RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

У вихідні на чернівецькій мототрасі відбулися всеукраїнські змагання з автокросу на легкових і спортивно-кросових автомобілях "багі", зокрема на "міні-багі" серед дітей від шести до десяти років. Водночас визначили команди-переможці у Кубку Чернівців.
– У змаганнях за "Кубок автомобільної федерації України" брало участь 46 дорослих автогонщиків з Донецька, Дніпропетровська, Києва, Вінниці, Харкова, Запоріжжя, Кіровограда, Луцька, Хмельницького, Чернівців та інших міст, а також п’ятеро маленьких – з Чернівців, – розповів президент облас­ного осередку автомобільної федерації України Михайло РОТАР. – Тішить, що стає дедалі більше дітей, які займаються автоспортом.
Відкривали змагання діти на "міні-багі". Різнокольорові машинки, схожі на великих жуків, мчали по міжнародній трасі з великою швидкістю. Деякі навіть переверталися, але знову продовжували їхати. З траси не зійшов жоден маленький спортсмен.
Дев’ятирічний Іван Козмуляк протягом двох років тричі на тиждень сам їздить рейсовим автобусом на тренування за 50 кілометрів від Чернівців. Хлопчик уже може ремонтувати свою машинку і навіть посів перше місце на змаганнях за Кубок України.
А восьмирічний Вадим Толмачов їздить на "міні-багі" вже рік. Автоспортом займається і його тато. Хлопчик неодноразово брав участь у змаганнях, де завойовував призові місця.
З Донецька приїхала у повному складі сім’я Бондаренків – батько, мама і син – вони навіть створили власну команду. Ігор і Артем – майстри спорту України, а Ірина – кандидат у майстри спорту. До речі, Ірина Бондаренко – єдина жінка в Україні, яка їздить на "багі".
– На сімейній раді чоловіки вирішили, що мені теж треба навчитися їздити на "багі", отож довелося погодитися, – сміється Ірина. – Раніше я скрізь їздила разом із ними, але тільки спостерігала за змаганнями і дуже хвилювалася. Тепер чоловік і син – мої суперники. Поки що я не можу їх обігнати, але все ще попереду. "Багі" коштують дуже дорого, але ми їх не купували, а збирали самі з окремих деталей. До Чернівців їздимо вже п’ятий рік поспіль. Нам тут усе подобається: люди, місто, організація змагань.
Перемогу на спортивно-кросових автомобілях "багі" здобули батько і син Райляну – обидва Івани. Шестирічний Іванко був наймолодшим учасником змагань. Після останнього заїзду він охоче дав інтерв’ю "МБ". Хлопчик розповів, що їздить на "міні-багі" ще з п’яти років і йому зовсім не страшно, навіть якщо машинка перекидається. Іванко вже брав участь у всеукраїнських змаганнях, де посів третє місце.
Перемозі сина дуже радів тато, який сам тренує двох синів – Івана та чотирирічного Єгора. "Молодший поки що не бере участі у змаганнях, але незабаром буде готовий виїхати на трасу, – запевнив Іван РАЙЛЯНУ. – Це досить безпечний вид спорту. Навіть якщо машинка перекинеться чи зіткнеться з іншою, дитина зовсім не постраждає, бо вона досить добре захищена. Зате в хлопчиків гартується справжній чоловічий характер і витримка. Скажу чесно, задоволення це – недешеве. Нещодавно купили для Івана нову машинку в Чехії, за яку заплатили три тисячі євро, плюс тисячу євро коштує мотор. На жаль, держава зовсім не зацікавлена у тому, щоб діти займалися автоспортом, тому жодної матеріальної допомоги не надає".
На легкових авто найкращий результат показав гонщик із Харкова Андрій Таранов. А завершальну гонку, в якій взяли участь переможці змагання, виграв на "багі" Артем Бондаренко із Донецька.
На "Кубку міста Чернівці" перше місце посіла команда "Міста України", друге і третє – "Фортуна" і "Корсар" із Чернівців. 
Надія БУДНА
20-10-2009, 10:24
Коментарів 0 Переглядів 4 142


На захід прийшли військові, поліцейські та чернівчани

Віддадуть останню шану захисникові о 08:30 в селі Банилів
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

На захід прийшли військові, поліцейські та чернівчани


Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
На «Червоній руті» вперше прозвучав гімн України. Блог Надії Будної
35 років тому, 17-24 вересня 1989-го, в Чернівцях відбувся перший фестиваль "Червона рута"
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Збираєтеся укласти договір страхування? Це важливе рішення, яке потребує ретельної підготовки. Маємо кілька простих та ефективних порад, які допоможуть вам краще зорієнтуватися у виборі страхових продуктів і послуг.