RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Буковинки хочуть в обійми іноземних "принців". Щороку кілька сотень дівчат виходять заміж за чужоземців та виїжджають за кордон на постійне проживання. Чому дівчата обирають іноземців та чи варті того громадяни інших країн?

Про романтику та наслідки краху таких стосунків дізнавалася кореспондент "МБ".

"Подарую коханому вишиванку"

Буковинку Тетяна Шаховцева вже півроку зустрічається з громадянином Данії Майклом Албен Єнсеном. Наразі у молодих людей серйозні плани на майбутнє. Вони вже заручилися, а влітку одружаться. Познайомилися наречені через одне з чернівецьких шлюбних агентств. А під час першої зустрічі зрозуміли, що закохалися.

– Ми зустрілися з Майклом через місяць після знайомства через агентство, – розповідає Тетяна. – Побачила його вперше в аеропорту "Чернівці" і зрозуміла, що він ще кращий, ніж я собі уявляла.

За півроку Майкл вже тричі приїжджав в Україну. На Різдво хлопець познайомився з батьками Тетяни. Дівчина розповідає, що йому найбільше сподобалися звичаї українців та вишиванки.

– Вмію і в’язати, і вишивати, – розповідає Тетяна. – Коли востаннє їхала в Данію, привезла коханому теплий шарф, який зв’язала сама. У майбутньому подарую Майклу вишиванку. Ці подарунки для нього дуже дорогі.

Дівчина розповідає, що вже познайомилася з батьками нареченого. Перед знайомством дуже хвилювалася, бо не знала їхніх мови та звичаїв.
– В Україні, коли знайомишся з батьками хлопця, тебе розглядають та оцінюють всі твої якості, – каже Тетяна Шаховцева. – А там все навпаки. Батьки Майкла дивилися на мене як на кохану їхнього сина. Все інше їх цікавило менше.

Нині Тетяна Шаховцева та Майкл Албен Єнсен спілкуються через Інтернет, телефоном та надсилають одне одному листи звичайною поштою.
– Мій наречений – справжній романтик, – каже Тетяна. – Він надсилає мені листи та листівки поштою.

– У Майкла та Тетяни особливі стосунки, – зауважила директор шлюбного агентства, через яке познайомилися наречені, Олеся Динту. – Він дуже часто робить їй сюрпризи. Величезні букети червоних троянд – це звичний вияв уваги від громадянина Данії.
За період роботи Олеся Динту помітила, що всі іноземці галантні та уважні до своїх обраниць. Вони цінують в українках їхню доброту та відданість родині.

– Щоправда, найвдаліше складаються стосунки буковинок з європейцями. А минулого тижня ще одна буковинка стала дружиною бельгійця, – розповідає Олеся Динту.

Після стосунків з африканцем захворіла

Проте не всі стосунки з іноземцями закінчуються маршем Мендельсона та щастям. Іноді за необдумане кохання до чужинців дівчата жорстоко розплачуються. Зокрема не склалося з родиною і в мешканки селища Путила, яка двадцять років тому зустріла чорношкірого хлопця з-за кордону та народила від нього доньку.

– Наскільки я знаю, дівчина познайомилася з хлопцем під час навчання в Дніпропетровську, – каже селищний голова Путили Василь Повідаш. – Проте стосунки в молодої пари не склалися, і путильчанка повернулася жити до батьків.

На той час жінка вже народила доньку від іноземця. Наразі відомо, що жінка неодружена і періодично лікується. У неї проблеми з нервовою системою. Земляки кажуть, що це, ймовірно, наслідки невдалих стосунків із чорношкірим іноземцем. Адже чимало людей тоді не розуміли жінку і навіть глузували з неї. Та й обранець виявився не тим, про кого мріяла.

Як розповіла начальник відділу РАЦС Головного управління юстиції в області Орися Андрієць, найчастіше з громадянами інших країн одружуються дівчата. Після офіційної реєстрації шлюбу вони їдуть за кордон на батьківщину свого чоловіка.
Марина КОРПАН

Думка

Альона Головіна,
практикуючий психолог:
– Якщо виникають почуття до людини, не має значення, це іноземець чи співвітчизник. Головне – щоб ця людина була тобі дорогою. Вважаю, що в стосунках з чоловіками, незалежно від їхнього місця проживання, насамперед треба зважати на почуття до них. Якщо вам комфортно з цією людиною, чому б і ні? 
18-03-2011, 17:30
Коментарів 0 Переглядів 2 463

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.