RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Учитель англійської мови гімназії №2 Алла Глазатова перетворила квартиру і шкільний кабінет на музеї. Вона колекціонує ляльки, чашки, дзвіночки, серветки, магнітики, міні-споруди та міні-книжечки, значки, листівки, мушлі… У її двокімнатній квартирі ледве вміщається все зібране. Чоловік Дмитро зробив спеціальні полички.

– Мені легше сказати, що я не колекціоную, ніж назвати, що колекціоную, – сміється пані Алла, з якою ми зустрілися у школі. – Мої захоплення тісно пов’язанні з подорожами та людьми. Кожна річ нагадує мені про країну, де я її придбала, чи того, хто її подарував. Люди бігають за одягом, а я – за сувенірами. Наприклад, була зі своїми учнями в Шотландії і привезла звідти клітчасту серветку. З неї почалася моя колекція серветок.

Назвала доньку іменем улюбленої ляльки

У кабінет англійської мови Алла Глазатова внесла частинку своїх колекцій. На стінах висить багато фото, з яких можна дізнатися, в яких країнах учителька побувала з учнями. Є тут чайний куточок в англійському стилі. Навіть чай – привезений з Англії. Над вікном висить багато дзвіночків. Їх повісили випускники. "Кожен дзвіночок – це пам’ять про моїх учнів", – каже учителька. Скрізь по кабінету розкладено розмальовані пляшки різних розмірів і форм. "Це наше спільне сімейне захоплення, – зізнається Алла Дмитрівна. – Порожні пляшки ми з чоловіком перетворюємо на цікавинки. Наприклад, відобразили відомий Собор Святого Павла, англійську телефонну будку…"

Одна з найулюбленіших колекцій Алли Дмитрівни – авторські ляльки в національних костюмах. Зібрала вона приблизно 150 екземплярів. Усе почалося ще в десятому класі, коли однокласниця подарувала їй ляльку Даринку. Пізніше жінка назвала так свою доньку. "А цю симпатичну дівчинку мені привезла моя колишня учениця Юля зі США – з Пенсильванії, – показує ляльку Алла Дмитрівна. – Вона співає відому англійську колядку "Тиха ніч". А ляльку з краваткою, яка знаходиться у моєму кабінеті, виготовила моя улюблена учениця Лариса Захарова, яка зараз теж працює учителем англійської мови у школі №3".

Зібрала кілька десятків мініатюрних книжечок

Алла Дмитрівна також зібрала понад 50 раритетних чашок. "Ось одна з моїх улюблених, – колекціонерка показує чашку, на якій зображено відому картину "Шоколадниця" швейцарського художника XVIII століття Ліотара. – Привезла її з Дрезденської картинної галереї. А оскільки я народилася в один день з відомим англійським письменником Чарлзом Діккенсом, то в Лондонському музеї придбала чашку з його зображенням. А цю привезла з Вашингтона, де побувала 2003 року. У кожного в нашій сім’ї є своя улюблена чашка. У доньки, наприклад, із зображенням легендарного гурту "Бітлз", у чоловіка – єгипетська чашка, яку я привезла з Лондона".

А ще колекціонерка захоплюється міні – зібрала декілька десятків мініатюрних книжечок та найвідоміших у світі споруд. "Ось книжечка англійською мовою "Будь щасливий", – демонструє Алла Дмитрівна мініатюрне видання розміром декілька сантиметрів. – Тут подано поради, як стати щасливим. Маю також книжечки "Найкраща мама", "Прекрасна дочка". Є у мене мініатюрні споруди Королівської пошти Великобританії, німецького Рейхстагу, Собору Паризької Богоматері, статуї Свободи".

Ще одне захоплення вчительки – дзвіночки, які, за її словами, символізують щастя. Найцікавіші в її колекції валдайські дзвіночки, які мають дуже мелодійний звук. А весь холодильник на кухні завішаний сотнями магнітиків. Тут можна побачити всі американські штати та міста, де побувала Алла Глазатова. У ванній, на кухні та у вбиральні розташувалися сотні унікальних мушлів, які теж збирає пані Алла.
А ще вона колекціонує цікаві листівки. Їх зібралося вже три коробки з-під взуття. Збирає і значки із зображенням відомих особистостей.

– У нашій родині було багато колекціонерів, – запевняє Алла Дмитрівна. – Мій батько, наприклад, колекціонував марки. А донька збирає автографи відомих людей. У нас є і сімейні реліквії. Наприклад, цей мініатюрний зайчик стояв ще під ялинкою у моєї бабусі, коли вона була маленькою. Тепер ми ставимо цього зайчика під нашу ялинку.
Надія БУДНА
20-01-2011, 12:10
Коментарів 0 Переглядів 2 569

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.