Пробіотики можуть бути небезпечні для здоров'я

Новини світу / Новини
1 329
0
Пробіотики можуть бути небезпечні для здоров'я

Це білок, що міститься в пшениці, житі і ячмені.

Дослідники з Колумбійського університету виявили більше ніж у 50% відомих пробіотиків (продуктів з корисними бактеріями) глютен.

Це білок, що міститься в пшениці, житі і ячмені. Люди, які страждають від целіакії (непереносимість глютену), повинні виключити його зі свого раціону, щоб уникнути появи неприємних симптомів з боку ШКТ і знизити ризик раку.

Фахівці знайшли глютен у 12 з 22 найбільш продаваних пробіотиків. Між тим, багато людей з целіакію приймають пробіотики для нормалізації мікрофлори кишечника.

Більшість пробіотиків, у яких був виявлений глютен, містили менше 20 частинок білка на мільйон, що допустимо. Однак у 4 (18%) рівень глютену виявився вищим норми.

Напис "без глютену" був більше ніж на 50% пробіотиків. У двох з цих продуктів вміст білка перевищував норму.

Проблеми з ШКТ у тих, хто страждає від целіакії, виникають тільки після вживання 10 міліграмів глютену в день. У будь-якому випадку, фахівці радять таким людям ставитися до пробіотиків з обережністю.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.