Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Останнім часом популярним стало заморожування ягід та овочів для заготівлі на зиму. Багато хто для цього навіть спеціально купує морозильні камери. У кожної господині – свої секрети та рецепти. Найкращими вони поділилися із читачами "МБ".

"Перед замороженням полуницю не мию"


– Вже заморозила на зиму полуницю, – повідомила чернівчанка Ольга ТКАЧУК. – Перед замороженням потовкла її та перетерла із цукром (на кілограм полуниці – чотири столові ложки цукру). Добре все перемішала і поклала у пластмасові відерця з-під сметани, морозива та майонезу. Щільно закрила. У такому вигляді полуниця добре зберігається у морозильній камері. Взимку її можна вживати самостійно або зі сметаною. Найчастіше подаю на стіл тоді, коли до мене сходяться діти або гості.

Схожий рецепт заморожування полуниці розповіла і мешканка Мамаївців Наталія РУДЬКО. Жінка також пересипає ягоди цукром, проте робить це шарами. Так заморожує і вишні, попередньо видаливши з них кісточки.

Чернівчанка Руслана заморожує ягоди свіжими, без додавання цукру.

– При цьому суницю, полуницю, малину, вишню та черешню не мию, – зауважує жінка. – Адже, якщо їх помити, треба обов’язково висушувати. У морозильну камеру кладу ягоди у пластмасових відерцях або целофанових пакетах, попередньо вивільнивши звідти повітря.

Заморожують перець, гриби і навіть шпинат

Щодо овочів, то майже усі господині перед замороженням обдають їх термічній обробці.

– Перець тушу в духовці, потім знімаю плівку, – говорить Ольга Ткачук. – Опеньки відварюю у підсоленій воді, проціджую і добре прополіскую водою. Перш ніж покласти у пакетах у морозильну камеру, підсушую їх. Моя невістка Оксана заготовляє на зиму білі гриби. Для цього їх миє, висушує і кладе сирі у морозилку. Взимку невістка відварює їх і подає до столу. Куштувала неодноразово – дуже смачні!

– Щороку заморожую пастаї, – ділиться Наталія Рудько. – Для цього відварюю їх у підсоленій воді. Сестра заморожує і кабачки та перець, обсмажуючи їх заздалегідь.

А пані Руслана заморожує салати та шпинат. Жінка радить попередньо ошпарювати їх окропом із додаванням солі.
Олеся ДЛУЖАНСЬКА

Коментар:
Наталія ОРЛОВА, доктор технічних наук, професор кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів Київського національного торговельно-економічного університету:
– Найбільш придатні для заморожування чорна та червона смородина, чорниця, агрус та темнозабарвлені вишні. Їх можна зберігати у морозильній камері без додавання цукру. Вишні та черешні заморожують і з кісточками, і без них, залежно від того, як використовуватимуть ягоди: для приготування страв чи подавати до десерту. Світлозабарвлені ягоди під час заморожування темніють. Під дією окиснення їхня харчова цінність знижується, а консистенція стає м’якою. Тому малину та суницю перед заморожуванням треба занурити у 20-30-відсотковий розчин цукрового сиропу. Для приготування сиропу воду із цукром треба закип’ятити, остудити і занурити туди ягоди на півгодини (у співвідношенні ягід та сиропу – 1:1,5). Можна також пересипати ці ягоди цукром. Слід пам’ятати, що не всі сорти полуниці та малини придатні для заморожування. Треба відбирати стиглі, але не перегріті на сонці ягоди.
Усі ягоди перед заморожуванням треба ретельно мити, а згодом добре сушити, розклавши їх на фільтрований папір чи тканину. Заморожувати краще в упакованому вигляді у лотках, по пів-один кілограм кожен. Лотки бажано заклеїти у місці прилягання кришок клейкою стрічкою. Заморожують ягоди за температури -30 – -18 °С, зберігають за -23 – -25 °С (не вище -18 °С). Термін придатності ягід – до одного року.
З овочів підходять для заморожування кабачки, перець та баклажани. Перш ніж покласти їх у морозильну камеру, овочі слід ретельно вимити і просушити. Перець можна заморожувати цілим або нарізавши кусочками (звільнивши овоч від насіннєвої камери). Баклажани перед заморожуванням треба витримати півгодини у підсоленій воді. А щоби вберегти від потемніння кабачки, їх треба полити двовідсотковим розчином лимонної чи аскорбінової кислоти.
Рейтинг:
(голосів: 1)
27-06-2011, 16:27
Коментарів 0 Переглядів 4847

Теги -
загрузка...
У Чернівцях поліція вивела в наручниках агресивного чоловіка з кастингу популярного телешоу - відео
Зловмисник намагався втекти від поліцейських та підбурював натовп людей проти них
На Буковині молодята на своєму весіллі зібрали цілу гору іграшок для дитячого будинку - фото
Ксенія Ревега та Валерій Бабин закликали своїх гостей замість квітів і цукерок приносити дитячі іграшки для малюків із дитбудинків
У Чернівцях через ремонт дороги не курсуватиме тролейбус
Повністю перекриють частину вулиці Січових Стрільців
Популярне Коментують
• Новини
«Свиноматка» на бусику і Мак’явеллі за фіранкою. Блог Мостіпаки
Про головні події минулого тижня - у блозі Олександра Мостіпаки
загрузка...
2 червня 2018 року в нашому місті з нагоди Дня захисту дітей започатковується грандіозна подія – дитяче свято “KidsFest Чернівці" – це фестиваль, калейдоскоп послуг, які дитина і її батьки можуть отримати у нашому місті
Феєричний KidsFest Чернівці з нагоди Дня захисту дітей (на правах реклами)

ЖК "Оазис Буковини" – якісне житло для родини, де "ВСЕ передбачено" (на правах реклами)

У мальовничому куточку міста Чернівці, на вулиці Немирівській, в екологічно чистій зоні, поруч із річкою Прут компанія будує житловий комплекс "Оазис Буковини", першу та другу секції якого буде здано в експлуатацію найближчим часом. А це означає, що чиясь мрія оселиться за новою адресою в довгоочікуваній новенькій квартирі.
Свято морозива "Рудь" об’єднало чернівецькі родини (новини компанії)

У Чернівцях 12 травня пройшло "Мегасвято Морозива" від компанії "Рудь" - найбільшого виробника "солодкого холоду". Вкотре компанія "Рудь" подарувала мешканцям та гостям міста незабутні враження та яскраві емоції
З таким молодим поколінням на Україну чекає успіх (на правах реклами)

У Чернівцях вже вдруге відбувся "Форум стартапів", який організувала філія Міжнародної освітньої мережі Бізнес-шкіл для дітей та підлітків "Miniboss Business School" у м.Чернівцях за сприяння [b]Європейської Асоціації Розвитку Бізнесу (ЄАРБ).
Чернівчан та гостей міста запрошують на "Форум стартапів" для дітей і підлітків (на правах реклами)

28 квітня 2018 року о 11:00 год., в ресторанному комплексі "Palazzo" (м.Чернівці, вул. Руська, 242) за сприяння Європейської Асоціації Розвитку Бізнесу відбудеться Форум стартапів, який організовує філіал Міжнародної освітньої мережі Бізнес-шкіл для дітей та підлітків Miniboss Business School у м.Чернівці.
І знесла курочка яєчко, не золоте, а просте... (на правах реклами)

Куряче яйце – це справжня скарбничка вітамінів та мікроелементів. У цьому продукті високий вміст вітамінів групи А, D, Е, фолієвої кислоти, вітамінів В3, В12, біотину і холіну.
Ідеальна шкіра обличчя – тепер це реально! (на правах реклами)

Здорова пружна ідеальна шкіра обличчя – це візитівка будь-якої людини. Щоб досягти такого результату, часто витрачають неймовірно великі кошти на косметичні засоби для догляду за шкірою, які, на жаль, не завжди ефективні...
Передменстуральний синдром: що відбувається у вашому тілі?

Предменструальний синдром – це складний патологічний симптомокомплекс, що з’являється за 1-14 днів до менструації і зникає відразу після її початку.
Рубрика здоров'я ...