RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Поміж собою таксисти служби "Наше таксі" називають справжнього винуватця дорожньо-транспортної пригоди, що сталася 13 лютого в селі Новий Киселів Кіцманського району. Вони переконані, що в цій історії чимало таємниць і не вірять у безневинність водія джипа. На власні очі трагедію бачив таксист-"кукурузник". Він і допомогу надавав потерпілим, і бачив винуватця аварії. Та розповісти це "МБ" свідок категорично відмовився. "Не хочу лізти у цю справу, на це є правоохоронні органи та прокуратура. Хай вони розбираються, а про мене й не згадуйте..." – сказав очевидець ДТП Валерій. Кажуть, спочатку Валерій хотів про все розповісти батькам загиблого таксиста, але, зважаючи на стан стареньких, промовчав.

Аварія трапилася поблизу вказівника населеного пункту Новий Киселів. На тому місці й досі є уламки автомобіля. Траса по дві смуги руху в кожному напрямку з двома суцільними лініями посередині. "Мерседес" виїхав на смугу зустрічного руху. Водій "Жигулів" з’їхав практично на узбіччя дороги, щоб уникнути зіткнення, але й це його не врятувало. Один із потерпілих запевняє, що таксист намагався уникнути зіткнення. Він почав маневрувати на дорозі, з’їхав на узбіччя. Останнє, що пам’ятають пасажири, – крик водія таксі. Що саме він кричав, пригадати вже не можуть. За секунду водій та троє пасажирів втратили свідомість. При тямі залишилася лише одна з пасажирок таксі. Дівчині пощастило. Сівши посередині на задньому сидінні, вона лише вдарилася ключицями у передні крісла. Тільки їй вдалося вибратися практично самотужки через вікно понівеченого таксі.

Назвати винуватця аварії можуть лише пошепки та непевно
– Ми з бандитами не хочемо нічого мати, – кажуть таксисти служби "Наше таксі". – Знаємо, що історія не з простих, і вам буде надто важко докопатися до істини. За цим стоїть заможна людина, відома у Чернівцях. Якщо вірити чуткам, за кермом джипа був відомий у Чернівцях бізнесмен. Він їхав у напрямку Чернівців напідпитку та на шаленій швидкості. Наш покійний колега не мав куди тікати, як, власне, й не мав коли тікати. На узбіччі дороги була купа снігу. До нас доходили чутки, що замість п’яного водія підставили тверезу людину. Знаємо, що під час аварії першу допомогу надавав потерпілим водій-"кукурузник". Він саме їхав додому. Цей чоловік підкладав Сашкові Тодоровичу рушники, у хлопця з рота фонтаном йшла кров. Двигун "Жигулів" винесло у салон автомобіля й затисло водія. Витягти самотужки водія і пасажирів не могли, викликали на допомогу рятувальників.

"На нас на швидкості нісся джип"
– Ми їхали трасою на швидкості приблизно 60-70 кілометрів на годину. За якусь мить я помітив, що на нас мчить джип темного кольору, – розповідає потерпілий, 21-річний студент 5 курсу філософсько-теологічного факультету ЧНУ Микола ОСИПЕНКО. – Джип на нас викрутило, ніби гаком. Я не дивився на дорогу, а коли підвів погляд, побачив прямісінько перед нами іномарку. Всього декілька секунд. Пам’ятаю ще, що таксист, намагаючись уникнути зіткнення, викручував кермо. Нас почало носити на проїжджій частині. Я навіть не встигнув зреагувати, знав би – за крісло заховався б. Останнє, що пригадується, – крик водія таксі. Та що він кричав, вже в пам’яті відтворити не зможу. Я чув версію, що джип прямував дорогою до Чернівців, йшов на обгін. Порушив правила та перетнув дві суцільні лінії, що розділяють проїжджу частину. Далі потрапив у сніг, і його почало крутити. Після зіткнення практично всі були непритомними – окрім однієї дівчини, яка плечем вдарилася у переднє крісло. Вона через вікно вилізла. Ця дівчина – єдина, хто може відтворити всю історію ДТП. Я приблизно 35-40 хвилин не приходив до тями. Свідомість повернулася лише у Кіцманській районній лікарні, коли мене клали на кушетку. У мене забій головного мозку. У правій скроневій долі виявили маленький згусток крові, декілька зламів лицьової кістки, внаслідок чого кров потрапила в гайморові та лобні пазухи. Після томографії перевели на лікування в лікарню швидкої медичної допомоги у Чернівцях.

Якби хтось міг подумати, що з нами таке може трапитися, – продовжує Микола. – Того дня приблизно о 22.00 ми зупинили таксі "Наше таксі" зеленого кольору. Водій, мабуть, когось відвозив до Чернівців і повертався порожнім. Падав сніг. Я стояв із парасолькою у руках. Зі мною у машину сіло ще двоє дівчат та хлопець. Ми чи не з одного тролейбуса вийшли. На дорозі було чимало води, я сідав обережно, щоб не замочити ноги. З пасажирів особисто нікого не знав. Я телефонував та набирав смс другові, з яким мав їхати, але, не дочекавшись його, сів у таксі. Одна з дівчат теж балакала по телефону. Ось так: їхав додому, а потрапив у лікарню. Через два дні до мене в лікарню в Кіцмані навідалися невідомі. Представники винуватця пригоди запропонували батькам гроші на лікування. Хто був за кермом джипа, я й гадки не маю.

"Винуватець ДТП прийшов із вінком і дав гроші на похорон"
Батьки загиблого таксиста Юрія щиро вірять, що водій джипа не винен у аварії. Вони переконані, що всьому виною погані погодні умови та стан дороги. Ще в день ДТП вдома у стареньких батьків загиблого побували невідомі й компенсували їм всі витрати на поховання та поминальний обід. Мати Юрія, інвалід першої групи, зізнається, що не хоче, щоби хтось сидів за те, що сталося випадково. Жінка впевнена, що її син зробив для пасажирів все, що міг. А останніми словами Юрія були: "Що з пасажирами?"

– Водія іномарки просто занесло на дорозі, – говорить мати загиблого таксиста Єлизавета БУЛЕГА. – Він не втік з місця аварії. Що вже тепер… Ми не можемо його звинувачувати. Це сина вже не поверне. Він не був п’яний. Немає до нього претензій. Водій же не хотів трагедії. Дорога й погода була погані. До нас ще того страшного дня прийшов той водій з вінком. Він дав нам гроші на похорон. Я того дня була не при собі, навіть і не розгледіла його і прізвища не знаю. Нам ця грошова допомога була потрібна. Й подумати не могли, що сина ховатиму. Це були великі витрати, ми більше нічого й не вимагали. Нам і директор служби таксі усіляко допомагала.
Таксисти служби "Наше таксі", де працював син, на своїх машинах проводжали мого сина в останню путь, під сигнали опускали мою дитину в яму, – не стримуючи сліз, продовжує мати. – Що вже?.. Я інвалід першої групи, сама практично не можу рухатися. Прикро буде мені без сина. Він усіляко нам допомагав. Впевнена, для пасажирів він зробив усе, що міг. Він досвідчений водій, за кермом ще з 15 років. Я вже в нікого нічого й не запитую. Намагаюся миритися з втратою.

Сашко Тодорович, буковинський футболіст, досі у важкому стані в реанімаційному відділенні лікарні швидкої медичної допомоги у Чернівцях. Батьки не відходять від сина. Кажуть, що їх цікавить лише одне, – здоров’я їхнього сина. У вівторок вперше за десять днів у Сашка лікарі помітили незначне покращення. Загрози для життя ще ніхто не знімає, але вірять, що все буде добре. Ще одна з постраждалих лікувалася від струсу головного мозку у Кіцманській районній лікарні.

Заступник начальника УМВС, начальник слідчого управління Валерій СКЛЯНОВ:
– За фактом порушено кримінальну справу. Проводиться слідство.
Хто ж насправді сидів за кермом іномарки та за яких умов допустив водій зіткнення – вже справа правоохоронних органів. Та сумніви в об’єктивності розслідування дорожньо-транспортної пригоди чомусь ніхто не поспішає розвіяти. На наші неодноразові звернення і в прес-службу ДАІ, і до слідчих УВС ми отримали стандартну відповідь: "Порушено кримінальну справу, здійснюється розслідування". Сподіваємося, що через резонансність ДТП зацікавиться ним і прокуратура, яка зобов’язана здійснювати нагляд за дотриманням закону.

Нагадаємо, за повідомленням ДАІ, дорожньо-транспортна пригода сталася 13 лютого приблизно о 22.00 поблизу села Новий Киселів. 45-річний чернівчанин, керуючи автомобілем "Мерседес-Бенц", не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та скоїв зіткнення з автомобілем ВАЗ-2107. Внаслідок аварії 50-річний водій "Жигулів", мешканець села Суховерхів Кіцманського району, із черепно-мозковою травмою, політравмами тіла був госпіталізований до центральної районної лікарні, де через дві години помер. В аварії постраждали й пасажири таксі.
Антоніна БАБЧУК
25-02-2010, 14:37
Коментарів 0 Переглядів 2 288

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!