Аналогічними властивостями володіє і зелений чай.
Результати великого дослідження, проведеного вченими з Університету Токіо під керівництвом професора Маннамі Іноуе, свідчать, що щоденний кави в раціоні знижує ризик смерті у людей середнього і похилого віку на 15%.
Ці дані опубліковані в доповіді Національного онкологічного центру Японії.
У дослідженні, брали участь понад 90 тисяч осіб у віці від 40 до 69 років, які розповіли вченим про свій щоденний раціон у анкетах. Ці дані обробили і порівняли зі статистикою смертності за останні 19 років.
На підставі отриманої таким чином інформації дослідники встановили: ті, хто випивають 1-2 чашки кави на день, знижують ризик померти на 15%, а ті, хто випиває по 3-4 чашки – на 24%.
У статті йдеться, що аналогічними властивостями володіє і зелений чай, регулярне вживання якого знижує ризик передчасної смерті у чоловіків на 13%, у жінок - на 17%.
Механізм позитивного впливу кави і зеленого чаю на організм ще до кінця не вивчений, однак, швидше за все, значну роль тут відіграє кофеїн, який міститься в обох напоях.
18-11-2015, 20:00
0
2 153