RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чому дівчатам подобаються старші хлопці

Більшості дівчат подобаються хлопці зі старших класів. Рідко хто зі школярок хоче зустрічатися з молодшим від себе. Чому це так – ми з’ясовували в учениць гімназії №5.

"Старші хлопці впевненіші"
– Я зустрічалася із хлопцем, старшим на два роки, – розповідає восьмикласниця Уляна БОГУСЛАВСЬКА. – Познайомилися в Інтернеті. Нам було добре, хоча про нас і пліткували в школі, та й вчителі знали про наші стосунки. Але врешті ми розійшлися з його ініціативи. Для мене не має значення: старший хлопець від мене чи ровесник. Головне – щоби не молодший. Не буду ж я зустрічатися з п’ятикласником. У хлопцях мені подобаються чесність, щедрість, сором’язливість.

– Мені подобається старший на рік хлопець, – зізнається восьмикласниця Таня МИХАЛЮК. – З ним дуже цікаво спілкуватися, він розумний, серйозний, спокійний, розважливий. Йому притаманні всі ті позитивні риси, які мають бути в старшого хлопця.
– Це справді так, дівчатам подобаються старші, – погоджується восьмикласниця Алла ВАСЮК. – Можливо, тому, що вони більш впевнені в собі.

"Побачення зі старшими додають дівчині популярності"
А от деяким дівчатам комфортніше з ровесниками.

– Комусь із дівчат побачення зі старшими хлопцями підвищують рейтинг у школі, вони стають популярнішими. Іншим це, навпаки, псує репутацію, – розмірковує восьмикласниця Настя МІТРАН. – Колись я зустрічалася зі старшим на два роки хлопцем, але в нас майже не було нічого спільного, тому ми розійшлися. Між нами відчувалася різниця у віці. Зараз зустрічаюся з ровесником. Ми настільки схожі, він наче моє друге "я", добре мене розуміє.

– Протягом двох років я зустрічалася із хлопцем, старшим від мене на шість років, – каже десятикласниця Христина ФУРДИГА. – Але все-таки різниця у віці між нами відчувалася. Зрештою, він захотів від мене більшого, і я вирішила з ним розійтися. Зараз вважаю, що треба зустрічатися з хлопцем, ближчим тобі за віком.

Самі ж хлопці до стосунків з молодшими дівчатами ставляться несерйозно.
– У нас у школі чимало хлопців зустрічаються з ученицями молодших класів, – каже восьмикласник Руслан ГОДИНЮК. – На їхньому фоні ми почуваємося старшими, впевненішими в собі. Але взагалі симпатія молодших дівчат не додає хлопцям великого авторитету. Адже ці дівчата ще малі, мало що розуміють.

– З молодшими дівчатами можна зустрічатися хіба для розваги, – вважає учень 11 класу Богдан БАЛАКУН. – Міг би зустрічатися з дівчиною, молодшою від мене на два-три роки, але не більше – про що з ними розмовляти?
Галина МАРКІВ

Радить психолог

Ірина ВЕРСТЮК,
психолог гімназії №5:
– Дівчатка формуються швидше, ніж хлопчики – і фізично, і психологічно. Тож, звісно, їх приваблюють не ровесники й не молодші, а старші хлопці. Очевидно, вони вважають, що в старших більше життєвого досвіду, інтелекту, з ними цікаво спілкуватися. Та й фізіологічно організм старших хлопців більш сформований і викликає асоціацію з дорослими молодими чоловіками. Тож у цьому нічого немає поганого.
Проте в таких стосунках для дівчат є ризик: зазвичай дівчата вважають, що старші хлопці відповідальні, серйозні. А насправді це не завжди так. Хлопець може зустрітися з дівчиною кілька разів, і вона вже думає, що це серйозно. А він її потім покидає з чистим сумлінням – мовляв, я ж не обіцяв одружитися. Якщо хлопець симпатичний і популярний, то він, можливо, просто збирає колекцію дівчат. А для них це сердечна травма.
Хлопцеві, який хоче сподобатися дівчині-ровесниці, варто бути самим собою, а не намагатися своїми вчинками стати схожим на старших – палити, вживати алкоголь тощо. Цим він навряд чи привабить свою симпатію. Просто треба більше звертати увагу на дівчину, виявляти до неї інтерес – понести сумку, допомогти зробити домашнє завдання, запросити її кудись. Продемонструвати, що він така ж багата особистість, як і старший хлопець. Бо не факт, що старший хлопець – людина більш інтелектуальна, освічена, культурна, вихована. 
21-01-2010, 11:02
Коментарів 0 Переглядів 20 423

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.