Речовини, які міститься в яйцях, перетворюються в серотонін.
Попередні дослідження показали, що серотонін впливає не тільки на настрій і відчуття щастя, але й на соціальну поведінку. Він пов’язаний з проявами щедрості і доброти.
Також відомо: амінокислота триптофан, яка міститься в яйцях, м’ясі птиці, бобах, вівсі, рибі, сирі, тофу і горіхах, в організмі перетворюється в серотонін.
У новому дослідженні вчених з Лейденського університету взяли участь 32 здорових студенти. Половині учасників дали плацебо, а іншим – дозу триптофану, еквівалентну тій, яка міститься у трьох яйцях.
Добровольців попросили напередодні ввечері і вранці перед експериментом не їсти і не пити нічого, крім води. Учасники також повинні були утримуватися від вживання алкоголю або наркотиків в період дослідження.
Студентам дали 15 доларів за участь в дослідженні і запитали, чи готові вони пожертвувати частину своєї винагороди на благодійність. Добровольці з експериментальної групи в середньому жертвували в два рази більше, ніж ті, кому давали плацебо. Надалі фахівці планують провести такий же експеримент з великою кількістю учасників.
Інше недавнє дослідження розвінчало міф про те, що яйця шкідливі для серця і підвищують рівень холестерину у здорових людей.
15-11-2015, 10:00
0
1 539