RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Випадіння волосся – масова проблема сучасних людей. Особливо це стосується мешканців міст і нерідко пояснюється поганою екологією.
– Насправді причин випадіння волосся багато, – розповідає лікар-трихолог Олена ТАТАРЕНКО. – Дуже часто вони криються не в шкірі голови, як люди зазвичай вважають, а всередині організму – у внутрішніх органах, роботі ендокринної системи тощо. Зазвичай волосся болісно реагує на захворювання щитоподібної залози, хвороби крові, гінекологічні, інфекційні, венеричні захворювання. Гормональний дисбаланс часто стає причиною порідіння волосся – таке трапляється з вагітними, жінками в клімактеричний період. Стрес та депресія – також великі вороги волосся... Якщо причина справді серйозна, косметичні засоби для зміцнення волосся просто не допоможуть, і людині доведеться пройти комплексне обстеження організму.
Якщо ж серйозних порушень немає, варто паралельно із застосуванням зміцнювальних засобів ще й переглянути свій щоденний раціон. Річ у тому, що волосся може випадати через нестачу деяких вітамінів та мінералів.
Вітаміни та мінерали, необхідні волоссю
Вітаміни групи В (містяться у яйцях, молоці, брокколі, нешліфованому рисі, квасолі, птиці, пивних дріжджах).
Вітамін РР (риба, горіхи, м’ясо, хліб грубого помелу).
Селен (бразильський горіх, нирки, тунець).
Цинк (устриці, пшеничні висівки, теляча печінка, яловичина).
Фосфор (пшеничні висівки, плавлений сир, кунжут, кедрові горіхи, мигдаль).
Магній (висівки, кешью, соя, біла квасоля).
Кальцій (кунжут, кропива, сардини, мигдаль, лісовий горіх, сир).
Народна косметологія проти випадіння волосся
Взяти кілька цибулин. Приготувати з них кашку і тонким шаром накласти на шкіру голови. Потримати хвилин десять, змити теплою водою.
Одну столову ложку меліси та одну столову ложку листя берези залити окропом, настояти 15 хвилин, процідити. Полоскати цим настоєм волосся після миття і не витирати – лише замотати рушником.
Корені лопуха треба висушити і зберігати у темному місці. Взяти 10-15 грамів висушеного кореня, залити склянкою окропу і поставити на водяну баню на маленький вогонь на 20 хвилин. Процідити. Втирати в шкіру голови за півгодини до миття.
Два листки магнолії дрібно нарізати, залити окропом, накрити, настояти 30-40 хвилин. Втирати в шкіру голови двічі-тричі на місяць.
Взяти по одній столовій ложці меду та соку алое, змішати з однією чайною ложкою часникового соку, додати один жовток і перемішати. Нанести на шкіру голови, одягнути поліетиленову шапочку, змити через 20 хвилин шампунем. Робити таку маску двічі на тиждень у впродовж місяця.
Змішати один жовток зі столовою ложкою горілки або коньяку. Втерти в шкіру голови, змити теплою водою через 40 хвилин.
Втирати в шкіру голови за півгодини до миття теплу реп’яхову олію. Повторювати двічі-тричі на тиждень.
Олеся ДОВБУШ
30-10-2008, 10:28
Коментарів 3 Переглядів 10 676

Теги -
Hаписав: Варвара, Коментарів: 0, Новин: 0, 28 серпня 2023 09:55
В новині:
Хороші рекомендації, дякую. За харчуванням стежу і намагаюся, щоб у раціоні завжди була риба, овочі та сир. Ну про користь вітамінів забувати не варто. Я для здоров'я волосся перiодично Альпента пропиваю. Вже другий рік із цим комплексом. Випадання в межах норми, а рости волосся помітно краще стало.

Hаписав: Олена, Коментарів: 0, Новин: 0, 13 листопада 2023 08:34
В новині:
Звiсно, правильне харчування відіграє важливу роль у нашій красі, але мені цього недостатньо, бо не завжди вдається то поснідати, то вчасно повечеряти, а про перекушування я взагалі мовчу. Тому і п'ю вітаміни, зазвичай на початку осені та весни. Нині комплекс Альпента приймаю. Курс розрахований на три місяці. Мені подобається, бо ефект від них помітний дуже швидко. Волосся щільне, шовковисте. Чи не випадають. що дуже важливо. Безумовно, я задоволена!

Hаписав: Дарина, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 грудня 2023 09:41
В новині:
Це правда, дуже важливо, що ми їмо. Але організм потребує і додаткових вітамінів. Я ось пропила комплекс Альпента і дуже задоволена тим як зараз стало виглядати моє волосся. Я нарешті змогла відростити його до потрібної мені довжини.

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.