціації, які представляють 55 країн світу та понад 250 млн читачів.

Фаворитом нинішньої церемонії називають фільм Тодда Хейнса "Керол" (Carol), знятий за мотивами роману 1952 року "Ціна солі" Патриції Хайсміт. Стрічка про кохання і складні взаємини двох жінок потрапила відразу до п'яти номінацій, у тому числі до головної - "Кращий повнометражний (драматичний) фільм". Виконавиці головних ролей у картині Кейт Бланшетт і Руні Мара претендують на звання "Кращої актриси". Хейнс побореться за право стати "Кращим режисером", а композитор Картер Беруелл - за здобуття "Золотого глобуса" за музику до фільму.

По чотири номінації отримали картини "Стів Джобс" (Steve Jobs), "Гра на пониження" (The Big Short) і "Той, що вижив" (The Revenant, в українському прокаті "Легенда Х'ю Гласса"). До трьох категорій включено фільми "Кімната" (Room), "У центрі уваги" (Spotlight), "Дівчина з Данії" (The Danish Girl), "Мерзенна вісімка" (The Hateful Eight) і "Марсіанин" (The Martian).

Разом з "Керол" на трофей у найпрестижнішій номінації "Кращий повнометражний (драматичний) фільм" претендують стрічки "Той, що вижив" (The Revenant), "Кімната" (Room), "У центрі уваги" (Spotlight), а також "Божевільний Макс: Дорога люті" (Mad Max: Fury Road).

Читайте також: Номінанти на премію BAFTA: у лідерах - "Керол" і "Міст шпигунів"
"Кращим актором драматичного фільму" можуть стати дворазовий володар "глобуса" Леонардо Ді Капріо (фільм "Той, що вижив"), Майкл Фассбендер ("Стів Джобс"), Едді Редмейн ("Дівчина з Данії") і Вілл Сміт ("Захисник" - Concussion).

У номінації "Краща актриса драматичного фільму" компанію Бланшетт і Маре складуть Брі Ларсон ("Кімната"), Сірша Ронан ("Бруклін") і Алісія Вікандер ("Дівчина з Данії").

У категорії "Краща комедійна картина/мюзикл" - кінострічки "Джой" (Joy), "Марсіанин" (The Martian), "Шпигун" (Spy), "Дівчина без комплексів" (Trainwreck) і "Гра на пониження" (The Big Short).

"Кращим актором комедії або мюзиклу" можуть стати Крістіан Бейл і Стів Карелл ("Гра на пониження"), Марк Руффало ("Нескінченно білий ведмідь" - Іnfinitely Polar Bear), Метт Деймон ("Марсіанин") і п'ятиразовий володар "Золотого глобуса" Аль Пачіно ("Денні Коллінз").

У номінації "Краща актриса комедії або мюзиклу" боротимуться Дженніфер Лоуренс ("Джой"), Мелісса Мак-Карті ("Шпигун"), Емі Шумер ("Дівчина без комплексів"), Меггі Сміт ("Леді в фургоні") і Лілі Томлін ("Бабуся").

Читайте також: Нові "Зоряні війни" побили рекорд в американському прокаті
У номінації "Кращий режисер" зібрано цвіт сучасного кінематографа - Алехандро Гонсалес Іньярріту ("Той, що вижив"), Том Мак-Карті ("У центрі уваги"), Рідлі Скотт ("Марсіанин"), Стівен Спілберг ("Шпигунський міст"), Квентін Тарантіно ("Мерзенна вісімка") і Тодд Хейнс ("Керол").

Претендентами на "Кращий фільм іноземною мовою" названо "Новітній заповіт" (Бельгія), "Клуб" (Чилі), "Фехтувальник" (Фінляндія), "Мустанг" (Туреччина) і "Син Савла" (Угорщина).

Зазначимо, що нерідко тріумфатори "Золотого глобуса" стають і лауреатами "Оскара".
Редактор: Юрій Коверзнєв
10-01-2016, 22:36
Коментарів 0 Переглядів 1 982

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.