RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Комбінезони й взуття – популярний зимовий одяг для собак

Узимку варто подбати не лише про свій комфорт, а й про домашніх улюбленців, зокрема тих, які часто бувають на вулиці. Передусім це стосується собак, іноді котів.

Ми поцікавилися, чи є в зоомагазинах теплий одяг для собак та кішок.

На комбінезонах
є застережні смуги для водіїв авто

У зоомагазині "Зоосвіт" є комбінезони різних розмірів – для маленьких собак (що можуть підійти і для кішок) і великих.

– Комбінезони всередині обшиті натуральним хутром. Вони не промокають. Хутро не подразнює шкіру тварини та добре зігріває, – запевняє консультант зоомагазину Денис ПИРЛИК. – На ньому є заклепки, підтяжки. Тож можна відрегулювати комбінезон, відповідно до особливостей статури вашого собаки, щоби йому було зручно рухатися. Окрім того, на деяких комбінезонах є блискучі застережні смуги, щоби в темряві не збив автомобіль.
Денис Пирлик стверджує, що комбінезони – дуже популярний зимовий товар для собак.

– Щодня купують один-два екземпляри, особливо для маленьких та короткошерстих собак, – каже продавець. – В асортименті є різні кольори. А якось одні люди підбирали в нас комбінезон під колір очей їхнього собаки-лайки, батько якої – вовк. Очі в тієї лайки голубі-голубі.
Комбінезони, залежно від розміру, коштують від 65 до 120 гривень.

Якщо ж ваш улюбленець має довге хутро і в комбінезоні йому гаряче, можете придбати спортивний светр із капюшоном із натуральної байки за 120 гривень. На кішку такий светр у наших зоомагазинах навряд чи знайдете, бо є лише великі розміри.
До комбінезона власники собак та кішок беруть шапки-вушанки по 20 гривень, підбиті хутром. Вони також є різних розмірів.

Взуття захищає лапи від солі, якою посипають дороги
– Найближчим часом завеземо до зоомагазину зимове взуття, – додає Денис Пирлик. – Воно підходить лише собакам, кішки його носити не будуть. Воно потрібне, бо взимку дороги посипають сіллю, яка роз’їдає шкіру на лапах тварин. Завеземо взуття різних розмірів. Взуття на всі чотири лапи вашого улюбленця коштуватиме не більше 50-60 гривень.

Одяг для песиків та котиків можна придбати і в інших зоомагазинах міста.

– У нас є 50 видів комбінезонів для будь-яких порід собак, – каже продавець зоомагазину "Золота рибка" Олексій КОНИК. – Коштують вони від 50 до 120 гривень. Також є накидки, штанці, шкарпетки, шапочки, дощовики для великих собак. Щоби правильно підібрати одяг для собаки, перед походом до зоомагазину виміряйте довжину тварини від шиї до хвоста, а також об’єм талії та грудної клітини. Є в зоомагазині і зимове взуття для собак – різних розмірів, на гумовій, тканинній, шкіряній підошві, на мотузках та замочках. Ціни – від 30 до 100 гривень.
Галина МАРКІВ

Думки власниці собак
Лариса БЄЛЯЄВА, власниця ердельтер’єра та міттельшнауцера:
– Одяг для тварин – це дуже зручно! Пригадую, колись такого не було, тож років десять тому ми з подругою витратили увесь день, намагаючись пошити комбінезон для кокер-спанієля. Потім ми так набили руку, що навіть пошили декілька комбінезонів на продаж для зоомагазинів, і їх там продали.
Все-таки я одяг для своїх песиків не купую в зоомагазинах, бо це дороге задоволення. Шию для тварин попони, які знизу закріплюю на собаках підв’язками. Взагалі в моїх улюбленців густе хутро, тому одягаю їх лише під час сильних морозів або під час дощу.

На замітку
Щоби визначити розмір взуття для вашого домашнього улюбленця, поставте лапку тварини на аркуш паперу й обведіть контур з урахуванням кігтів. До виміряного діаметра лапки додайте 0,5 сантиметра для кігтів.

Взуття собак
поділяють на розміри
№1 – 4,5х5 см;
№2 — 5х6,5 см;
№3 — 5,5х7 см;
№4 — 6х8 см;
№5 — 6,5х9 см;
№6 — 6,5х9,5 см;
№7 — 7,5х11,5 см;
№8 — 8,5х 11,5см. 
22-01-2010, 13:40
Коментарів 0 Переглядів 13 632

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.