Які ресторани обирають для святкування днів народження відомі особи Чернівців, з’ясовувала кореспондент "МБ". Депутат міської ради, батько юної зірки Аліни Гросу Михайло традиційно святкує дні народження у своєму ресторані "Вавілон". Як розповіла дружина депутата Анна Гросу, четвертого серпня пан Михайло відзначив свято в колі рідних та колег-депутатів, а незабаром збирається на святкування до Києва.
– Раніше, коли жили в Чернівцях, було традицією великою родиною разом із друзями відзначати сімейні свята в нашому ресторані, – розповіла Анна Андріївна. – Коронна страва закладу, яку, до речі, замовляють і з інших ресторанів, – "Бабусині папіроси". Це маленькі тоненькі млинці з м’ясом або домашнім сиром.
З подарунків Анна Андріївна купує парфуми для чоловіка та цифрову техніку для дочки – мікрофони, телефони, комп’ютер. Сама ж жінка пишних святкувань своїх днів народження не любить.
– Свої дні народження відзначаю дуже скромно. Подруга нашої родини Ірина Білик завжди вітає мене цього дня. Дарує парфуми або косметичні засоби для догляду за шкірою. Друзі дарують різноманітні вазочки або вироби, оздоблені камінням Swarovski.
Коли народний артист України Павло Дворський мешкав у Чернівцях, дні народження відзначав удома та в ресторані Utah.
– Десятирічний ювілей творчості відзначав там, – пригадує Павло Ананійович. – Скромніші та прохідні дати святкували з друзями в кафе "Анжела", яке розташовувалося біля комплексу "Черемош". Деякі дні народження відзначали у Карпатах – у Шешорах, у колибі. Також дуже гарним місцем є ресторан "Смерекова хата" у селі Валя Кузьмина. Окремі дні народження святкував у Трускавці. У Києві для святкувань збираємося у заміських ресторанах, які нагадують своїм колоритом Буковину.
В якості подарунків Павлові Дворському довелося отримувати книги, багато картин, виробів народного мистецтва. Також дарували набори посуду для кухні, для солодкого, для напоїв. Пам’ятним є срібний набір келихів та фляги для коньяку чи вина.
Генеральний директор "Трембіти" Стелла Станкевич дні народження відзначає традиційно вдома у колі дітей та онуків.
– Страви для святкового столу готую сама. Люблю фаршировану курку, голубці, смажену рибу, м’ясо, запечене у духовці з цибулею та морквою. Готую різноманітні салати. Страви – з життя, а не Бог знати що, – ділиться Стелла Омелянівна. – Лише одного разу замовляла бенкет у ресторані "Сонячна долина", коли відзначала свій 60-річний ювілей. Найчастіше мені дарують квіти, шампанське, парфуми, статуетки, бо знають, що я їх дуже люблю, та прикраси.
З ресторанів міста та краю Стеллі Омельянівні подобаються "Гріг", "Смерекова хата", "Сонячна долина" та "Маестро".
Як стало відомо кореспондентові "МБ", також улюбленими місцями для святкувань та відпочинку місцевого бомонду є комплекс "Аква-плюс", ресторан готельного комплексу "Буковина", "Гріг" та "День і Ніч". Власник ресторану "День і Ніч" Євген КОЗЬМА розповів, що в його закладі часто зупиняються на чашку кави відомі люди міста.
– Коли делегація з міської ради зустрічає поважних гостей в аеропорту, мер Микола Федорук, якщо має кілька вільних хвилин, заходить до нас випити кави, – поділився Євген Федорович. – Коли у місто приїжджають відомі люди, замовляють стіл тут. Наприклад, Андрій Кузьменко (Кузьма з гурту "Скрябін") чи Михайло Поплавський. Також якось заходив Володимир Литвин.
Ольга ГНІДАН
6-08-2009, 10:16
0
6 233