RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Історія успіху | Історія успіху Допомога захисникам | Медична допомога для переселенців | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Найкращі кухарі подавали сомів і жар-птиць

Уже вдев’яте у Чернівцях відбувся фестиваль кулінарної майстерності "Буковинська гостинність-2010". У ньому взяли участь понад 30 найкращих кухарів, кондитерів та майстрів із карвінгу (художнього нарізання овочів).
Шеф-кухар ресторану "Буковинська зірка", що в Боянах, Ганна ЯКОБЕЦЬ нафарширувала великого п’ятикілограмового сома. "Щоби риба була смачнішою, додаю до фаршу волоські горіхи, – поділилася дівчина секретом. – Такі соми часто замовляють на весілля та бенкети. Один коштує 500 гривень".

Кухар ресторану "Лісний узвіс" Михайло КЛЮШ приготував на фестиваль фаршироване порося. Та гордістю хлопця була хріновуха власного виробництва, якою він пригощав відвідувачів. "Додає чоловічу силу. Випивши її, чоловік може здійснити свої найзаповітніші мрії, – запевнив Михайло. – Напій лікує також від застуди та грипу".

"Театр пивного настрою", що в центрі DEPO’t, представив фірмову страву з реберець та овочів у вигляді корони, яку прикрашала груша, настояна у вині.

Кухар ресторану "Кварц" Олександр БОЖИЄВСЬКИЙ виявився справжнім майстром із карвінгу. Вирізані ним з овочів квіти у вазі з гарбуза виглядали, як справжні. "Зроблені вони з білої редьки, буряку, моркви, капусти, – розповів пан Олександр. – Великий гарбуз, з якого вирізав вазу, за сто гривень купив на ринку мій зять. Над цією композицією працював усю ніч. А ще вирізав із кабачка підсвічник. Карвінгом займаюся рік".

Студент Чернівецького торгово-економічного інституту Олександр ПЕТРЮК вирізав із овочів "Імператорський сад", де прогулювалися морквяні жар-птиці та росли дивовижні квіти, зроблені з різнокольорового перцю і пекінської капусти. "Нині дуже модно прикрашати весільні та бенкетні столи вирізаними з овочів композиціями, – запевнив майстер. – Із них можна навіть вирізати зізнання в коханні чи вірші. Це дуже цікаво".

Найкращими кухарями визнано Михайла Клюша з ресторану "Лісний узвіз" та студента ЧТЕІ КНТЕУ Серафима Думітровича. Найкращими офіціантами виявилися Наталія Гуска з ресторану "Сонячна долина" і студентка ЧТЕІ КНТЕУ Анна Макух. Найкращими серед кондитерів стали Наталія Владейчук і Марія Маковійчук. А справжніми майстрами карвінгу визнано Олександра Божиєвського та Олександра Петрюка. Кубок переможця отримала студентська команда торгово-економічного інституту.
Надія БУДНА
12-11-2010, 10:56
Коментарів 0 Переглядів 6 703

Теги -
• Новини партнерів
ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Прощання відбулось у Свято-Духівському кафедральному соборі


Якої перемоги ми очікуємо? Блог Ярослава Волощука
Всі ми щиро прагнемо перемоги, але якої саме – це далеко не риторичне запитання
«Не знаю, кому платити». Блог Надії Будної
Уже два місяці я не плачу за газ
ВІДЕО Переглянути все відео

Чому не можна легковажити їхнім носінням і як обрати справді хороші та стильні окуляри, нам розповіли в мережі оптик Cristals Optic, яка ще в травні відкрила свої двері для чернівчан.

Якщо ви помітили, що дитина по-особливому сприймає цей світ, має багату уяву й хороший смак, відчуття стилю, а також їй подобається малювати чи креслити, запишіть її у художню школу.

Підписавши декларацію з сімейним лікарем у "Центрі сімейної медицини "DANKO" ви отримаєте пакет безкоштовних послуг

Каміни та печі найперше вражають тим, що це справді економічно вигідний варіант опалення.

"ВСТ Автодрайв" – сучасна автошкола, яка вже не перший рік здійснює фахову підготовку водіїв усіх категорій та є однією із кращих у Чернівецькій області.

На що звертати увагу, обираючи вироби для дому та на які матеріали варто орієнтуватися, ми розпитали у магазині "Затишок вдома", що в ТЦ "Головний".
• Теги