RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як повідомляв "МБ", 29 серпня у сторожинецькому кафе "Берізка" на хрестинах отруїлося 17 людей – серед них вагітна жінка. Фахівці поки що не встановили причини отруєння. "Наші спеціалісти здійснили бактеріологічне та вірусологічне обстеження кафе, де відбувалися хрестини. Жодних продуктів, страв, які споживали на святкуванні, у кафе вже не було, – говорить Петро ДАВИД, головний лікар Сторожинецької районної санітарно-епідеміологічної станції. – Господарі свята забрали їх додому. Узяти їжу для аналізу ми вже не могли, адже не знаємо, в яких умовах її зберігали, до того ж, від часу святкування минуло тоді вже більше доби. З’ясовано, що до приготування страв залучали двох осіб, які не пройшли медичний огляд, було порушено технологію приготування страв, не дотримувалися правил особистої гігієни. Найбільша кількість гостей споживала холодець і голубці. Крім того, припускаю, що, можливо, людям зашкодив фреон, адже зберігали страви, зокрема холодець, у холодильнику. Однак цю версію відпрацьовуватимемо з фахівцями. Власника кафе "Берізка" притягнуть до адміністративної відповідальності".
– Разом зі свахою ми замовляли страви у кафе. Заплатили за бенкет 7350 гривень. Усе, що подали на стіл під час святкування, виглядало гарно і було смачним. Навіть не знаю, що могло так зашкодити, – каже бабуся маленького Олега Ганна НІМАЧУК. – Мені дуже прикро, що люди отруїлися. 17 наших гостей потрапило до лікарні, ще дехто лікувався вдома. Після святкування ми забрали додому всі м’ясні страви. Салати і запечений перець залишили. Однак ніхто із санстанції не запитав мене, чи є у мене якісь продукти, щоби дати на аналіз. Вони лише записали адреси людей, які були присутні на хрестинах, щоби обстежити їх. Вийшло так, що наші гості захворіли, а жоден працівник кухні у "Берізці" – ні. Невже вони нічого не куштували, коли готували?
В одній із палат відділення ми поспілкувалися з чотирма жінками, які потрапили до лікарні через харчове отруєння.
– Симптоми в усіх були майже однакові: нас трясло, відчували слабкість, нудоту, були блювання, пронос, підвищилася температура, – каже інша бабуся маленького Олега Уляна ГАРАГА. – Впевнена, що причина отруєння – м’ясо.
"Хворі майже тиждень були
у лікарні"
– У неділю, 30 серпня, починаючи з 18.00, до нашого відділення почали приходити потерпілі. 30 серпня поступило семеро людей, 31-го – шестеро, 1 вересня – двоє. Перша жінка потрапила до нас у важкому стані. Крім харчового отруєння, у неї спостерігалися супутні патології, тому гадала, що просто підвищився тиск. У більшості хворих була підвищена температура тіла (38-39 °С), біль у животі, нудота, блювання, загальна слабкість, у декого були пронос, головний біль, – каже Василь КУЧІНІК, лікар інфекційного відділення. – Усіх хворих уже виписали. Перебували вони в інфекційному відділенні майже тиждень. У наших людей є звичка замовляти багато страв на бенкети. Як правило, вони всі дуже "важкі" для шлунка. Навіть від цього можна захворіти.
"Всі страви приготовані у день святкування"
За словами Анатолія АНГЕЛУША, власника кафе "Берізка", п’ятьом потерпілим він уже відшкодував збитки. Тим, хто лікувався, він компенсуватиме витрати на лікування, а також матеріальні збитки після пред’явлення чеків на ліки. Кафе тимчасово не працює.
– Здійснюють дезінфекцію у приміщенні. На 1200 гривень я уже купив дезінфікуючі засоби, – каже Анатолій Михайлович. – Ті люди, які готували страви, постійно у нас не працюють. Вони лише допомагають, коли замовляють бенкети. Я сам куштував і голубці, і холодець, ніщо не зашкодило моєму здоров’ю. Усі страви були приготовані у день святкування – 29 серпня.
– Після того, що трапилося, я дві доби не спав, у мене підвищився тиск. Повірте, ніхто не хотів, щоби таке сталося. Я і кухарі не зацікавлені у цьому, – наголошує приватний підприємець.
Леся ТОКАРЮК
8-09-2009, 10:58
Коментарів 0 Переглядів 1 822

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Пані Валентина каже, що є велика потреба в кормі для собак і котів


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.