Десятиденний відпочинок у Болгарії цього літа обійдеться від 200 до 800 євро з однієї особи. Якщо їдуть двоє дорослих, то болгари пропонують ще й безкоштовне місце для дитини 12-14 років.
– Болгарія – це курорт для сімейного відпочинку, – каже менеджер туристичної фірми у Чернівцях Євген ШОПРОНКО. – Особливістю її курортів є те, що усі пляжі піщані, харчування звичне для нас, мовний бар’єр відсутній. Проблем з отриманням візи немає, а ціни – демократичні.
Найбільший вибір готелів – у Сонячному березі.
– Із кожним роком дедалі більше готелів Болгарії пропонують послугу "все входить". Вартість перебування за такою програмою обійдеться від 20 євро з особи у червні та від 25 євро у липні, – говорить менеджер. – Періодично готелі пропонують знижки. Наприклад, у готель 4-5 зірок можна поїхати зі знижкою 10-15 відсотків.
– Де краще відпочивати – у готелі чи у приватному секторі, туристи обирають залежно від того, якого відпочинку хочуть. Є ті, хто має можливість замовити відпочинок у п’ятизірковому готелі, але їдуть у приватний сектор у Помор’є, бо звикли відпочивати там роками. А є туристи, які розраховують на мінімальний комфорт у двозірковому готелі. Болгарія може задовольнити будь-які смаки, – підсумовує менеджер.
Харчування
Болгарські кафе пропонують страви з морепродуктів, салати, супи, м’ясо.
Обід чи вечеря обійдеться від 5 до 20 левів з особи (25-100 гривень). Так, скумбрія на грилі коштує 6 левів (30 гривень), салати – 3 леви (15 гривень), супи – 2 леви (10 гривень.)
Овочі та фрукти – дешевші, ніж у Чернівцях. Кілограм помідорів коштує приблизно 10 гривень, кілограм персиків – 15 гривень.
Знайти заварний чай у Болгарії можна лише у великих супермаркетах – дрібні магазини продають чай у пакетиках.
У приватному секторі півлітра болгарської горілки ракії можна придбати за чотири леви (приблизно 20 гривень). Пляшка вина обійдеться у середньому у 5-6 левів (25-30 гривень).
Ольга ГНІДАН