RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На Буковині – час літніх весіль. Що нового пропонують молодятам салони весільного вбрання, агенції з організації весіль, музики, фотографи та відеооператори?
Якщо ще кілька років тому наречені здебільшого одягалися у весільних рядах Калинівського ринку, то нині клієнтів у дорогих весільних салонах міста стало значно більше. Попит мають моделі вищої цінової категорії.
– Раніше люди зазвичай купували дешеві моделі, зроблені в підпільних цехах, – розповіла Аліна ЯНОВСЬКА, фахівець торгового дому Slonovskiy. – Наші сукні відрізняються від базарних, бо шиють їх за європейською модою, продаємо їх у різні країни світу. Тепер усе навпаки – буковинці перестали економити на весільних сукнях. Хто колись ходив на Калинку – тепер приходить у наш салон.
Сьогодні уподобання чернівецьких наречених мало відрізняються від смаків закордонних. Як і замовники з інших країн, місцеві дівчата почали значно рідше замовляти сукні з пишними спідницями. Сукні почали більше підкреслювати фігуру, виглядають жіночнішими. Відходить у минуле надмір прикрас і оздоблення. Замість традиційних білих дедалі частіше купують кремові сукні.
– Наречені та їхні родичі вважають, що сукня – дуже важлива річ на весіллі, і хочуть мати справді якісну й гарну, – каже Аліна. – У нас є й недорогі моделі – від двох до чотирьох тисяч гривень. Нам вдається зекономити на оздобленні цих суконь. Але за якістю вони не поступаються тим сукням, що коштують дорожче. Місцеві наречені частіше обирають моделі не середньої цінової категорії, а дорогі – за вісім і вище тисяч гривень.
Найдорожча модель у салоні коштує 11 тисяч гривень, однак і її нерідко замовляють. Дозволяють собі сукню, оздоблену камінням Swarovski чи ручною вишивкою, не лише заможні чернівчанки, а й люди зі звичайними статками.
Щоправда, експериментують чернівецькі клієнтки не так охоче, як наречені з Москви чи Європи. Скажімо, оздоблену чорним мереживом білу шлюбну сукню чернівецького торгового дому, яка зробила фурор цього сезону, купують іноземні замовники. Чернівчанки поки що не купували цю екстравагантну модель. (Н. Макушинська)

Відзняти весілля
можна й за ціною авто
Щоби весільне відео було вдалим, професіонали радять заздалегідь переглядати роботи операторів та подбати про всі дрібниці. Найцікавіше відео залежить від настрою та темпераменту молодят.
– Кожне весілля – індивідуальне, – розповідає оператор відеостудії "КУМ-відео" Вадим ЗАРИЦЬКИЙ. – Є молодята, які не йдуть на контакт, тож лише на прогулянці робимо кілька дублів. Інших і скеровувати не треба, лише би не пропустити нічого цікавого. Від молодят залежить 80 відсотків успіху відео.
Цікавих місць для проведення весільних зйомок у нас не так багато – університет, музей під відкритим небом, площі... Усе традиційно. Останнім часом пропонуємо неординарні підходи – на риболовлю у весільній сукні виїхати чи на велосипеді покататися, однак молодятам часу на це бракує. У наречених смаки та вимоги до весільного відео різні: одні люблять, щоби на екрані все вертілося та крутилося, інші надають перевагу класичним переходам. Нічого надзвичайного молоді пари самі не пропонували, хіба що бачили щось цікаве на відео в знайомих, із цим і приходять. Раджу молодятам, перш ніж узгоджувати ціну, переглянути роботи майстра. Щоби потім не доводилося перемонтовувати все спочатку.
– У середньому роблять фільм тривалістю три години, – каже оператор відеостудії "КУМ-відео" Юрій РАДУЛЯК. – Коли люди весело розважаються і є тамада, чотири-п’ять годин можна знімати. Якщо весілля нудне, а молодят із-за столу не підняти, за дві години вимикаємо камеру. Клієнти самі вибирають, що їм до вподоби. Хтось бажає серед реальних кадрів зі свята вмонтувати кадри з популярних фільмів – тост за наречену з "Кавказької полонянки" тощо. Можна на саме відео накладати анімаційних героїв, які даватимуть певні підказки. Наприклад, при викупі нареченої анімаційний герой каже: "Давай грошей", "Ще давай". Пропозицій багато, тут уже справа смаку. Шкода, що самі молодята практично ніколи нічого не пропонують. Цікаві моменти з весілля монтують у кліп Меладзе "Весілля". Анімаційні кадри залишають, а замість співака вставляють цікаві моменти, які помітив оператор, – хтось із гостей у носі колупається, хтось витанцьовує...Такий кліп сприймають "на ура".
У різних операторів різні ціни на зйомки – від кількох тисяч гривень до кількох тисяч доларів. Ми вже приймали замовлення на зйомки, які коштували, як автомобіль. На весіллі, яке тривало три дні, була зйомка із чотирьох камер із краном та режисером. Майже рік ми й монтуємо це відео, бо замовник знаходить певні деталі, які ще треба допрацювати. (А. Бабчук)

Гарні літні фото – у полях соняшників
– Пригадую одне весілля – у народному стилі, коли всі гості були у вишитих сорочках, – розповідає фотограф з 25-ти річним стажем Леонід. – Коли наречені вінчалися в церкві, теж були вдягнуті в народні костюми. Це було видовище неймовірної краси!
Інколи наречені їдуть у Реваківці на іподром – на так звану передвесільну прогулянку верхи на конях. Дехто вирушає в "Сонячну долину" – фотографуватися з дикими тваринами. Фотографуються і з вепрами, і з косулями, навіть зі страусами. А коли в парку "Жовтневий" ще був крокодил, робили знімки і з ним!
– Дуже гарні світлини виходять, коли наречена в білосніжній сукні у весняному саду серед заквітчаних дерев, – каже фотограф Леонід. – Влітку фотографую молодят у розквітлих соняшникових полях. Ще гарно виходять фото рано-вранці у тумані біля вітряків.
– Траплялися й такі молодята, яким до вподоби екстрим. Тож вони вирушали у політ на аеропланах. Наречена просто у весільній сукні одягала захисне спорядження! – розповідає оператор Федір. – Часто пари їздять у Хотинську або Кам’янець-Подільську фортеці. Дехто вирушає у Путильський район –зніматися на тлі скелястих гір, біля водоспадів і джерел. А кому близько до Дністра – влаштовують романтичну поїздку на човні. Наречена милується собою у дзеркалі води, а її коханий веслує. Мінімум затрат – зате яка потім на плівці краса!

Місцеву Сердючку можна замовити за тисячу гривень
Для проведення розважальної програми на весіллі можна запросити як місцевих артистів – танцювальні колективи чи команди КВК, так і зірок. Шоу-програма за участю буковинських виконавців обійдеться від 500 гривень. За дві тисячі гривень можна замовити пристойний виступ.
– Місцеву Вєрку Сердючку можна замовити за тисячу гривень, – каже Катерина ПРІПА, директор
чернівецької філії весільної агенції "Все для тебе". – За одну-дві тисячі доларів можна замовити таких артистів, як Олександра Воєвуцького, Марту, Наталію Валевську та інших зірок "Шансу". Але буковинці поки що не зверталися до нас із проханням організувати виступ когось із зірок на весіллі. Проте минулого року наш київський офіс займався організацією одного весілля в Чернівцях. Директор Юрій Кот був ведучим на цьому весіллі, яке відбувалося в ресторані "Чернівці".
Для тих, кому не до смаку випускники "Шансу", агенція пропонує виступ Світлани Лободи за 15 тисяч доларів або Наталі Могилевської – за 25 тисяч доларів.
– Можемо привезти будь-яку зірку з Києва. Тільки б були гроші в замовника, – каже Катерина. (О. Гнідан)
6-08-2009, 10:34
Коментарів 0 Переглядів 12 155

Теги -

Захисник загинув, а на його гроші було куплено дрони та автомобіль
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
Бандити стріляють у бандитів. Блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.