RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » у номері » суспільство » Через літню засуху овочі погано вродили

– Капуста цього року погано вродила, тому й така дорога, – пояснює жінка на алейці перед продуктовим ринком. – Хто поливав, то в того ще нормально, а взагалі через засуху всі овочі в людей погоріли.

За словами продавців на ринку, що на вулиці Ентузіастів, городина цього року така дорога через те, що її мало. Причина цього – відсутність дощів упродовж усього літа. Якщо картопля вродила ще більш-менш, то помідорів та огірків було дуже мало. Та й сезон їхній уже закінчується – тому й такі ціни.

– Усі ціни в нас формують гуртові ринки, зокрема на вулиці Зеленій та "Дари Буковини", – розповідає продавець овочів Михайло. – Ось, наприклад, упродовж останнього тижня значно зросла ціна на часник, бо його мало завозять. А ми, навіть якщо продаємо овочі із власного господарства, мусимо підлаштовуватись під них, щоби не виникало проблем. А взагалі це не ціни в нас високі, це зарплати в нас маленькі.

Селяни, які привозять городину на продаж до міста, скаржаться, що тепер проїзд в автобусах подорожчав, тому доводиться й це враховувати в ціні товару. "Колись їздив до міста за 75 копійок, а зараз – за три гривні. То ви хочете, щоби мої груші були по п’ять гривень?" – нарікає чоловік, який торгує соковитими фруктами.

Доки триває збирання врожаю овочів – ціни ще триматимуться в теперішніх межах. Але з початком зими вони невблаганно поповзуть угору – замість вирощених на відкритому грунті почнуть завозити тепличні овочі. Тому ціни на них будуть значно вищі.
Анастасія СІМАШОВА

Середні ціни на овочі та фрукти на ринках міста (грн/кг)
Картопля – 2,5.
Морква – 4,0.
Буряк – 2,5-5,0.
Капуста – 2,8-3,5.
Перець – 6,0.
Баклажан – 5,0.
Помідори – 3,5.
Огірки – 10,0.
Кабачки – 2,5.
Гарбуз – 3,0.
Часник – 25,0.
Цибуля – 4,0-6,0.
Квасоля (лущена) – 5,0/літрова банка.
Яблука – 3,5.
Груші – 7,0.
Виноград – 8,0.
Горіхи – 10,0.
Айва – 5,0.
13-10-2009, 10:50
Коментарів 0 Переглядів 3 046

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.