Бармени змагалися у спритності рук та артистизмі

у номері / суспільство
5 624
0
У День захисника Вітчизни у клубі "Хард Рок" відбувся конкурс барменів області. У ньому взяло участь тринадцятеро учасників. Серед них – одна дівчина. Дехто з учасників робив ставку саме на якість приготування, інші – на ефектність. Золоті нагороди на конкурсі здобули Микола Білоконь (нічний клуб "Егоїст") та Вадим Козуб (ресторан "Маленький Париж").

Вадим з’явився на конкурс в образі ковбоя під музику кантрі і перед безпосереднім приготуванням напоїв виконав прелюдію з елементами фаєр-шоу. Навіть після того, як бармен випадково розлив спиртне на підлогу, не розгубився і, підпаливши розлитий алкоголь, перетворив свій ляп на ефектне доповнення шоу.

– Я багато готувався і думаю, що судді присудили мені перше місце заслужено, – вважає переможець конкурсу барменів Вадим КОЗУБ. – Я працюю барменом майже п’ять років. До цього конкурсу виступав на інших, де посідав перші місця і вигравав кубки. Не все вдавалося, але мені допомогли везіння, професіоналізм і, звісно, бажання перемогти. У своєму виступі я більше уваги приділив саме видовищу, оскільки це було бармен-шоу. Сама назва спонукає робити ставку на ефектність виступу. Бармен – артист. Він виступає перед клієнтом у будь-якому разі – як на конкурсі, так і за барною стійкою. Він повинен показувати шоу і на роботі, і на конкурсах. Шоу – основа діяльності бармена. Але на ціну того чи іншого коктейлю ефектність приготування не впливає. Основним чинником, що визначає її, є інгредієнти для приготування та енергія, яку витрачають на приготування. Всього є 60 видів найвідоміших коктейлів. Із них я готую 50.

Свій авторський коктейль я готував, ще коли навчався в технікумі. Він називався "Жовтий птах". Його складові – апельсиновий фреш із домішками лікерів. Суто чоловічими є коктейлі на основі горілки.

Наймолодшому учасникові конкурсу, якому 18 років, взяти участь запропонували викладачі.

– Спочатку трохи хвилювався, оскільки участь у подібному заході беру вперше, – ділиться враженнями бармен Андрій СЕРЕДА. – Загалом виступом задоволений. Але ще треба дуже багато працювати. На конкурсі виступали старші бармени, відповідно – більш досвідчені. Але я намагатимусь працювати над собою, щоб наступного разу виглядати не гірше за них. Головне, як на мене, – впоратися із хвилюванням.

Також призові місця посіли Євген Кшеменицький (кав’ярня "Екслібрис"), Олександр Урсу (туристичний комплекс "Сонячна долина"), Володимир Степул (комплекс "Буковинська зірка") та Оксана Руснак (туристичний комплекс "Сонячна долина"). 
Михайло САЛІТРА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У селі на Буковині з квітами та калачами зустріли воїна, що повернувся з полону - фото
9 206
На Буковині попрощаються із відважним захисником Іваном Темчуком
6 192
У Пруті біля міського пляжу в Чернівцях виявили фекалії та кишкові інфекції
5 295
На одній асфальт, а на другій бруківка: у Чернівцях оголосили тендер на капремонт двох вулиць
4 436
«Вижив за 60 метрів від ворога»: лейтенанта з Буковини відзначили високими державними нагородами
4 336
У Чернівцях тимчасово вимкнуть воду на кількох вулицях: адреси
3 443
У душовій упала стеля, всюди лазять таргани: студенти скаржаться на умови у гуртожитку ЧНУ - відео
3 191
"Герої живуть серед нас": воїн із Буковини отримав високу нагороду
2 987
У селі на Буковині невідомі зірвали банер із портретом полеглого воїна Павла Унгуряна
2 772
Знову аварія у Чернівцях на важливій вулиці: рух ускладнений
2 729