RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Щоби потрапити на пляж, деяким буковинцям цього літа довелося постояти в чергах. Найбільший ажіотаж у туристичних фірмах був на недорогі поїздки до Туреччини й Болгарії. Також дедалі популярнішим серед наших краян стає відправляти дітей до закордонних таборів.

– Найбільш завантаженим був кінець червня –липень, – розповіла провідний менеджер туристичної фірми Аліна НІЦОВИЧ. – Були навіть черги. Найбільші – за недорогими турами до Туреччини, Болгарії. Також помітно зріс попит на дитячі тури за кордон. Батьки рідше, ніж торік, відправляли школярів до українських таборів. Натомість масово купували тури до болгарських таборів – там дуже цікава програма, хороші умови, чисте море, а ціна за 15-18 днів – від 350 до 400 євро з людини.

Директор іншої турфірми Жанна САВЧУК каже, що найвеселіше було у травні: "Пустили по шість рейсів на тиждень із Чернівців до Анталії, а ціни були такі, що за 800 доларів сім’я з чотирьох осіб могла відпочити. За три години люди вже були на Середземному морі. В турі все включено. Тоді в офісі було багато людей, дехто переносив відпустки. Знайомий випадково проходив повз офіс, побачив, що тут відбувається, і запитав, що тут роздають. Показала йому буклет із готелем. Він вийшов, а хвилин через 20 повернувся, кинув через голови людей гроші й сказав: "Забронюй там на мене, їду!" Клієнти тоді дивувалися – ще такого не бачили".

Однак і зараз замовлень у туристичних фірмах не бракує. "Хотіла через тиждень-два поїхати до Болгарії – а кажуть, що немає місць! – бідкалася чернівчанка Людмила, яку ми зустріли в офісі однієї з турфірм. – Я в Італії працюю, хотіла відпочити у відпустці. А мені кажуть, що раніше треба було замовляти".

Криза минула

Вдалим літній сезон називає й начальник відділу туризму ОДА Дмитро ПАВЕЛ.

– Ми маємо лише попередні дані щодо кількості туристів та платежів до бюджету від туристичної діяльності. За деякими показниками, ці попередні дані вже перевищили минулорічні показники станом на кінець літнього сезону. Платежі до бюджету, за попередніми даними, від початку року склали понад один мільйон 100 тисяч гривень. Гадаю, вони будуть мінімум на десять відсотків вищими, ніж торік. Тож зростання є, криза минула, і, за всіма показниками туристичної сфери, область у плюсі.

Найпопулярнішим напрямком літнього відпочинку, за словами начальника відділу, цьогоріч були чорноморські пляжі – Крим та Одеса. Болгарія – на другому місці. Своєю популярністю ця країна значною мірою завдячує дитячим таборам – місцеві турфірми відправили туди чимало малечі. На третьому місці – Туреччина. Найпопулярніші, після неї – Румунія, Греція, Чорногорія, Хорватія.

Греція у візах не відмовляє

– На початок серпня ми вже п’ять тисяч туристів відправили. А торік за весь сезон було чотири тисячі, – каже керівник турфірми Зоріца БЛАГОЄВА. – По три автобуси на день до Болгарії відправляємо! Дуже зросла кількість відпочивальників. А замовлень ще багато – ми саме на Болгарії спеціалізуємося.

За спостереженням Жанни Савчук, перше місце за кількістю проданих турів цього року посіла Туреччина. За нею йде трохи дешевша Болгарія, яка пропонує різні варіанти розміщення та різні типи харчування на будь-який гаманець. На третьому місці – Греція.

– Популярність Греції можна було передбачити, – каже фахівець. – Тут знизили ціни через кризу, лояльно ставляться до документів на відкриття візи – за цей рік ми ще не мали жодної відмови! Торік ми відправили до Греції п’ятьох туристів, а цього року – приблизно двохсот. Чернівчани туди часто власним авто їдуть – це лише 1150 кілометрів, а дорогою можна оглянути Румунію та Болгарію.

– У Греції з’явилося більше європейських готелів із безкоштовними пляжами і турами за системою "все включено". Хороші спортивні, екскурсійні програми. Тому й потік туристів зріс. І ціни доступні – від 350 євро за людину на вісім днів, – каже А. Ніцович.

Екзотика має постійних клієнтів

Цього літа зріс і вибір екзотичних турів. "На острів Корфу вперше з’явилися авіарейси з України, – розповіла А. Ніцович. – На Лазурне узбережжя Франції почали відправляти наших туристів – до Канна, Сен-Тропе. Також до Італії на острів Сардинію. На Канари й Ібіцу були клієнти".

За спостереженням фахівців, на екзотичні тури попит стабільний, обирають їх постійні клієнти, яким хочеться оглянути щоразу новий куточок планети.

– Цього літа багато людей в Емірати їхали відпочивати, бо ціни там прийнятні, до того ж, влітку там відбувається торговий фестиваль, – розповіла Ж. Савчук. – Готелі там дуже високого класу. А вся торгівля – у величезних торговельних центрах, у десятки разів більших за нашу "Боянівку". Весь товар минулого сезону на початку літа розпродують. Знижки – 70-80 відсотків. Сорочку від "Босс" чи "П’єр Карден" можна за 80-200 гривень купити! 
Надія МАКУШИНСЬКА
13-08-2010, 10:05
Коментарів 0 Переглядів 2 314

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.