Рекордну кількість хліба, не менше 110 тонн за добу, виготовить 31 січня Чернівецький хлібокомбінат. Досі добова випічка підприємства не перевищувала 100 тонн.
– У звичайні дні хлібокомбінат випускає не більше 70 тонн хлібобулочних виробів за добу, – розповів Іван БЛИСЬКО, заступник виконавчого директора "Чернівецького хлібокомбінату". – На свята випічка сягає ста тонн. А цього року Новий рік збігається з кінцем тижня, коли попит і без того зростає. Тому 29-30 січня ми випустимо по 100 тонн випічки, а в четвер, 31 січня, – не менше 110 тонн.
Місто буде повністю забезпечене хлібом. "Не буде такого, як 2003-2004 років, коли Новий рік припав на неділю, у приватних пекарнях були вихідні, а в Чернівцях були страшенні черги за хлібом", – зазначає І. Блисько.
Уже на початку цього тижня найбільше в області підприємство-виробник хліба збільшило випуск тортів, рулетів, тістечок та батонів. Попит на батони на свята зростає найбільш відчутно. Щоби збільшити їхній випуск, хлібокомбінат напередодні Нового року запускає додаткову батонну лінію, яка більшість часу впродовж року простоює. На свята підприємство щодоби виготовлятиме 22-23 тонни батонів.
В останній день року хлібокомбінат працюватиме до 22.00, а першого січня тут також робочий день. Фірмові магазини й кіоски хлібокомбінату працюватимуть без вихідних, а першого січня відчиняться об 11.00.
Надія Макушинська
15-12-2009, 10:53
0
4 325