RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Багато хто із вас замислювався про те, чи існує справжня дружба між хлопцем і дівчиною. Чи справді таке можливо?

В основі дружби – взаємна симпатія
Своє бачення висловлює практичний психолог школи села Товтри Заставнівського району Мирослава БАРАБАШ: "Для того, щоби дружити, необхідне повне рівноправ’я сторін. А між протилежними статями його бути не може. Дівчина підсвідомо відчуває свою слабкість поряд із хлопцем. Така вже природа. А в глибині душі хлопці і дівчата мріють мати друга протилежної статі, який би допоміг розкрити таємниці жіночої (чоловічої) психології, доречну пораду міг би дати, як сподобатися тому, до кого він (вона) небайдужий (небайдужа).

В основі дружби, що зароджується між хлопцем і дівчиною, лежить взаємна симпатія. Тож можна розгадати таємницю, яку може приховувати така дружба:

1) один із "друзів" не помічає закоханості іншого;

2) двоє "друзів" закохані одне в одного, але бояться любовних стосунків, бо таким чином втратять дружбу;

3) вони знають одне про одного стільки таємниць, що це, на їхню думку, заважатиме коханню.

У такому разі все закінчується або розривом стосунків, або переходить на вищий рівень. Але ж найміцніші любовні взаємини складаються у колишніх друзів, причому ця дружба любові не перешкоджає, швидше, навпаки. А те, що вони багато знають одне про одного, лише плюс. Можливо, дружити можуть закохані в минулому люди, бо ніхто не може знати дівчину чи хлопця так добре, як його колишня любов. Взагалі-то, якщо мати на меті лише щирі дружні стосунки з протилежною статтю і при цьому любити свою другу половинку, ви матимете хорошого друга і порадника".

"Я товаришую
з трьома дівчатами, і це цікаво"
А яке ставлення до цього у підлітків?

Оксана СПІЖАВКА, 11 клас: "Я ніколи не замислювалася над достовірністю існування дружби між хлопцем і дівчиною. І це все до одного моменту. У мене був друг-однокласник. Ми з ним непогано спілкувалися, а тепер зустрічаємося. І все чудово, бо ми одне одного добре знаємо з дитинства. Гадаю, дружба між хлопцем і дівчиною найчастіше закінчується інтимними стосунками".

Віталій БОЙЧУК, 10 клас: "Дружба між хлопцем і дівчиною, беззаперечно, існує, і я сам в цьому переконався! Просто потрібно побачити в дівчині не дівчину, а споріднену душу, з якою є чимало спільних інтересів. Я товаришую з трьома дівчатами, і це цікаво".

Максим СПІЖАВКА, 11 клас: "Не може бути дружби між хлопцем і дівчиною, є тільки три варіанти: зустрічалися, зустрічаються або будуть зустрічатися".

І все-таки є приклад дружби між хлопцем і дівчиною. Рома ДІДУХ і Юля БАРАБАЩУК навчаються у дев’ятому класі, сидять за однією партою і товаришують.

– Це сталося приблизно три роки тому, – пригадує дівчинка. – Влітку, здається. Ми живемо неподалік школи, от і часто приходили пограти чи у волейбол, чи в козаків-розбійників. Одного звичайного літнього дня ми грали у "латки", і один хлопець через неуважність порвав браслет мого годинника. Я дуже засмутилася і розплакалася. А Рома побачив це і заспокоїв, сказавши, що має вдома точнісінько такий браслет і може його мені подарувати. Він мені допоміг, і з того часу ми товаришуємо.

– Чому ти вирішив допомогти? – запитую хлопчика.

– Тому що я не люблю, коли люди засмучуються через неприємності. Завжди хочеться допомогти. А Юля чемна і мила дівчинка, таким плакати не можна, – каже Роман.

– Ви не замислювалися про тісніші стосунки? – запитую обох.

– Бувало й таке, – розповідає дівчинка. – Ми танцювали повільні танці на дискотеці, Рома мене проводжав додому. Але до поцілунку не доходило. Друзі ж не цілуються!
Юлія ЛІТОВСЬКА, студентка ЧНУ
11-03-2010, 13:32
Коментарів 0 Переглядів 7 514

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.