RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

До школи піде взимку

Новенька форма і шкільне приладдя в Орхана вже готові, однак піти на святкову лінійку хлопчакові не судилося. 24 серпня на вулиці Руській він потрапив під машину, коли переїжджав дорогу на велосипеді. Дитина поверталася з магазину, де купила собі пакетик "Мівіни" та шоколадку. Батькові, який у цей час був удома, зателефонували і повідомили, що його син потрапив під колеса автомобіля.
– Лише одна думка була у голові – щоби мій син був живий, – каже Заур ІСМАІЛОВ, батько потерпілого.
Тепер маленький Орхан перебуває у відділенні дитячої травматології лікарні швидкої медичної допомоги.
Коли кореспондент "МБ" зайшла у палату, де лежить хлопчик, біля нього перебували батьки та дядько Акаш. Орхан – у центрі уваги, всі намагаються якось розважити дитину. Батько Заур демонстративно обідає, щоби син теж хоча би щось скуштував.
Однак чорнявий хлопчак із сумними очима відмовляється, каже, що нічого не хоче.
– Я просто катався на велосипеді біля дому. Коли вийшов із магазину, що знаходиться через дорогу, подивився по сторонах, чи немає машин, як вчила мене мама. Але дуже швидко звідкілясь з’явився автомобіль і вдарив мене, – пригадує десятирічний Орхан ІСМАІЛОВ. – Після того нічого не відчував, лише дуже боліла нога. До мене підбігли незнайомі люди, і я їм продиктував номер татового телефону.
Першого вересня Орхан повинен був іти до школи, цього року він перейшов до п’ятого класу. Найбільше маленький потерпілий шкодує, що не зайде до свого класу разом із однокласниками на свято Першого дзвоника. "Дуже люблю математику, мені подобається розв’язувати різні задачі. А в майбутньому мрію стати лікарем-стоматологом", – зізнається Орхан. За словами хлопчика, батьки йому вже купили новенький костюм та взуття. Однак тепер у школу дитина зможе піти хіба що через півроку.
"Вдячний Богові, що мій син живий"
– Нам сказали, що в лікарні син перебуватиме ще місяць, а потім на ногу накладуть гіпсову пов’язку. Тому доведеться організувати індивідуальне навчання вдома, – каже батько хлопчика. – Син у нас дуже жвавий, любить бігати, кататися на велосипеді, грати у футбол, жодної хвилини не сидить на місці.
В Орхана на очі набігають сльози, він прикриває ручками обличчя, щоби не бачили, що плаче. "Заспокойся, все минеться", – звертається до нього теж зі сльозами на очах батько.
– А коли ти, Орханчику, одужаєш, навчимо тебе їздити на машині, – жартує, заспокоюючи племінника, дядько Акаш.
– Не звинувачую водія, дитина переїжджала дорогу поза пішохідним переходом, без супроводу дорослих. Але хто думав, що таке може трапитися? Вдячний лише Богові, що мій син живий, – продовжує Заур Ісмаілов. – До того ж, де дітям кататися на велосипеді? Біля нашого будинку немає спеціально відведеного місця для цього.
У лікарняній палаті біля Орхана постійно перебувають батьки. Час від часу телефонують та відвідують хворого родичі, кожен приносить сувеніри, фрукти. Всі хочуть розрадити. Доки ми розмовляли з дитиною та батьками, прийшли дві тітоньки, а потім відвідав улюбленого племінника і дядько Роман.
– Коли заходжу до Орханчика, аж у самого кості болять. Так шкода дитину! – каже дядько Роман, виймаючи подарунки.
Майже на два місяці накладуть гіпс
За словами Андрія МАРТИНОВА, ортопеда-травматолога, який лікує хлопчика, у дитини був відкритий перелом обох кісток гомілки лівої ноги. Стан потерпілого задовільний, перелом вправили, рана поступово загоюється.
– Зараз дитина перебуває у нас на витягненні ноги. Якщо не буде змін у гірший бік, хлопчика випишемо з лікарні через місяць, – каже лікар. – Потім на півтора місяця чи навіть на два (залежно від стану дитини) накладемо гіпсову пов’язку. Таким чином, розробляти рухи та повністю відновлюватися хлопчик буде майже півроку.
Леся ТОКАРЮК
28-08-2009, 10:35
Коментарів 0 Переглядів 2 825

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.