RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Нині по телевізору транслюють чимало серіалів, у тому числі й для тінейджерів – лише встигай дивитися. Що з цього продукту найбільше подобається школярам і чому?

"У серіалі "Ранетки" занадто багато сюжетних ліній і все заплутано"

– Найбільше мені сподобався один з останніх серіалів – "Я лікую", – розповідає 13-річна Тетяна МИХАЛЮК. – Цей фільм про взаємини студентів, пацієнтів і лікарів-викладачів. Люблю серіали про медицину. Також у фільмі йдеться і про кохання, що теж мені до вподоби. Цікаво спостерігати за тим, як розгортаються події в особистому житті головних героїв. Ще мені сподобався серіал "Сімейний будинок" – історія про молоде по­-дружжя, яке стає власником дитячого будинку. Кожен новий день у сімейному будинку приносить їм чергові "сюрпризи". І, як усі, я полюбляю дивитися серіали "Маргоша", "Татусеві доньки", "Вороніни". Кілька разів дивилася "Ранетки", але мені не сподобалося – занадто все неправдоподібно, багато сюжетних ліній і дуже заплутано. А ось "Кадети" – класний і смішний серіал! Головні герої підібрані дуже вдало.

– Серіали іноді бувають нудні, але є і нормальні, – вважає 14-річна Ольга ТИМЧЕНКО. – Наприклад, мені подобається серіал "Татусеві доньки", він кумедний. "Букіни" – не дуже цікаві, нічого корисного не вчать. Шкода, що вже "Маргоша" закінчилася, прикольний серіал. Нещодавно бачила першу серію нового серіалу "Ведмежий кут", сподобалося. Також дивлюся "Вороніни", "Руда", "Барвіха". "Барвіха" – серіал якраз для підлітків, він відображає ситуації, які трапляються у нашому житті. Тільки шкода, що його транслюють трохи пізно – після 22.00, і не кожен може його подивитися. А ось "Ранетки" мені не подобаються, це не мій стиль. Серіали дивлюся після 19.00, коли вже прийшла зі школи, допомогла батькам і зробила уроки. Таким чином я покращую собі настрій і відпочиваю від навчання.

Ситуації, описані
в серіалах, траплялися і в житті


Улюблені серіали є і в хлопців.

– Дивлюся "Вороніни", "Татусеві доньки", "Букіни", – перераховує 13-річний Віктор. – Дуже подобалися "Кадети", я навіть під впливом цього серіалу захотів стати "суворовцем". Деякі ситуації, описані у "Кадетах", траплялися і в моєму житті. Наприклад, коли герой серіалу Трофимов палив, а цигарки залишив у товариша Перепічки у тумбочці, і потім Перепічці дісталося від вихователів, бо вони вирішили, що він палить. У мене був схожий випадок.

Також дивився "Маргошу". Цікавий сюжет: хлопець перетворився у дівчину. Та улюблений мій серіал – "Єралаш"! Це "бомба"! Він справді про наше життя. Найбільше подобається серія, коли дівчина підклала хлопцеві у пачку цигарок петарду.

– Якщо чесно, то зараз хлопці майже не дивляться серіали, – каже 15-річний Олександр ФЕДОРЯК. – Переважно ми граємо в комп’ютерні ігри або переглядаємо фільми жахів. 
Галина МАРКІВ

"Головне – аналізувати побачене"

Вікторія САНДУЛЯК,
психолог громадської організації "Дитина – Сім’я – Суспільство",
член української Асоціації Трансакційного Аналізу:
– Із кожної життєвої історії можна зробити певні висновки, вчитися на помилках інших. Головне – не "ковтати" все підряд, аналізувати побачене і підходити до всього зі своєю позицією.
Часто з фільмів та серіалів підлітки беруть те, чого їм не вистачає у реальному житті. Ті діти, які мають більше інтересів, займаються спортом, відвідують різноманітні гуртки, рідше дивляться телевізор. У них на це немає часу, та їм і не дуже цікаво, бо у них дні насичені подіями. Тому якщо відчуваєте, що вам не вистачає веселого життя, яким начебто живуть герої серіалів, запишіться до якоїсь секції, поїдьте до табору, наберіться нових вражень. 
10-06-2010, 10:40
Коментарів 0 Переглядів 2 366

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.