RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

У руках барменів літали пляшки та шматки льоду

Минулими вихідними чернівчани обирали найкращого бармена. Показати свої вміння зголосилося дванадцятеро учасників, серед яких були гості з Ужгорода та Сімферополя.

Конкурс відбувався у три етапи. В першому конкурсі учасники показували вміння наливати потрібну кількість грамів "на око", від 10 до 50. Найважче хлопцям вдавалося поцілити 10 та 20 грамів, зате 50 грамів вгадали майже всі.

Наступним завданням був "робочий флайрінг" – потрібно було зробити два однакові коктейлі: один – на швидкість, інший – на техніку виконання і красу подання. Всі учасники старалися, проте хвилювання деколи заважали викластися на повну. Літаючі пляшки та шматки льоду ставали своєрідним супроводом учасників. Готові коктейлі оцінювало журі. Під час перерви ведучі пропонували глядачам випробувати себе у ролі бармена. Охочих нагородили коктейлями та шампанським.

Звеселяв публіку своїм виступом бармен Тарас із Чорткова. Це був перший виступ хлопця в конкурсі. "Працюю барменом лише рік, – розповідає Тарас. – Дуже хвилювався, адже це мій перший виступ, але з гумором легше виступати. Про професію бармена ще не думав серйозно, це, найімовірніше, хобі".

Під час третього завдання бармени мали змогу виявити себе на повну. Тут враховувалася подача коктейлю, одяг, музичний супровід, принципи змішування компонентів. За словами члена журі Петра Кузьменка, цього року учасники виступали на високому рівні.

– Такі конкурси проводять для того, щоб учасники могли підвищити свій кваліфікаційний рівень, – розповів Микола Загорюк, голова Буковинської асоціації барменів. – Це своєрідний тренінг. Загалом робота барменів прирівнюється до аптекаря і психолога. Аптекар – тому що він повинен правильно змішати алкоголь, щоб наступного дня у людини не боліла голова, а психолог – бо 90% людей приходять до бармена, щоб поділитися своїми радощами чи проблемами.

Дипломами нагородили всіх учасників конкурсу, проте окремо вручили дипломи за кон­-
курсні завдання. Так, за найкращий тест-налив диплом отримав Микола Білоконь, найкращий робочий флайрінг та домашнє завдання показав Володимир Банарь.

Призерів конкурсу нагородили кубками. А кубок переможця конкурсу барменів є перехідним – він стоятиме по черзі у всіх закладах, які брали участь у цьому конкурсі. Переможцями стали:

1 місце – Ярослав Караштефан з боулінг-клубу "Максимум", що знаходиться в "Панорамі";
2 місце – Андрій Савчук із розважального центру "Панорама";
3 місце – Володимир Банарь із нічного клубу "Egoist".

Ярослав Караштефан вже чотири роки працює барменом. Хлопець розповів, що мріє відкрити свій заклад, а також поїхати за кордон, щоб набратися досвіду. "Багато хто їздить за кордон на заробітки, але я вважаю, якщо є голова на плечах, заробити можна будь-де", – розповів Ярослав. 
Яна ЯЩЕНКО
9-02-2010, 10:37
Коментарів 0 Переглядів 3 731


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.