RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Найпопулярнішою країною, куди буковинці взимку вирушають погрітися на морських пляжах, залишається Єгипет. Тим паче зараз, коли в Україні епідемія грипу, охочих поїхати на морське узбережжя стає більше.
На Червоне море тікають від грипу
Відпочинок у Єгипті найдоступніший, порівняно з іншими пляжними напрямками, і авіапереліт нетривалий.
Взимку температура води в Червоному морі не опускається нижче 20 градусів. Клімат сухий, а тому дуже корисний, особливо для профілактики і лікування захворювань дихальних шляхів.
Зазвичай у листопаді-лютому можна розраховувати на гарячу путівку до Єгипту. Але наразі через епідемію грипу в Україні попит на єгипетські курорти зріс, і на знижки натрапити малоймовірно.
– Є туристи, які поїхали до Єгипту перед початком епідемії, а тепер телефонують і запитують, чи не можна продовжити тур, – розповіла Ольга САРАХМАН, менеджер туристичної фірми. – Також телефонують чернівчани, які хочуть вилетіти терміново через теперішню нестабільну ситуацію. Хоча далеко не всі можуть собі дозволити вивезти всю сім’ю в Єгипет.

Мінімальна вартість за програмою "все включено" за тиждень
з людини:
320 доларів (тризірковий готель);
444 долари (чотиризірковий готель)
475 доларів (п’ятизірковий готель).
У вартість включено авіапереліт. Вильоти з Києва та Львова, летіти приблизно чотири години. До Львова є також безкоштовний трансфер.
В Еміратах можна в спеку кататися на лижах
Порівняно з минулим роком відпочинок в Еміратах став доступнішим, принаймні в доларовому еквіваленті. Якщо торік авіаквиток до ОАЕ коштував 700-800 доларів, то тепер туристи літають за 400.
– Емірати – також популярне місце для шопінгу. Це країна, де будуються нові дива світу, – каже Ольга Сарахман. – Наприклад, найвища будівля в світі – "Бурдж Дубай" заввишки 818 метрів, біля якої функціонує найбільший фонтан. Офіційне відкриття башти другого грудня цього року.
В Еміратах можна навіть покататися на лижах, коли на вулиці спека 40 градусів.

Країна недешева, мінімальна вартість відпочинку в Еміратах – 626 доларів з людини, п’ятизіркове розташування коштуватиме від 850 доларів.
Економніший відпочинок можна знайти в Шарджі, що за 20 хвилин їзди від міста Дубаї. Готелі тут хоч і збудовані переважно на узбережжі, але мають три-чотири зірки.
П’ятизірковий готель високого рівня можна знайти в Фуджейрі. Вартість тижневого відпочинку в "п’яти зірочках" тут – 1007 доларів. Найелітнішим курортом ОАЕ вважають Джумейру – пляжна зона в Дубаях.
Вильоти до Еміратів з Києва. Віза коштує 75 доларів.
Найкращий тайський масаж за 10 доларів
Таїланд також став трохи доступнішим через зниження вартості авіаперельотів. Якщо торік авіаквиток коштував до 1400 доларів, то тепер – 800-1000. Є кілька рейсів з пересадками, квиток на них може коштувати ще дешевше.
А ось готелі в країні відносно недорогі. Можна відпочити навіть за 200-300 доларів, хоча у вартість проживання в готелях переважно входять тільки сніданки.
Для наших туристів Таїланд – цілковита екзотика, що немає нічого спільного з нашим життям. У січні середня температура повітря 28-31 градус тепла.Тут можна скуштувати фрукти, навіть назви яких не всі чули – лонгон, драконяче око і, звісно, дуріан. Саме в Таїланді за десять доларів зроблять найкращий в світі тайський масаж.
Таїланд пропонує безліч екскурсій і розважальних програм – починаючи від буддистських храмів, закінчуючи різноманітними шоу зі слонами, трансвеститами та тайським боксом.

Вартість путівки до Таїланду:
від 195 доларів
(тризірковий готель);
від 320 доларів
(чотиризірковий готель);
від 550 доларів
(п’ятизірковий готель).
Вартість міжнародного авіаперельоту потрібно оплачувати додатково.
Відпочинок в Паттайї, за 100 кілометрів від Бангкока, сподобається туристам, яких цікавлять екскурсії. Відпочинок на островах трохи дорожчий. Як пояснює Ольга Сарахман, це пов’язано з тим, що до острова потрібно летіти з Бангкока. Тож готель на три зірки на острові коштує від 500 доларів, чотири та п’ять зірок – від 680 доларів. Але тут гарніша природа і надзвичайно чисте море.
У Йордані Індіана Джонс шукав чашу Грааля
Тут можна поєднати пізнавальний туризм, пляжний відпочинок і лікування на Мертвому морі.
У Йорданії знаходяться найвідоміші Біблійні місця і не тільки. Чого тільки варте вирублене в скелях місто Петра, спочатку загублене, а тепер відтворене в пустелі. Саме в цьому місті шукав чашу Грааля Індіана Джонс.
Відпочивають від пригод на Мертвому морі. Тут досить хороші готелі, а проживання і лікування коштує дешевше, ніж в Ізраїлі. Крім того, візу оформляють після прильоту. Натомість з візою до Ізраїлю багато клопотів.

Вартість туру на тиждень – від 850 доларів з людини з авіаперельотом. Лікування оплачується додатково.
Екскурсійна програма коштуватиме дорожче – від 1500 доларів за тиждень. 
Марина Карасьова
5-11-2009, 10:50
Коментарів 0 Переглядів 3 270

Теги -
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!