RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У двох міських пологових будинках майже 70 відсотків породіль зараз народжують разом із чоловіками чи близькими родичами – мамами, сестрами, подругами. Це, за словами лікарів та жінок, значно полегшує пологи.
Сергій був присутній під час пологів своєї дружини. "Я, можна сказати, народжував разом із нею: тужився, ніби відчував спазми і болі, – зізнався молодий чоловік. – Хоча спочатку був категорично проти. Але потім переглянув відеокасети, перечитав деякі книжки і зрозумів, що в цьому немає нічого страшного. Всі думки були спрямовані на те, щоби якось допомогти дружині, полегшити її біль. Не можу передати своїх відчуттів, коли вперше побачив нашого сина, перерізав пуповину. Таке не забудеться ніколи".
Переповнений позитивними почуттями і Олег, який приймав разом із лікарями свою третю дитину. "Під час народження старших доньки і сина я не був присутній, бо тоді такого не було, – розповів чоловік. – А коли цього разу ми з дружиною зайшли у приймальний покій, мене запитали, чи хочу я бути присутнім під час пологів. Спочатку я злякався, навіть не знав, що відповісти. Але вирішив спробувати. До пологового залу ми зайшли разом із дружиною. Намагався всіляко підтримати її: заспокоював, гладив, дув на неї. Від болю вона так стиснула мої пальці, що ледь не зламала їх, а за один навіть вкусила. Я бачив, як з’явилася на світ наша красуня-донечка, почув її перший крик. Мене настільки переповнили радісні почуття, що хотілося плакати. Тому радив би чоловікам не відмовлятися від можливості побачити народження своєї дитини".
А під час пологів Світлани була присутня її мама. "Хоча чоловік дуже хотів бути зі мною, та я навідріз відмовилася, – зізналася жінка. – Не хотіла, щоби він мене бачив розпластаною на кріслі, чув мої крики. Пізніше я вийшла до нього усміхнена з дитиною на руках. А ще я боялася, що після побаченого чоловік розлюбить мене. Кажуть, що деякі чоловіки навіть можуть стати імпотентами".
Юля збирається народжувати разом зі своєю подругою. "Із Мариною ми дружимо ще з дитинства, тому повністю довіряємо одна одній, – пояснила Юля свій вибір. – Крім того, у неї є власна машина, отож за необхідності може довезти мене до пологового будинку. Марина вже попередила своє керівництво, що будь-якого дня може не вийти на роботу, якщо в мене почнуться перейми. Чоловіка я не можу взяти із собою, бо він залишив мене на третьому місяці вагітності".
Надія БУДНА

Думка спеціаліста
Іван МАНИК,
ЗАВІДУВАЧ ПЕРШОГО АКУШЕРСЬКОГО ВІДДІЛЕННЯ МІСЬКОГО ПОЛОГОВОГО
БУДИНКУ №2:
Уже третій рік ми практикуємо у нашому пологовому будинку сімейні та партнерські пологи. Спочатку присутність сторонніх людей сприймалася медперсоналом досить важко. Та й подружжя ставилися до нововведення без ентузіазму. Але згодом ми переконалися, що це дуже позитивно діє на породіль: вони краще поводяться, їм є з ким поговорити. Зараз уже майже 70 відсотків жінок виявляють бажання народжувати разом із рідними людьми. Найчастіше – з чоловіками. Хоча бувають і мами, сестри чи близькі подруги. Навіть був один випадок, коли під час пологів доньки був присутній її батько.
У нас діє консультативна "Мамина школа", де готують до майбутніх пологів не лише жінок, а й чоловіків. Їх навчають, як правильно поводитися, що слід робити. Якихось особливих вимог немає. Ті, хто хоче бути присутнім під час пологів, повинні мати чистий одяг, щоби перевдягнутися, та змінне взуття. Чоловіки поводяться по-різному. Більшість намагаються виконувати все, що від них вимагають. Хоча деякі не витримують, особливо коли починаються пологи, і вибігають у коридор. Є такі, які починають плакати, побачивши дитину. Були випадки, коли чоловіки втрачали свідомість, і їх доводилося приводити до тями. Але загалом усі сприймають пологи позитивно. І розмови про те, що після побаченого чоловік може втратити сексуальний потяг до дружини чи в нього може розвинутися імпотенція, – це лише балачки, які не мають під собою жодного підгрунтя. Принаймні, за ці роки ніхто не поскаржився. Навпаки, чоловіки зізнавалися, що ще більше почали кохати своїх жінок, побачивши, у яких стражданнях вони народжували.
17-09-2009, 10:24
Коментарів 0 Переглядів 4 652

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.