Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Останнім часом популярним стало заморожування ягід та овочів для заготівлі на зиму. Багато хто для цього навіть спеціально купує морозильні камери. У кожної господині – свої секрети та рецепти. Найкращими вони поділилися із читачами "МБ".

"Перед замороженням полуницю не мию"


– Вже заморозила на зиму полуницю, – повідомила чернівчанка Ольга ТКАЧУК. – Перед замороженням потовкла її та перетерла із цукром (на кілограм полуниці – чотири столові ложки цукру). Добре все перемішала і поклала у пластмасові відерця з-під сметани, морозива та майонезу. Щільно закрила. У такому вигляді полуниця добре зберігається у морозильній камері. Взимку її можна вживати самостійно або зі сметаною. Найчастіше подаю на стіл тоді, коли до мене сходяться діти або гості.

Схожий рецепт заморожування полуниці розповіла і мешканка Мамаївців Наталія РУДЬКО. Жінка також пересипає ягоди цукром, проте робить це шарами. Так заморожує і вишні, попередньо видаливши з них кісточки.

Чернівчанка Руслана заморожує ягоди свіжими, без додавання цукру.

– При цьому суницю, полуницю, малину, вишню та черешню не мию, – зауважує жінка. – Адже, якщо їх помити, треба обов’язково висушувати. У морозильну камеру кладу ягоди у пластмасових відерцях або целофанових пакетах, попередньо вивільнивши звідти повітря.

Заморожують перець, гриби і навіть шпинат

Щодо овочів, то майже усі господині перед замороженням обдають їх термічній обробці.

– Перець тушу в духовці, потім знімаю плівку, – говорить Ольга Ткачук. – Опеньки відварюю у підсоленій воді, проціджую і добре прополіскую водою. Перш ніж покласти у пакетах у морозильну камеру, підсушую їх. Моя невістка Оксана заготовляє на зиму білі гриби. Для цього їх миє, висушує і кладе сирі у морозилку. Взимку невістка відварює їх і подає до столу. Куштувала неодноразово – дуже смачні!

– Щороку заморожую пастаї, – ділиться Наталія Рудько. – Для цього відварюю їх у підсоленій воді. Сестра заморожує і кабачки та перець, обсмажуючи їх заздалегідь.

А пані Руслана заморожує салати та шпинат. Жінка радить попередньо ошпарювати їх окропом із додаванням солі.
Олеся ДЛУЖАНСЬКА

Коментар:
Наталія ОРЛОВА, доктор технічних наук, професор кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів Київського національного торговельно-економічного університету:
– Найбільш придатні для заморожування чорна та червона смородина, чорниця, агрус та темнозабарвлені вишні. Їх можна зберігати у морозильній камері без додавання цукру. Вишні та черешні заморожують і з кісточками, і без них, залежно від того, як використовуватимуть ягоди: для приготування страв чи подавати до десерту. Світлозабарвлені ягоди під час заморожування темніють. Під дією окиснення їхня харчова цінність знижується, а консистенція стає м’якою. Тому малину та суницю перед заморожуванням треба занурити у 20-30-відсотковий розчин цукрового сиропу. Для приготування сиропу воду із цукром треба закип’ятити, остудити і занурити туди ягоди на півгодини (у співвідношенні ягід та сиропу – 1:1,5). Можна також пересипати ці ягоди цукром. Слід пам’ятати, що не всі сорти полуниці та малини придатні для заморожування. Треба відбирати стиглі, але не перегріті на сонці ягоди.
Усі ягоди перед заморожуванням треба ретельно мити, а згодом добре сушити, розклавши їх на фільтрований папір чи тканину. Заморожувати краще в упакованому вигляді у лотках, по пів-один кілограм кожен. Лотки бажано заклеїти у місці прилягання кришок клейкою стрічкою. Заморожують ягоди за температури -30 – -18 °С, зберігають за -23 – -25 °С (не вище -18 °С). Термін придатності ягід – до одного року.
З овочів підходять для заморожування кабачки, перець та баклажани. Перш ніж покласти їх у морозильну камеру, овочі слід ретельно вимити і просушити. Перець можна заморожувати цілим або нарізавши кусочками (звільнивши овоч від насіннєвої камери). Баклажани перед заморожуванням треба витримати півгодини у підсоленій воді. А щоби вберегти від потемніння кабачки, їх треба полити двовідсотковим розчином лимонної чи аскорбінової кислоти.
Рейтинг:
(голосів: 1)
27-06-2011, 16:27
Коментарів 0 Переглядів 4894

Теги -
загрузка...
У Снятині в ДТП загинув 23-річний мотоцикліст із Буковини
Ще одна особа отримала закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забої грудної клітки та тазу.
Везли п’ятьма кіньми: на Буковині затримали контрабанду цигарок - фото
Чоловіки за допомогою п’яти коней спробували переправити до Румунії близько 20 тисяч пачок сигарет.
У Чернівцях злодій проник у квартиру через вікно та вкрав планшет
На момент скоєння крадіжки вдома нікого не було.
Популярне Коментують
• Новини
Ти гі…но, нє – ти: прийшов сторож і всіх вигнав. Блог Мостіпаки
Про головні політичні події минулого тижня - у блозі Олександра Мостіпаки
загрузка...
Готуйся до зими вчасно: котли Kronas подбають про тепло в оселі (на правах реклами)

Серпнева спека змушує думати про холод ледь не щомиті... А завбачливі так узагалі вже сьогодні замислюються про зимові морози! А й справді, чому б не обрати опалювальне устаткування прямо зараз?
Z-тариф від Київстар: скільки коштуватиме безлімітне спілкування та інтернет для буковинців? (новини компанії)

Жителі Буковини отримають тариф із необмеженим спілкуванням у мережі Київстар, безлімітний мобільний інтернет і 100 хвилин за кордон – лише за 55 грн.
Зберегти тепло допоможуть котли від "ІнсталПро" (на правах реклами)

Кожен власник будинку чи квартири прагне зменшити витрати на опалення та гаряче водопостачання власного житла
ТОВ "Бібі фешн" запрошує на роботу (на правах реклами)

У зв’язку з розширенням виробництва ТОВ "Бібі Фешн" оголошує додатковий набір на посади
ЧТЕІ КНТЕУ – понад 50 років на ринку освітніх послуг Буковини (на правах реклами)

Чернівецький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету – заклад вищої освіти, який функціонує на ринку освітніх послуг Буковини понад 50 років
Святкуємо день народження Фірмового магазину в Чернівцях (на правах реклами)

Ми запрошуємо Вас на День народження! 21 липня виконується рівно рік із моменту відкриття магазину! Приходьте на святкування на 9:00 і пориньте в атмосферу знижок та драйву
Канікули з користю: комп'ютерний табір від "ШАГ" (на правах реклами)

Мала Комп’ютерна Академія “Шаг” дає прекрасну можливість поєднати приємне з корисним навіть улітку. Мова йде про 11-денні ненав’язливі заняття, що проходять у захопливій ігровій формі.
Болить горло? Їжте морозиво
Це хороший метод тимчасового знеболення
Рубрика здоров'я ...