RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » у номері » суспільство » Хот-доги роблять із сумнівних продуктів

Під час перевірок закладів громадського харчування фахівці управління у справах захисту прав споживачів найбільше порушень виявили у точках швидкого харчування.

– У закладах швидкого харчування виявляємо продукти без документів – кури, м’ясо, котлети невідомого походження, – розповіла Ніна ГОРЯНІНА, головний спеціаліст обласного управління у справах захисту прав споживачів. – Ваги у таких закладах часто відсутні або неповірені. Також немає мірних склянок. Холодильників або взагалі немає, або вони настільки старі, що вже не підтримують належну температуру для зберігання продуктів. До того ж, у таких холодильниках не дотримуються товарного сусідства – рибу зберігають поряд із молочними продуктами чи солодощами.

Нерідко, за словами фахівця, в меню поряд зі стравами не вказують їхню вагу, а лише кількість чи розмір. Йдеться про сосиски, котлети, бутерброди. У піцеріях піци розрізняють лише як велика, мала чи середня, тож клієнт не має уявлення, за яку вагу платить гроші.

Більшість скарг відвідувачів кафе й ресторанів до управління стосувалися неякісного обслуговування – клієнтам відмовляються надавати книгу скарг чи замість однієї замовленої страви приносять іншу. "Кожен споживач має право взяти книгу скарг і зробити в ній запис. І ця книга має знаходитися на видному місці. Натомість у наших закладах куток споживача часто розміщують за барною стійкою, щоби клієнт не мав до нього доступу, не міг прочитати прізвище власника ресторану", – каже Н. Горяніна.

Також нерідко любителі "швидкої їжі" переплачують за упаковку. Так, на придбанні курки-гриль покупців можуть обдурити мінімум на 50 грамів, зважуючи птицю разом із фольгою, паперовою тарілочкою і двома пакетами. Вагу цієї упаковки продавець повинен віднімати. Те саме стосується зважування готових страв у відділах кулінарії супермаркетів. Покупці не повинні платити за пакети, пластикові коробки та іншу упаковку.
Загалом на початку цього року перевірено 30 закладів харчування області. Порушення фахівці управління виявили майже у кожному з них. Загальна сума штрафів перевищила п’ять тисяч гривень. 
Надія МАКУШИНСЬКА
2-04-2010, 10:34
Коментарів 0 Переглядів 2 202


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.