Найкращі кухарі подавали сомів і жар-птиць

суспільство / Новини Чернівців
7 093
0
Найкращі кухарі подавали сомів і жар-птиць

Уже вдев’яте у Чернівцях відбувся фестиваль кулінарної майстерності "Буковинська гостинність-2010". У ньому взяли участь понад 30 найкращих кухарів, кондитерів та майстрів із карвінгу (художнього нарізання овочів).
Шеф-кухар ресторану "Буковинська зірка", що в Боянах, Ганна ЯКОБЕЦЬ нафарширувала великого п’ятикілограмового сома. "Щоби риба була смачнішою, додаю до фаршу волоські горіхи, – поділилася дівчина секретом. – Такі соми часто замовляють на весілля та бенкети. Один коштує 500 гривень".

Кухар ресторану "Лісний узвіс" Михайло КЛЮШ приготував на фестиваль фаршироване порося. Та гордістю хлопця була хріновуха власного виробництва, якою він пригощав відвідувачів. "Додає чоловічу силу. Випивши її, чоловік може здійснити свої найзаповітніші мрії, – запевнив Михайло. – Напій лікує також від застуди та грипу".

"Театр пивного настрою", що в центрі DEPO’t, представив фірмову страву з реберець та овочів у вигляді корони, яку прикрашала груша, настояна у вині.

Кухар ресторану "Кварц" Олександр БОЖИЄВСЬКИЙ виявився справжнім майстром із карвінгу. Вирізані ним з овочів квіти у вазі з гарбуза виглядали, як справжні. "Зроблені вони з білої редьки, буряку, моркви, капусти, – розповів пан Олександр. – Великий гарбуз, з якого вирізав вазу, за сто гривень купив на ринку мій зять. Над цією композицією працював усю ніч. А ще вирізав із кабачка підсвічник. Карвінгом займаюся рік".

Студент Чернівецького торгово-економічного інституту Олександр ПЕТРЮК вирізав із овочів "Імператорський сад", де прогулювалися морквяні жар-птиці та росли дивовижні квіти, зроблені з різнокольорового перцю і пекінської капусти. "Нині дуже модно прикрашати весільні та бенкетні столи вирізаними з овочів композиціями, – запевнив майстер. – Із них можна навіть вирізати зізнання в коханні чи вірші. Це дуже цікаво".

Найкращими кухарями визнано Михайла Клюша з ресторану "Лісний узвіз" та студента ЧТЕІ КНТЕУ Серафима Думітровича. Найкращими офіціантами виявилися Наталія Гуска з ресторану "Сонячна долина" і студентка ЧТЕІ КНТЕУ Анна Макух. Найкращими серед кондитерів стали Наталія Владейчук і Марія Маковійчук. А справжніми майстрами карвінгу визнано Олександра Божиєвського та Олександра Петрюка. Кубок переможця отримала студентська команда торгово-економічного інституту.
Надія БУДНА

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Відомій співачці з Буковини зробили операцію: вона лікується вже два місяці
11 259
У центрі Чернівців запропонували збудувати великий готель: хто за цим стоїть
10 276
Вчителька з Чернівців дала ШІ оцінити твір учениці: що з цього вийшло
5 164
"Неньо" був легендою: у Чернівцях помер найстаріший працівник теплокомуненерго
3 943
У Чернівцях активіст, на авто якого впало дерево, виграв суд у зелентресту
2 494
У Відні жорстоко закатували 21-річного юнака: ЗМІ пишуть про причетність до вбивства буковинця
2 482
Чому хочуть скасувати безкоштовний заїзд: директор Калинівського ринку пояснив про зміни
2 378
Завтра Буковина попрощається із захисником Андрієм Боднарюком
2 211
У Чернівцях затримали правоохоронця, який заробляв на ухилянтах і ховався від слідства
1 902
У Чернівцях відкрили новий корпус експертно-криміналістичного центру
1 822