RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Лікування за допомогою масажних крісел у Чернівцях – нині популярна процедура. В одному з виставкових залів масажних крісел процедури можна робити безкоштовно. Кореспондент "МБ" теж навідалася туди.
О 09.00 у салоні вже чимало людей, переважно пенсіонери. Спочатку всі уважно вислухали лекцію (багато хто вже не вперше – ред.) про корисність лікування за допомогою масажних крісел. І лише після цього розпочинається процедура лікування. Усі масажні крісла, а їх у салоні майже 20, зайняті. Доки пацієнти готуються до процедури, працівники салону уважно розпитують про їхнє здоров’я та родичів. Більшість із відвідувачів тут знають давно і називають "золотим фондом". Далі всіх ретельно закутують простирадлом і розпочинається масажування під пісню про фірму-виробника масажних крісел. Невеликі монітори, які розташовані поруч із масажними кріслами, показують температурний режим та різні види масажу. Триває процедура 40 хвилин. Директор виставкового салону Оксана МАКАРЧУК розповіла про масажні крісла та лікування різних хвороб:
– Масажні крісла працюють за допомогою довгохвильового інфрачервоного променя, який діє на організм на внутрішньоклітинному рівні. Таким чином відбувається зцілення від хвороб опорно-рухового апарату, серцево-судинної, нервової та ендокринної систем. Вплив відчуває насамперед хребет та м’язи, які знаходяться поруч. Але перш ніж зникне біль, відбувається період загострення, який може тривати від трьох днів і навіть до трьох місяців. Тож якщо у вас є якісь хронічні захворювання, варто бути готовим до болю. Результат покращення залежить від стадії хвороби, хтось відчує полегшення за десять сеансів, а хтось – за сто. Хоча вже доведено, що після 120 сеансів на масажному кріслі змінюється склад крові, вона очищується від холестерину, склеротичних бляшок тощо. Окрім лікування, процедура є засобом для зміцнення імунітету.
Коли людина приходить на сеанс, ми насамперед запитуємо про наявність протипоказань – раку щитоподібної залози, гіпертонічної хвороби у стадії загострення, оперативних втручань впродовж останнього року. Якщо нічого цього немає, процедуру дозволено. Вранці люди займають чергу. Треба мати два простирадла, шкарпетки та змінне взуття.
Оксана Іванівна розповідає, що щодня їх відвідує 200-250 людей. Безкоштовно людина може ходити щодня, але повинна приводити клієнтів. Зазвичай сюди навідуються пенсіонери, дехто пройшов уже понад 400 процедур. А ось щоби придбати масажне крісло, потрібно заплатити майже 24 тисячі гривень.
– У салоні ми показуємо лише один вид масажу – масаж хребта, хоча насправді масажне крісло багатофункціональне, – запевняє Оксана Іванівна. – Вдома можна робити масаж ніг, рук, живота, а також використовувати для зняття стресу. Загалом вдома сеанс може тривати 1,5 години.
– Лікування за допомогою масажних крісел – альтернативне, – продовжує Оксана Іванівна. – Звісно, є деякі лікарі, які не визнають його, інші ставляться позитивно. Але мені відомо, що наші масажні крісла придбали деякі санаторії і навіть лікарі.
Людмила ОСАДЧУК

КОМЕНТАР ФАХІВЦЯ
Iван Марчук,
ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛЕННЯ ФІЗІОТЕРАПІЇ МІСЬКОЇ ПОЛІКЛІНІКИ №1:
Я би радив, перш ніж піти на процедуру на масажні крісла, звернутися до лікаря, адже цілком можливо, що у людини є протипоказання до цього. Загалом у самому виставковому салоні масажних крісел мав би бути лікар, який би спочатку оглядав пацієнтів. Адже у людини може бути грижа Шморля, при якій заборонені масажі. Так само протипоказано це при гнійних процесах в організмі, при кисті нирки, яка при вигріванні може перерости у злоякісну пухлину. Лікар мав би ретельно вивчити паспорт крісла, покази та протипокази до масажу, довжину променя, який використовується тощо”.
22-01-2009, 10:51
Коментарів 0 Переглядів 6 885

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.