RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Цього року школярам та студентам вибрати сукню на випускний буде неважко, адже вибір і розмаїття модних тенденцій дозволяє обрати одяг на будь-який смак та гаманець.

– Зараз попитом користуються сукні кольору морської хвилі та фіолетових відтінків, – каже Євгенія ЛОКОВЕЙ, продавець-консультант магазину-салону "Індіго". – Щодо довжини – все залежить від фігури дівчини. У нас здебільшого користуються попитом коротенькі сукні. Поширеними є сукні з легких тканин, наприклад, з шифону. А класика нікуди не зникає, вона завжди буде актуальною.

На думку пані Євгенії, чим менше страз, тим багатше та вишуканіше виглядає сукня. Якщо дівчина звикла яскраво одягатись, то їй підійде яскрава сукня, яка привертає увагу. Скромна ж людина у яскравій сукні буде відчувати себе некомфортно.

Багато дівчат переживає, щоби на вечорі хтось не був вдягнений у подібну сукню. У такому випадку сукню шиють на замовлення.

– Ми робили на комп’ютері підбір суконь із нових показів мод, щоби дівчата мали вибір моделей, – розповідає Наталія СКОРОПАДИК, дизайнер ательє-студії. – Коли дівчина вибрала певний фасон сукні, ми його видаляємо з бази, щоби такої більше ні в кого не було. Робимо сукні без права на повторення. Фасонів – мільйон, намагаємось підібрати яскраві, гарні кольори для дівчат. Я зажди виступаю проти чорних кольорів на випускний, тому що вони "анулюють" людину. Яка би гарна не була сукня, в натовпі людей дівчина просто губиться. Яскраві кольори, гарне та оригінальне оздоблення завжди вигідні.

За словами пані Наталії, камені Сваровські на сукнях сьогодні так само модні, як і раніше. Єдине – комусь таке оздоблення дозволяють фінанси, а комусь – ні.

Серед замовлень сьогодні популярні сукні з шифону у грецькому стилі, коли підкреслюється завищена талія під грудьми, різного виду драпірування, оздоблення.

– Якщо хочете довгу сукню, то вона повинна бути аж до підлоги, – радить Наталія Скоропадик. – Сукні з натурального шовку зараз не шиють, їх замовляють переважно на весілля, для більш дорослих жінок. А для дівчат намагаються замовити щось дешевше. Дуже гарні сукні робимо з атласу, гіпюру. На виготовлення сукні йде від семи до десяти робочих днів. Але звертатись треба заздалегідь, щоб робота йшла спокійно. Цього року першу випускну сукню ми шили у січні. А зараз великий ажіотаж. Тішить те, що діти стають більш самостійними. І батьки дедалі менше чинять опір. Ми давно працюємо з випускниками. Раніше мами більше наполягали, якою вони хочуть бачити доньку, а зараз помітна демократія в усьому. І дитина сама може зробити вибір, єдине – батьки лімітують суму, в яку треба вкластися. 
Яна ЯЩЕНКО

Ціни

Придбати сукню на випускний у магазинах можна від 350 до 1500 гривень. Для тих, хто не хоче витрачати багато коштів, але бажає виглядати стильно, може звернутись у стоковий магазин. Там можна знайти сукні відомих брендів за нижчими цінами. Серед асортименту переважають короткі сукні із легких тканин яскравих кольорів, а також класичні сукні з атласу. Купуючи в такому магазині, можна вкластися в 120-500 грн.
У магазинах секонд-хенду також можна знайти сукню на випускний, звичайно, вона буде не останньої тенденції моди, але цікаві екземпляри також зустрічаються. Та й обійдеться вона у 40-120 грн.
Пошити сукню можна за 1500-3000 грн.

На замітку
Як вибрати вечірню сукню

 Щоб зробити фігуру витонченою, найкраще підійде сукня з легкої тканини на бретелях, зі спідницею, скроєною по косій лінії. Тим, у кого маленькі груди, можна скористатися підтримувальним або збільшуючим бюстгальтером. Легка тканина, скроєна по косій лінії, створює ілюзію додаткової округлості.

 Зробити стегна стрункішими допоможе сукня з низом у формі "рибки". Вона облягає фігуру від талії до найширшої точки стегон, а далі починає поступово розширюватися. Проте розширення не значне.

 Щоби збалансувати широкі плечі, треба вибирати сукню з шифону з легкими воланами на рукавах та вільним низом. Широкі плечі не можна залишати голими, а також драпірувати важкими тканинами і прикрасами. М’які легкі тканини і простий повітряний рукав пом’якшують лінію плечей. Низ може бути виконаний у вигляді широкої спідниці, скроєної по косій.

 Приховати повні руки допоможе сукня з довгим рукавом. Закритий рукав можна компенсувати за рахунок короткої спідниці, виразного декольте або відкритої спини. Рукав може бути таким, що обтягує, або вільним. Рукав, що розширюється донизу, не лише приховає повноту рук, але і зробить їх візуально тоншими.

 Виглядати вищою можна у сукні в стилі "ампір": з високою талією прямо під грудьми, і низом, що спадає вздовж тіла. Тканина починає струмувати уздовж тіла від талії, тим самим витягаючи силует і притягуючи погляд до горизонтальних ліній. Але з цією моделлю сукні треба бути дуже обережною. По-перше, спідниця не має бути вище колін. По-друге, носити її необхідно із взуттям на високих підборах. По-третє, нижня частина не має бути надто пишною, щоби не виглядати надто огрядною. 
18-05-2010, 10:04
Коментарів 0 Переглядів 4 687

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.