RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У липні відчутно подорожчали туристичні путівки. Найбільше – за кордон. Наприклад, за відпочинок у Туреччині доведеться заплатити удвічі більше, ніж у травні.

Заворушень у Греції боятися не варто

– Від 10 липня до кінця серпня путівки найдорожчі, – розповідає директор однієї з туристичних фірм Юлія КУТЕЙНІКОВА. – Це не дивно, адже у цей час люди масово йдуть у відпустки. Дорожчають усі види відпочинку: в Туреччині, Болгарії, Криму, Одесі. Найсуттєвіше зросла ціна путівки до Туреччини – порівняно з минулим роком, до 30 відсотків. Якщо у травні цього року за проживання у тризірковому готелі за системою "все включено" можна було заплатити 250-300 доларів, то нині – 400-450.

Порівняно з минулим роком, вартість путівок до Болгарії зросла від п’яти до десяти відсотків. Якщо ж порівняти нинішній сезон із травнем, за десятиденний відпочинок у липні доведеться заплатити до 100 євро більше.

Найпопулярніший у липні, за словами працівників турфірм, залишається відпочинок у Туреччині та Болгарії. У середньому за відпочинок у тризірковому готелі Туреччини за системою "все включено" треба викласти 400 доларів. У цю суму входять переліт, медичне страхування, проживання у двомісному номері та харчування за "шведським столом". Додатково треба буде сплатити консульський збір 35 доларів. Є й дорожчі путівки. Наприклад, проживання у номері "делюкс" в одному з найдорожчих номерів Туреччини коштує 4,5-5 тисяч доларів.

Відпочинок у Болгарії обійдеться дешевше. Доба проживання у приватній віллі чи готелі "дві зірки" коштує від 10 євро. Ще 110-115 євро треба буде заплатити за проїзд та візу. 13-денний відпочинок у готелі 2-3 зірки за системою "все включено" обійдеться у 600-700 євро, 4-5-зірковому готелі – 800-950 євро.

– Не подорожчали лише путівки до Греції, – зауважує Юлія Кутейнікова. – У зв’язку з економічною кризою та акціями протестів. Порівняно з минулим роком, навіть подешевшали – приблизно на 10 відсотків. Побоювання заворушень безпідставні – готелі знаходяться у курортних зонах, а протести відбуваються здебільшого у столиці.

У липні двомісний номер у двозірковому готелі Греції (за системою "все включено") коштує 680-720 євро за сім ночей (8 днів). Ще 270 євро треба заплатити, якщо ви захочете, щоби протягом цього часу до номера щодня подавали сніданок.

– З проїздом автобусом – ще дешевше, – зауважує директор турфірми. – Наприкінці липня двоє наших замовників поїдуть у Грецію на вісім днів, разом заплативши 870 євро. У вартість входять проїзд та проживання у двозірковому готелі. У їхніх номерах є всі зручності: холодильник, телевізор. У деяких є навіть міні-кухні.

В Одесі та Криму – дощі і прохолодно

Неактуальний у липні відпочинок – у Єгипті. Там надто спекотно у цей сезон.
Небагато охочих відпочити і в Одесі та Криму. Причина – дощі та прохолодне море.

– У червні ще були замовлення, а нині немає, – зауважує Юлія Кутейнікова. – Ми постійно телефонуємо до Одеси, Криму, цікавимося погодою. Порівняно з минулим роком, путівки на українські курорти значно не подорожчали. Доба проживання у будинку без зручностей в Одесі (Затока) в середньому коштує 80 гривень. Кримські санаторії "диктують" вищі ціни: від 280 до 500-700 гривень і більше (залежно від категорії).

У серпні вартість путівок буде така ж, як у липні. А ось у вересні відпочинок значно подешевшає. Хоча, як прогнозують, його ціна буде вища, ніж у травні.
Олеся ДЛУЖАНСЬКА

Вартість путівки у липні

Закордон (8 днів):
готель 3* готель 4-5*
Туреччина (дол.) – 380-450; 980-1200;
Болгарія (євро) – 350-500; 500-650;
Греція (євро) – 500-700; 800-900.

Україна (грн за добу):
Одеса (Затока) – без зручностей – від 90, зі зручностями – 180-250;
Крим – приватна база – від 160, санаторій – 280-700.
11-07-2011, 10:38
Коментарів 0 Переглядів 4 006

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.