RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Бабуся замерзла у власному будинку

Лише за два дні сильних морозів до лікарень з різними ступенями обмороження кистей рук та пальців ніг доставлено стільки хворих, скільки постраждало загалом з початку зими. Зазвичай замерзлі люди, будучи напідпитку, не можуть підвестися з землі.

"Дуже сильно боліло, не знав, куди руки класти"
– У суботу я йшов додому – у свій підвал, – розповідає безхатченко Анатолій ВОРОНКОВ. – Упав руками у сніг, підвестися не зміг. Приблизно годину пролежав у снігу. Перехожі проходили повз, хоча бачили, що не можу підвестися. Добре, що люди хороші на світі є. Молодий хлопець, який проживає неподалік, підняв мене і викликав "швидку". Не знаю, наскільки складне обмороження. Дуже сильно боліло. Не знав, куди руки класти. Зараз трохи легше. Ставлять крапельниці та ліки дають.

– Я живу один, – продовжує Анатолій. – Мені нікому допомагати. Нікому немає до мене діла, хоч мої діти й живуть у Чернівцях. Кому я потрібен? Вже п’ять років підвалами кочую. Майже щозими шукаю собі інше укриття. Люди виганяють – бояться, що ми щось вкрадемо чи підпалимо. Часто ставлять замки на дверях. Я собі цієї зими знайшов хороший підвал – там дуже тепло, маю ковдру та подушку. Вдень беру коробку та стаю під магазином просити. За три-чотири години дають мені приблизно 40-50 гривень. Цього мені на день вистачає. Таке в мене життя...

– Я впав на вулиці у неділю вночі, підвестися не міг. Точно не пригадаю, де це було, здається, на Маяковського, – каже хворий Іван ЧОРНЕЙ. – У мене є дім, я не безпритульний. Але дім у Заставнівському районі, хто мене там обходитиме? Я інвалід другої групи. Колись мав квартиру в Чернівцях, але діти вмовили її продати і поділити між ними. Старша дочка померла, молодша виїхала до Італії. У місті я жив у свого кума. Тепер ось у лікарні з обмороженими руками. Біль нестерпний. Рук не відчуваю. Що мені тепер робити? Помирати?!

"Це або безпритульні, або ті, які зловживають спиртним"
– До нас за останні три дні, від суботи до понеділка, потрапило четверо людей з обмороженнями, – розповідає завідувач опікового відділення лікарні швидкої медичної допомоги Мирослав МАЛЕЙКИЙ. – В одних пацієнтів поверхневе, а в інших глибоке обмороження ІІІ-ІV ступенів. З чотирьох людей, які до нас поступили, троє залишаються у лікарні. Цим пацієнтам загрожує ампутація. Зазвичай це або безпритульні, або ті, які зловживають спиртним. Цими вихідними до нас привезли хворого з алкогольною інтоксикацією. Він приблизно годину перебував на приймальному покої, але льодові бурульки на кінчиках його пальців так і не відтанули. Відігрівся лише у палаті. Спочатку гадали, що безхатченко, але з’ясувалося, що чоловік має житло.

– Самотню 69-річну бабусю у її власному будинку мертвою знайшли сусіди, – каже сільський голова села Вовчинець Кельменецького району Валентина ЖУЛЕПА. – Вона мала, чим топити піч, але, напевно, тієї ночі не розтопила. Жінка випивала. У селі в неї зовсім немає родичів, дітей теж не мала. Сусіди помітили, що бабуся не виходить на подвір’я й вирішили її провідати. Знайшли вже мертвою. Ймовірна причина смерті – переохолодження. Наразі причину загибелі встановлюють судмедексперти.

Як повідомив центр пропаганди ГУ МНС в області, у вихідні до лікарень госпіталізовано ще трьох мешканців області: 51-річного жителя села Шишківці, що на Кіцманщині, з обмороженням кінцівок рук і ніг, 41-річного жителя Сторожинецького району з обмороженням ніг та 30-річного жителя Новоселицького району з обмороженням правої кисті першого ступеня.
Антоніна БАБЧУК
26-01-2010, 10:44
Коментарів 0 Переглядів 3 810

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.