RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Дочка працює у Греції, зараз грошей практично не надсилає, бо з роботою важко. Вона прописана у мене. Чи зможу я оформити субсидію?" Ніна Петрівна, пенсіонерка

За роз’ясненнями з приводу нарахування субсидій ми звернулися до управління соцзахисту Першотравневої райради. З’ясувалося, що тепер в управління соцзахисту треба приносити менше паперів, деякі з них в управлінні роблять самі, надсилаючи запити. Ще легше пенсіонерам – їм розіслали листи з бланками заяв для заповнення, на підставі яких і здійснюватимуть нарахування. А ось працюючим треба приходити для оформлення субсидії до районних управлінь соціального захисту.

– На отримання субсидії можуть розраховувати пенсіонери, які сплачують за комунальні послуги понад 10% сукупного доходу за місяць, а працюючі – понад 15%, – розповіла начальник управління соціального захисту Першотравневої районної ради Ганна КАЛИТЧУК. – Ось тільки слід мати на увазі, що норма 10% стосується родин, які складаються лише з пенсіонерів. Якщо ж у квартирі також зареєстровано осіб працездатного віку, для цієї родини субсидії нараховують при перевищенні 15%. Така родина вже не вважається родиною пенсіонерів.

Також 10%-ва межа поширюється на сім’ї, в яких є неповнолітні діти, інваліди І та ІІ груп, якщо розмір їхнього доходу на одну особу не перевищує 50% прожиткового мінімуму.

– Що включає сукупний дохід сім’ї?

– У родині, яка претендує на отримання субсидії, мають братися до уваги доходи всіх членів. При цьому, якщо особа працездатного віку ніде не працює, не навчається і не перебуває на обліку в службі зайнятості як безробітна, родина не має права на субсидії. Адже відомо, що у нас чимало людей працює неофіційно, не сплачуючи податків, тож вони не можуть претендувати на допомогу від держави.

– Нині більшість мешканців споживає газ, світло і воду за лічильниками, тож кожен місяць платять по-різному. Як тоді порахувати відсоток від доходу, який сплачується?

– Зрозуміло, більшість отримує субсидії в опалювальний період. Тож треба взяти середній розмір плати за всі послуги за опалювальний період. Саме ця середня сума і братиметься до уваги під час нарахування субсидії. Чернівчани можуть порахувати і самостійно, щоби дізнатися, чи можуть вони розраховувати на субсидії.

– Досить поширеною є ситуація, коли хтось із членів сім’ї прописаний у квартирі, але постійно не мешкає там. Чи може тоді родина претендувати на субсидії?

– Так, якщо на оплату житлово-комунальних послуг витрачається понад 10 чи 15%. Але в такому разі мешканцям треба довести, що зареєстрований член родини справді перебуває в іншому місті чи за кордоном. Для цього слід отримати відповідну довідку в ЖРЕПі чи товаристві співвласників та погодити її у тих службах, які надають послуги і беруть плату в розрахунку з кількості мешканців. Тоді вже можна оформити субсидії.

Але якщо виявиться, що прописаний член родини мешкає в іншій квартирі в цьому ж місті, субсидії вже не отримають.
Не може розраховувати на субсидію родина, члени якої мають більш ніж одне житло (загальна площа яких перевищує встановлені норми), більше одного автомобіля, приміщення здане в найм чи оренду, житло, придбане не більше року тому, якщо будь-хто із зареєстрованих у квартирі чи будинку за останні 12 місяців придбав будинок, квартиру, земельну ділянку, автомобіль чи здійснив іншу покупку на суму, що перевищує 10 прожиткових мінімумів.
Загалом виникає чимало нестандартних ситуацій, які потребують особливого підходу. Тоді рішення про нарахування субсидій чи відмову приймає спеціальна комісія або виконком. У кожному разі треба звертатися за роз’ясненням до районного управління соцзахисту.
Ігор ДОВГАНЬ

Адреси і телефони у Чернівцях:
 Першотравневий район – вул. Ру­ська, 183, тел.: 51-97-52, 6-08-66
 Садгірський район – вул. І. Під­кови, 2, тел.: 56-30-85, 56-00-09
 Шевченківський район – вул. Чер­во­ноармійська, 176, тел. 51-81-03

Перелік документів для працюючих для отримання субсидій:
 До управління має звернутися власник або співвласник помешкання з паспортом.
 свідоцтво на право власності помешкання;
 довідка про доходи за останні шість місяців усіх осіб працездатного віку (в тому числі й матері, яка перебуває у відпустці з догляду за дитиною);
 рахунки за попередній рік про оплату житлово-комунальних послуг. 
26-08-2010, 11:24
Коментарів 0 Переглядів 5 514

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
Бандити стріляють у бандитів. Блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.