Шоколад служить для профілактики захворювань серця.
Вчені з Кембриджу з'ясували: шоколад не тільки зміцнює імунітет і покращує травлення, але і служить для профілактики захворювань серця.
Дослідники порівнювали показники любителів шоколаду і тих, хто до цих ласощів байдужий. В досліджуваній групі було 114 тисяч осіб.
В ході п'яти досліджень було доведено, що шоколад благотворно позначається на роботі серця і стан серцево-судинної системи.
Ризик розвитку серцево-судинних захворювань у ласунів на 37% нижче, ніж у тих, хто уникає шоколаду або вживає його вкрай рідко. Крім того, шоколад на 29% знижує ймовірність розвитку інсульту.
До речі, дослідники не поділяли в групі любителів різних видів шоколаду - отже, будь-який шоколад корисний.
Раніше японськими вченими було доведено, що регулярне вживання шоколаду знижує ризик серцевих захворювань за рахунок своєї здатності підвищувати рівень корисного холестерину.
Правда, японці рекомендували в якості засобу профілактики чорний шоколад. "Чорний гіркий шоколад без начинок і добавок — найкорисніший. В ньому вдвічі більше корисних сполук — антиоксидантів, що захищають клітини нашого організму від вільних радикалів", — впевнені японські дослідники.
Лабораторні тести біологічної активності какао-поліфенолів підтвердили їх антиоксидантну дію, яке може попередити розвиток захворювань серцево-судинної системи.
14-11-2015, 16:00
0
1 359