Риб’ячий жир і капуста сповільнюють старіння

у номері / суспільство
2 256
0
Список продуктів, що сповільнюють старіння, очолив риб’ячий жир.
Список омолоджувальних продуктів склали вчені Університету штату Каліфорнія.

Як відомо, найкорисніше в риб’ячому жирі – це те, що в ньому є кислоти Омега-3. Під час досліджень вчені визначили, що ці кислоти захищають від розпаду оболонку, яка покриває ДНК всередині клітини. Омега-3 допомагають збільшити термін життя клітин і, відповідно, сповільнити процес старіння всього організму. Крім того, риб’ячий жир запобігає розвитку артрозу – захворювання, що деформує суглоби.

У меню всіх довгожителів входять страви, приготовані з риб, що мають великий вміст Омега-3. Серед них – лосось, сардини, скумбрія й форель. Ці кислоти також можна знайти у волоських горіхах, гарбузовому насінні, соєвих бобах. Медики також рекомендують вживати риб’ячий жир щоденно у вигляді капсул.

Серед інших джерел життєво важливих поживних компонентів вчені назвали м’ясо, яке є джерелом білка, а також свіже молоко і яйця. Найкращими овочами названі капуста (як білокачанна, так і броколі або брюссельська), цибуля й часник.

Щодо фруктів, то тут пальма першості належить яблукам, цілюща сила яких перевірена історією людства.

Серед напоїв справжнім еліксиром здоров’я вченими названо зелений чай.

Нагадаємо, на життєвій важливості кислот Омега-3 наполягають й інші вчені – так, професор психології Канзаського університету Стівен Іларді назвав їхнє вживання невід’ємним компонентом щасливого існування людини.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують