RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » у номері » суспільство » Найкращі кухарі подавали сомів і жар-птиць

Найкращі кухарі подавали сомів і жар-птиць

Уже вдев’яте у Чернівцях відбувся фестиваль кулінарної майстерності "Буковинська гостинність-2010". У ньому взяли участь понад 30 найкращих кухарів, кондитерів та майстрів із карвінгу (художнього нарізання овочів).
Шеф-кухар ресторану "Буковинська зірка", що в Боянах, Ганна ЯКОБЕЦЬ нафарширувала великого п’ятикілограмового сома. "Щоби риба була смачнішою, додаю до фаршу волоські горіхи, – поділилася дівчина секретом. – Такі соми часто замовляють на весілля та бенкети. Один коштує 500 гривень".

Кухар ресторану "Лісний узвіс" Михайло КЛЮШ приготував на фестиваль фаршироване порося. Та гордістю хлопця була хріновуха власного виробництва, якою він пригощав відвідувачів. "Додає чоловічу силу. Випивши її, чоловік може здійснити свої найзаповітніші мрії, – запевнив Михайло. – Напій лікує також від застуди та грипу".

"Театр пивного настрою", що в центрі DEPO’t, представив фірмову страву з реберець та овочів у вигляді корони, яку прикрашала груша, настояна у вині.

Кухар ресторану "Кварц" Олександр БОЖИЄВСЬКИЙ виявився справжнім майстром із карвінгу. Вирізані ним з овочів квіти у вазі з гарбуза виглядали, як справжні. "Зроблені вони з білої редьки, буряку, моркви, капусти, – розповів пан Олександр. – Великий гарбуз, з якого вирізав вазу, за сто гривень купив на ринку мій зять. Над цією композицією працював усю ніч. А ще вирізав із кабачка підсвічник. Карвінгом займаюся рік".

Студент Чернівецького торгово-економічного інституту Олександр ПЕТРЮК вирізав із овочів "Імператорський сад", де прогулювалися морквяні жар-птиці та росли дивовижні квіти, зроблені з різнокольорового перцю і пекінської капусти. "Нині дуже модно прикрашати весільні та бенкетні столи вирізаними з овочів композиціями, – запевнив майстер. – Із них можна навіть вирізати зізнання в коханні чи вірші. Це дуже цікаво".

Найкращими кухарями визнано Михайла Клюша з ресторану "Лісний узвіз" та студента ЧТЕІ КНТЕУ Серафима Думітровича. Найкращими офіціантами виявилися Наталія Гуска з ресторану "Сонячна долина" і студентка ЧТЕІ КНТЕУ Анна Макух. Найкращими серед кондитерів стали Наталія Владейчук і Марія Маковійчук. А справжніми майстрами карвінгу визнано Олександра Божиєвського та Олександра Петрюка. Кубок переможця отримала студентська команда торгово-економічного інституту.
Надія БУДНА
12-11-2010, 10:56
Коментарів 0 Переглядів 6 921


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.