RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Хоча площу Турецької Криниці ще повністю недобудовано, її не встигають лагодити після відпочивальників. Щойно встановили плити на кам’яних поручнях сходів, а вони вже у вибоїнах. Порозбивали і ліхтарі, що мали б освітлювати площу.

– Люди приходять на площу задля відпочинку, але не замислюються про те, що завтра захочуть знову відпочити тут, – розповів директор фірми "Буковина-екоінвест", яка утримує площу, Валентин ОХРІМОВСЬКИЙ. – Молодь вночі постійно розпиває тут алкогольні напої. Як наслідок – розбивають ліхтарі на сходах, а дівчата на підборах ходять по склу, що накриває бювети. Внаслідок таких "дефіле" скло дряпають та розбивають, кидають до резервуарів із водою пляшки.

Але найголовніша проблема – стан фонтана. Тут діти влітку влаштували так званий пляж. Фонтан вони пошкоджують, бо ламають та гнуть фонтанні форсунки, які накачують воду. Адже вода мала би підійматися вгору на удвічі більшу висоту.
Власники собак теж завдають чимало неприємностей площі. Вони вигулюють тварин всюди, де є трава. І зелені насадження на площі сохнуть через собачу сечу (у ній багато аміаку). Достатньо одного разу, щоби пес оправився на молоде дерево, і воно засохне. Влітку купають собак у фонтані, а потім у ньому купаються діти.

Єдиний вихід із ситуації, за словами В. Охрімовського, – встановлення на площі постійної охорони або закріплення на чергування саме тут наряду міліції.

– Загалом на рік на обслуговування площі ми витрачаємо 350 тисяч гривень, – каже В. Охрімовський. – Але це планова сума. Через завдану відпочивальниками шкоду витрати сягають 400 тисяч. Тож купання у фонтанах та п’яні гулянки обходяться у додаткові п’ятдесят тисяч. Найбільше витрачаємо на фонтан та ліхтарі. Ми найняли охоронця, але він працює тільки вночі.

Також, за словами Валентина Борисовича, проблемою є відсутність туалету. Формально він є, але не працює, тому в якості клозету відпочивальники облюбували місце за банерами, що закривають невпорядковану частину площі. Внаслідок цього влітку звідти шириться неприємний стійкий запах.
Нині фірма утримує площу практично у борг. Адже міськрада заборгувала їй чотири мільйони гривень.

"Цього вівторка на сесії міської ради було прийнято рішення про виділення одного мільйона гривень для розрахунку із фірмою-підрядником "Буковина-екоінвест", – розповів заступник директора департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Володимир БАБЧУК. – Подальший розрахунок залежатиме від фінансової спроможності міста".

Поки що особливих прибутків площа не приносить. За словами В. Охрімовського, тут відкрили літнє кафе та автостоянку. Згодом хочуть облаштувати на площі сувенірне містечко. 
Марина КОРПАН,
Михайло САЛІТРА

Опитування
З якими проблемами стикаєтеся?
Надія КУЗЬМЕНКО,
пенсіонерка:
– У поганому стані вулиця Старобельська. Там багато ям та болото. Мешкаю на початку вулиці. А багатьом моїм сусідам доводиться ходити цими ямами більше, ніж мені. Не знаю, як ті люди ходять. Адже там пройти неможливо.

Наталя ЗАДОРОЖНА,
у декретній відпустці:
– Тут, на жаль, немає дитячого майданчика. Тому доводиться їздити з дітьми аж на проспект. Але це також незручно. З дітьми можна хіба що посидіти на цій площі. Розваги можна знайти тільки для шестирічного сина. Він тут катається на скейті.

Михайло ДОВГИЙ,
пенсіонер:
– Знаю, що в школі немає спортивного майданчика. Раніше він там був. А зараз школярам важко без спортивного майданчика.

Антоніна ОЛЕКСЮК,
підприємець:
– На жаль, на Турецькій площі немає туалету. Коли відпочиваємо тут із друзями, доводиться йти додому. А що ж робити гостям міста? n
9-09-2010, 10:58
Коментарів 0 Переглядів 1 516

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.