RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Замість одягу і подарунків міська влада пропонує продавати у більшості магазинів ринку „Формаркет” продукти харчування. Підприємці – проти, й готуються до нових судових позовів і перейменування торгового комплексу.
З початку здачі в експлуатацію ринку, що на розі вулиці Стасюка і проспекту Незалежності, минув усього рік, а з його роботою виникли серйозні проблеми.
- Рік тому, коли приміщення добудували, підприємці-дольовики відмовилися передати його в управління ТОВ "Формаркет", - розповів начальник управління розвитку споживчого ринку міста Євген КРАМАРЕНКО. – Частина підприємців об’єдналася в ТОВ "Ринок "Новий", якому й передали управління. Однак минув рік і "Ринок "Новий" зі своїми функціями не впорався.
На думку міської влади, управитель загалом не зміг забезпечити виконання покладених на нього функцій. Найголовніший недолік – не справляється в повному обсязі ринковий збір. За приблизними розрахунками, від ринку бюджет минулого року недоотримав півмільйона гривень, а нинішнього щодня недоотримує понад 1800 гривень. Враховуючи скрутну ситуацію із наповненням бюджету, втрата чимала.
Одна із причин конфлікту в тому, що влада і "Ринок "Новий" по-різному оцінюють товарну спеціалізацію ринку. Так 2003 року сесією міської ради було визначено, що спеціалізацією "Формаркету" є продаж сільськогосподарської продукції, який повинні здійснювати з 60% торгових місць. Натомість управитель вважає, що ринок насправді є змішаним, що очевидно з реального стану справ. Ціна цього питання – сотні тисяч гривень, адже продуктовий і змішаний ринки сплачують різну ставку ринкового збору.
- Нині ринок порушує низку нормативних документів, - переконаний Євген Крамаренко. – Отож якщо не можуть впоратися – нехай поступаються місцем іншому управителю. Так, ТОВ "Формаркет" виступало замовником будівництва, йому передано в користування земельну ділянку і саме воно керує торговими рядами вздовж вулиці Стасюка. А ділити ринок на дві частини між "Новим" і "Формаркетом" недоцільно.
Однак підприємці, більша половина яких об’єдналася в ТОВ "Ринок "Новий", мають свою думку з цього приводу. Зокрема не погоджуються із статусом продуктового ринку. Але головна причина незгоди з міською владою полягає в недовірі підприємців до ТОВ "Формаркет", через що будівництво затяглося з січня 2002 року до травня 2008 року.
- Загальна площа будівлі становить понад 16,6 тисячі квадратних метрів, з них лише трохи більше 400 метрів належить "Формаркету", - розповіла голова ТОВ "Ринок "Новий" Тетяна РЕКУНЕНКО. – Решта – приватна власність людей. Ми самі хочемо тут господарювати, а міська влада постійно нав’язує нам "Формаркет", який себе дискредитував перед людьми та допустив численні порушення під час будівництва – у нас є відповідні висновки КРУ.
Тетяна Рекуненко переконана, що закиди чиновників є намаганням взяти ринок під свій контроль. Але зробити це буде неможливо – люди своїм майном поступатися не будуть.
Підприємці готові й надалі керувати ринком, який насправді вже рік не є "Формаркетом". Натомість на загальних зборах на початку вересня планується створити нове товариство, яке б взяло на себе управління. Пропонується всьому торговому комплексу дати назву "Панорама".
Спірні питання – зокрема про користування землею, підприємці готові вирішити. Готові навіть викупити ділянку чи взяти її в оренду. Свої права збираються захищати в суді, що робили вже неодноразово.
Наразі комісія міської ради провела перше засідання, на наступне запросять представників обох товариств. Вирішальними можуть стати загальні збори підприємців, які призначено на четверте вересня.
Ігор ДОВГАНЬ
20-08-2009, 13:13
Коментарів 0 Переглядів 5 301

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.