Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Як повідомляв "МБ", 29 серпня у сторожинецькому кафе "Берізка" на хрестинах отруїлося 17 людей – серед них вагітна жінка. Фахівці поки що не встановили причини отруєння. "Наші спеціалісти здійснили бактеріологічне та вірусологічне обстеження кафе, де відбувалися хрестини. Жодних продуктів, страв, які споживали на святкуванні, у кафе вже не було, – говорить Петро ДАВИД, головний лікар Сторожинецької районної санітарно-епідеміологічної станції. – Господарі свята забрали їх додому. Узяти їжу для аналізу ми вже не могли, адже не знаємо, в яких умовах її зберігали, до того ж, від часу святкування минуло тоді вже більше доби. З’ясовано, що до приготування страв залучали двох осіб, які не пройшли медичний огляд, було порушено технологію приготування страв, не дотримувалися правил особистої гігієни. Найбільша кількість гостей споживала холодець і голубці. Крім того, припускаю, що, можливо, людям зашкодив фреон, адже зберігали страви, зокрема холодець, у холодильнику. Однак цю версію відпрацьовуватимемо з фахівцями. Власника кафе "Берізка" притягнуть до адміністративної відповідальності".
– Разом зі свахою ми замовляли страви у кафе. Заплатили за бенкет 7350 гривень. Усе, що подали на стіл під час святкування, виглядало гарно і було смачним. Навіть не знаю, що могло так зашкодити, – каже бабуся маленького Олега Ганна НІМАЧУК. – Мені дуже прикро, що люди отруїлися. 17 наших гостей потрапило до лікарні, ще дехто лікувався вдома. Після святкування ми забрали додому всі м’ясні страви. Салати і запечений перець залишили. Однак ніхто із санстанції не запитав мене, чи є у мене якісь продукти, щоби дати на аналіз. Вони лише записали адреси людей, які були присутні на хрестинах, щоби обстежити їх. Вийшло так, що наші гості захворіли, а жоден працівник кухні у "Берізці" – ні. Невже вони нічого не куштували, коли готували?
В одній із палат відділення ми поспілкувалися з чотирма жінками, які потрапили до лікарні через харчове отруєння.
– Симптоми в усіх були майже однакові: нас трясло, відчували слабкість, нудоту, були блювання, пронос, підвищилася температура, – каже інша бабуся маленького Олега Уляна ГАРАГА. – Впевнена, що причина отруєння – м’ясо.
"Хворі майже тиждень були
у лікарні"
– У неділю, 30 серпня, починаючи з 18.00, до нашого відділення почали приходити потерпілі. 30 серпня поступило семеро людей, 31-го – шестеро, 1 вересня – двоє. Перша жінка потрапила до нас у важкому стані. Крім харчового отруєння, у неї спостерігалися супутні патології, тому гадала, що просто підвищився тиск. У більшості хворих була підвищена температура тіла (38-39 °С), біль у животі, нудота, блювання, загальна слабкість, у декого були пронос, головний біль, – каже Василь КУЧІНІК, лікар інфекційного відділення. – Усіх хворих уже виписали. Перебували вони в інфекційному відділенні майже тиждень. У наших людей є звичка замовляти багато страв на бенкети. Як правило, вони всі дуже "важкі" для шлунка. Навіть від цього можна захворіти.
"Всі страви приготовані у день святкування"
За словами Анатолія АНГЕЛУША, власника кафе "Берізка", п’ятьом потерпілим він уже відшкодував збитки. Тим, хто лікувався, він компенсуватиме витрати на лікування, а також матеріальні збитки після пред’явлення чеків на ліки. Кафе тимчасово не працює.
– Здійснюють дезінфекцію у приміщенні. На 1200 гривень я уже купив дезінфікуючі засоби, – каже Анатолій Михайлович. – Ті люди, які готували страви, постійно у нас не працюють. Вони лише допомагають, коли замовляють бенкети. Я сам куштував і голубці, і холодець, ніщо не зашкодило моєму здоров’ю. Усі страви були приготовані у день святкування – 29 серпня.
– Після того, що трапилося, я дві доби не спав, у мене підвищився тиск. Повірте, ніхто не хотів, щоби таке сталося. Я і кухарі не зацікавлені у цьому, – наголошує приватний підприємець.
Леся ТОКАРЮК
Рейтинг:
(голосів: 1)
8-09-2009, 10:58
Коментарів 0 Переглядів 1455

Теги -
загрузка...
«Не тріпайте мені нерви!»: пасажирів автобуса «Чернівці–Москва» перевозили в нелюдських умовах
Замість комфортабельного автобуса у рейс відправили "Спринтер", в якому пасажирам довелося стояти у дорозі до Вінниці
Популярне Коментують
• Новини
Божественні зємлєройки. Блог Мостіпаки
Огляд головних політичних подій 2018 року – в блозі Олександра Мостіпаки
загрузка...
"Спокуса" зробить ваш інтим яскравішим (на правах реклами)

Парфуми з феромонами, ароматичні олійки для масажу, різноманітні секс-іграшки – далеко не весь перелік речей, які зможуть зробити ваше інтимне життя значно яскравішим
Привітання з новорічними святами начальника Чернівецького обласного управління Ощадбанку Руслана Запаранюка (прес-реліз)[/center]
У новий рік ми вступаємо у прекрасному настрої, з добрими побажаннями та світлими почуттями. Тримайте їх у своїй душі, у своєму серці кожного дня наступного року, і життя обов’язково віддячить вам за доброту
Корал Тревел Еліт Сервіс: перший рік на чернівецькому ринку елітних туристичних послуг (на правах реклами)

Основна мета створення елітного турагентства – індивідуальний підхід до вимогливих клієнтів, яких цікавлять нестандартні тури, складні маршрути, більш повний набір супутніх послуг
Чернівецький юридичний інститут та коледж НУ"ОЮА" запрошують абітурієнтів на навчання (на правах реклами)

15 грудня 2018 року Чернівецький юридичний інститут та коледж Національного університету "Одеська юридична академія" вкотре відчинив двері для своїх абітурієнтів, які бажають дізнатися про вищий навчальний заклад та здобути якісну освіту в ЧЮІ та ЧЮК НУ "ОЮА"
STEM-школа INVENTOR – школа для сучасних дітей (на правах реклами)

Помічаєте потенціал у своїй дитині, проте не знаєте де і як його розвинути? Шукаєте русло, в яке направити кмітливість допитливої непосиди? Довірте цю справу центру дитячого розвитку INVENTOR!