Уже вдев’яте у Чернівцях відбувся фестиваль кулінарної майстерності "Буковинська гостинність-2010". У ньому взяли участь понад 30 найкращих кухарів, кондитерів та майстрів із карвінгу (художнього нарізання овочів).
Шеф-кухар ресторану "Буковинська зірка", що в Боянах, Ганна ЯКОБЕЦЬ нафарширувала великого п’ятикілограмового сома. "Щоби риба була смачнішою, додаю до фаршу волоські горіхи, – поділилася дівчина секретом. – Такі соми часто замовляють на весілля та бенкети. Один коштує 500 гривень".
Кухар ресторану "Лісний узвіс" Михайло КЛЮШ приготував на фестиваль фаршироване порося. Та гордістю хлопця була хріновуха власного виробництва, якою він пригощав відвідувачів. "Додає чоловічу силу. Випивши її, чоловік може здійснити свої найзаповітніші мрії, – запевнив Михайло. – Напій лікує також від застуди та грипу".
"Театр пивного настрою", що в центрі DEPO’t, представив фірмову страву з реберець та овочів у вигляді корони, яку прикрашала груша, настояна у вині.
Кухар ресторану "Кварц" Олександр БОЖИЄВСЬКИЙ виявився справжнім майстром із карвінгу. Вирізані ним з овочів квіти у вазі з гарбуза виглядали, як справжні. "Зроблені вони з білої редьки, буряку, моркви, капусти, – розповів пан Олександр. – Великий гарбуз, з якого вирізав вазу, за сто гривень купив на ринку мій зять. Над цією композицією працював усю ніч. А ще вирізав із кабачка підсвічник. Карвінгом займаюся рік".
Студент Чернівецького торгово-економічного інституту Олександр ПЕТРЮК вирізав із овочів "Імператорський сад", де прогулювалися морквяні жар-птиці та росли дивовижні квіти, зроблені з різнокольорового перцю і пекінської капусти. "Нині дуже модно прикрашати весільні та бенкетні столи вирізаними з овочів композиціями, – запевнив майстер. – Із них можна навіть вирізати зізнання в коханні чи вірші. Це дуже цікаво".
Найкращими кухарями визнано Михайла Клюша з ресторану "Лісний узвіз" та студента ЧТЕІ КНТЕУ Серафима Думітровича. Найкращими офіціантами виявилися Наталія Гуска з ресторану "Сонячна долина" і студентка ЧТЕІ КНТЕУ Анна Макух. Найкращими серед кондитерів стали Наталія Владейчук і Марія Маковійчук. А справжніми майстрами карвінгу визнано Олександра Божиєвського та Олександра Петрюка. Кубок переможця отримала студентська команда торгово-економічного інституту.
Надія БУДНА
12-11-2010, 10:56
0
6 921