Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Найкращі кухарі подавали сомів і жар-птиць

Уже вдев’яте у Чернівцях відбувся фестиваль кулінарної майстерності "Буковинська гостинність-2010". У ньому взяли участь понад 30 найкращих кухарів, кондитерів та майстрів із карвінгу (художнього нарізання овочів).
Шеф-кухар ресторану "Буковинська зірка", що в Боянах, Ганна ЯКОБЕЦЬ нафарширувала великого п’ятикілограмового сома. "Щоби риба була смачнішою, додаю до фаршу волоські горіхи, – поділилася дівчина секретом. – Такі соми часто замовляють на весілля та бенкети. Один коштує 500 гривень".

Кухар ресторану "Лісний узвіс" Михайло КЛЮШ приготував на фестиваль фаршироване порося. Та гордістю хлопця була хріновуха власного виробництва, якою він пригощав відвідувачів. "Додає чоловічу силу. Випивши її, чоловік може здійснити свої найзаповітніші мрії, – запевнив Михайло. – Напій лікує також від застуди та грипу".

"Театр пивного настрою", що в центрі DEPO’t, представив фірмову страву з реберець та овочів у вигляді корони, яку прикрашала груша, настояна у вині.

Кухар ресторану "Кварц" Олександр БОЖИЄВСЬКИЙ виявився справжнім майстром із карвінгу. Вирізані ним з овочів квіти у вазі з гарбуза виглядали, як справжні. "Зроблені вони з білої редьки, буряку, моркви, капусти, – розповів пан Олександр. – Великий гарбуз, з якого вирізав вазу, за сто гривень купив на ринку мій зять. Над цією композицією працював усю ніч. А ще вирізав із кабачка підсвічник. Карвінгом займаюся рік".

Студент Чернівецького торгово-економічного інституту Олександр ПЕТРЮК вирізав із овочів "Імператорський сад", де прогулювалися морквяні жар-птиці та росли дивовижні квіти, зроблені з різнокольорового перцю і пекінської капусти. "Нині дуже модно прикрашати весільні та бенкетні столи вирізаними з овочів композиціями, – запевнив майстер. – Із них можна навіть вирізати зізнання в коханні чи вірші. Це дуже цікаво".

Найкращими кухарями визнано Михайла Клюша з ресторану "Лісний узвіз" та студента ЧТЕІ КНТЕУ Серафима Думітровича. Найкращими офіціантами виявилися Наталія Гуска з ресторану "Сонячна долина" і студентка ЧТЕІ КНТЕУ Анна Макух. Найкращими серед кондитерів стали Наталія Владейчук і Марія Маковійчук. А справжніми майстрами карвінгу визнано Олександра Божиєвського та Олександра Петрюка. Кубок переможця отримала студентська команда торгово-економічного інституту.
Надія БУДНА
Рейтинг:
(голосів: 1)
12-11-2010, 10:56
Коментарів 0 Переглядів 5461

загрузка...
У Чернівцях правоохоронці затримали помічника судді на хабарі 1200 доларів
За ці кошти він обіцяв вплинути на прийняття рішення суддею районного суду Чернівців щодо закриття адміністративного провадження
Популярне Коментують
• Новини
Про подорожі в часі. Блог Надії Макушинської
Від поштових марок до освіти майбутнього
загрузка...
Літній відпочинок для дітей: 5 таборів поблизу Карпат, де вашій дитині сподобається (на правах реклами)

Що може бути веселішим, ніж літо, проведене разом зі своїми однолітками у таборі відпочинку. До вашої уваги пропозиції 5 таборів літнього відпочинку для дітей
День святого Валентина: 7 ідей подарунків від магазинів у Чернівцях (на правах реклами)

Напередодні Дня святого Валентина усі закохані перебувають у пошуках найкращих подарунків для своїх половинок, намагаючись приготувати приємний сюрприз, здивувати, привернути увагу, перевірити почуття, створити романтичний настрій або зробити пам’ятний і незабутній дарунок
"Kuzenko dental studio" – сучасна стоматологія, що подбає про ваше здоров’я! (на правах реклами)

Здорові зуби – одна із запорук хорошого самопочуття. Однак багато людей нехтують візитом до стоматолога. Тому несвоєчасне виявлення проблеми призводить до руйнування зубів, які стають джерелом інфекції