RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

VIII Фестиваль кулінарного мистецтва "Буковинська гостинність-2009" відбувся першого грудня у приміщенні ресторану "PR". На ньому оцінювали не лише страви та їхнє оформлення, а також те, наскільки впевнено поводяться учасники. Фестиваль було присвячено до Всесвітнього дня кулінара.
Найбільшу увагу журі привернули страви різних народів світу. Нагороду за впровадження національної корейської кухні в місті Чернівці отримав Михайло Пан, серед розмаїття страв якого був навіть фарширований восьминіг. Стати кухарем хлопця надихнула кохана дівчина – одного разу він захотів зробити їй сюрприз і приготував святкову вечерю. За словами Михайла, кохана і зараз є його музою.
Кухар Євген Устуянов приготував фаршировану баранину – страву болгарської кухні.
За найкращу етнічну бенкетну страву, яких було декілька (іспанська, румунська, буковинська тощо) нагороду отримав Крістіан Слюсар.
Кулінарні витвори вражали своїм оригінальним виглядом. Так, ТФ "Капітошка" представила торт "Золота рибка" з відповідним оформленням. Відвідати "країну насолоди" запропонувала Марина Ганджук, яка оформила солодощі у вигляді казкового замку та карети. А команда ресторану "Фондю" приготувала торти у формі сердечок.
Наймолодшим "кухарем" на фестивалі був чотирирічний Ілля Чебан, онук одного з організаторів фестивалю.
Андрій ПРИСЯЖНИЙ змагався у конкурсі барменів-баріста (спеціаліст із приготування кави). "Нам дали 15 хвилин, за які ми повинні були приготувати дев’ять напоїв, – розповів хлопець. – Я приготував класичні напої еспресо та капучіно". На конкурсі Андрій отримав диплом за високі професійні досягнення бармена.
Офіціанти продемонстрували, як можна гарно оформити святковий стіл.
– Як член журі беру участь у фестивалі вже не перший рік, – розповів Степан МЕЛЬНИК, голова обласної організації профспілки працівників торгівлі та ресторанного господарства, член журі. – Цього разу брало участь багато нових учасників та закладів ресторанного бізнесу, були і зовсім юні учасники з Чернівецького торгово-економічного інституту КНТЕУ. Учасники показали високий рівень майстерності. Членам журі було дуже важко визначитися з переможцями. На мою думку, всі вони заслуговують на перемогу.

Золоті медалі фестивалю здобули:
 найкращий бармен – Павло Данчецький;
 найкращий кондитер – Оксана Чорна;
 найкращі кухарі – Максим Мунтьянов, Наталія Шимоняк, Олександр Петрук;
 найкращий офіціант – Віктор Конюх.

Кубок фестивалю здобула команда ресторану "PR", яка отримала перемогу в чотирьох номінаціях. 
Яна ЯЩЕНКО
4-12-2009, 10:19
Коментарів 0 Переглядів 2 630

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.