RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На благодійний рахунок, відкритий Чернівецькою ОДА, станом на ранок сьомого липня надійшла 341 601 гривня. Зокрема 3101 гривня надійшла від дев’ятьох фізичних осіб (найбільша надіслана сума від однієї особи – 1200 гривень). Також із цієї суми 138 тисяч 500 гривень надіслали 17 організацій. Найбільша сума – 100 тисяч гривень – надійшла від ТОВ "Буковинські будівельні матеріали", 20 тисяч – підприємство "Розвиток Кіровоградщини", п’ять тисяч – "Чернівецький експертно-технічний центр".

По 100 тисяч гривень надіслали з бюджетів Волинської області та Києва.
Найбільша ж сума надійшла на благодійний валютний рахунок: шостого липня фірма "Мельбихолдінг ЛТД" прислала 999 тисяч 937 євро.

Про це повідомила начальник відділу аналізу та контролю виконання місцевих бюджетів Головного фінансового управління ОДА Тамара ЦИРОНІНА.

Десять мільйонів гривень (можливо, це саме цих 999 тисяч 937 євро, припускає Тамара Цироніна) надіслав відомий бізнесмен Дмитро Фірташ, який колись працював у Чернівцях. Про це повідомив на брифінгу голова ОДА Михайло ПАПІЄВ.

За словами губернатора, крім вищезазначених підприємств, поки що в межах області ні на районні штаби, ні на обласний штаб офіційно не надходило від жодного підприємця та підприємства пропозицій щодо гуманітарної допомоги.

Зате відгукнулися з інших областей.

– Сьомого липня з Дніпропетровська сімома транспортними одиницями привезли 120 тонн зерна, борошна, олії, цукру, консервів, питної води, – розповів начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Богдан СЕНЬКІВ. – Поки що продукти розмістили на складах, під час засідання штабу вирішуватимуть, скільки, кому і що розподіляти.

Допомога потерпілим від стихії буковинцям надійшла і з Росії. Двома літаками ІЛ-76 доправлено в область 10 тонн цукру, 53 тисячі банок консервів, 80 наметів, три електростанції, 3,5 тисячі ковдр. Очікують і гуманітарну допомогу з країн ЄС.

Гуманітарну допомогу потерпілим від паводку збирає і обласний центр соціальних служб для молоді. Поки що прийшли лише троє людей. Принесли одяг, ковдри, подушки.

– Також ми звернулися з проханням допомогти до всіх обласних центрів України, – розповідає заступник директора центру Анжела МАКСИМЧУК. – Поки що відгукнулася лише Вінниччина. Звідти зателефонували і запитали, чи можна привезти одяг для дітей та дорослих.
Але наразі ще ніхто звідти не приїжджав.

За словами Анжели Вікторівни, потерпілі потребують усього – побутової техніки, меблів, постільної білизни, засобів гігієни, дитячого та дорослого взуття, одягу.

Днями до редакції "МБ" зателефонувала 78-річна чернівчанка Ірина РЯБЧЕНКО з запитанням, хто міг би взяти в неї одяг для постраждалих.

– Мій чоловік помер, після нього залишилися речі – пальто, куртка, кілька сорочок, костюми, – каже Ірина Павлівна. – Я хотіла би віддати це людям. Дала би потерпілим і кілька гривень.
Галина МАРКІВ

Куди можна надсилати кошти

Кошти на допомогу потерпілим від стихії можна переказати за такими реквізитами: Одержувач: Головне фінансове управління Чернівецької облдержадміністрації; № рахунку: 37123034000015; Код ЄДРПОУ: 02317304; Назва банку одержувача: ГУДКУ у Чернівецькій області; МФО банку: 856135.

Від громадян, підприємств та організацій
(в іноземній валюті): Одержувач: Головне управління праці та соціального захисту населення Чернівецької облдержадміністрації; № рахунку: 25303017113122; Назва банку одержувача: Філія ВАТ "Укрексімбанк" у м.Чернівці.
Довідково: Інформація для заповнення платіжного доручення в доларах США або ЄВРО для перерахування на рахунки
в АТ "Укрексімбанк" у м.Чернівці.
Обов’язкова примітка: "Для постраждалих внаслідок стихії 22-29 червня 2010 року".
Контактні телефони: (0372) 51-30-10,
55-30-17, 4-58-01.

Куди передати продукти, речі

Чернівецький обласний центр
соціальних служб для сім’ї,
дітей та молоді,
Чернівці, вул. Університетська, 20.
Телефони: 55-04-00, 55-28-02.
8-07-2010, 11:22
Коментарів 0 Переглядів 1 425

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.