RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Радіо | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
» » » Для гурманів – фаршировані ананаси та японське вино
Улітку ресторани міста намагаються здивувати своїх відвідувачів гастрономічними цікавинками та стравами з інгредієнтами власного виробництва. "МБ" з’ясовував, чим особливим та оригінальним можна поласувати у міських закладах харчування.
Горілка власного виробництва –
за 150 гривень
Кафе "Карінтія" пропонує суто австрійські страви. Тут готують австрійський суп-гуляш на м’ясному бульйоні з яловичини, з картоплею, смальцем, томатною пастою та паприкою. Страва має дуже насичений гострий смак і підходить людям із "міцним" шлунком. Порція супу коштує 22 гривні. До австрійського супу "Старий Відень" на яловичому бульйоні з зеленню та курячим м’ясом додають домашні нудлі власного виробництва. За порцію супу доведеться викласти 12 гривень. Особливою стравою австрійської кухні є "Рулет Манфреда". Телятину запікають у тісті з листям хрону та шампіньйонами і поливають спеціальним соусом. Порція коштує 48 гривень.
– Коронною стравою ресторану є десерт "Шоколадна Карінтія". Це тістечко з чорного шоколаду, яке ми готуємо самі. Найбільше відвідувачів замовляють саме його. Ми помітили, що відвідувачі приходять до нас просто на десерт, – ділиться спостереженням директор ресторану Віктор КРАВЧУК.
Щоби провести вечір у закладі, потрібно викласти у середньому сто гривень з людини. Є страви, розраховані на гурманів, – як стейк із сьомги під креветковим соусом вартістю 85 гривень, так і економніші пропозиції. Влітку шеф-кухар ресторану додав до меню багато салатів. Найбільшу популярність серед відвідувачів має страва з листя салату з гарбузовим насінням, шматочками грейпфрута, заправлена французьким гірчичним соусом, оливковою олією та лимонним соусом.
Літню кухню запровадив також ресторан "День і Ніч". Працює літній мангал, де готують креветки, рибу, м’ясо та овочі. За сто грамів свинини просять 21 гривню, курятини – 16, форелі чи скумбрії – 13, сьомги – 15, креветок – 35 гривень.
– Популярним також є лаваш із сиром на мангалі. Коштує він 22 гривні, – розповіла адміністратор ресторану Валентина КОВАЛЬОВА. – У нас можна скуштувати фірмову горілку власного виробництва. Півлітрова пляшка коштує 150 гривень. Пропонуємо також самогон та домашнє вино. Півлітра самогону – 50 гривень, вина – 30.
Заклад також пропонує "Барський гостинець" – асорті з телятини, свинини та мисливських ковбасок. Страву розраховано на сімох осіб і коштує вона 310 гривень.
Серед літніх страв – яблука, запечені
у шоколаді
Кафе "Рефлекшн" спеціалізується на англійській та італійській кухнях. Тут – великий асортимент пасти та стейків. Є також страви латиноамериканської кухні з насиченим гострим смаком. Наприклад, "Фахітос". У млинець загортають м’ясо з овочами та спеціями. Страва коштує 38 гривень. З італійської кухні можна замовити болоньєзи та карбунари – у середньому 40 гривень.
– У нас є унікальні соуси, які в місті більше ніде не скуштуєш. Наприклад, вершково-грибний. Компоненти дістаємо з-за кордону, – заінтригував бармен Дмитро.
Таверна "Фрегат" спеціалізується на стравах із риби та морепродуктів. "Фішкою" закладу є фарширований ананас та "Морська зірка". Ананас фарширують як фруктами з шоколадом та вершками, так і морською капустою, мідіями та креветками. Фруктовий коштує до 45 гривень, морський – на десять гривень більше. "Морську зірку" викладають за допомогою креветок, яйця, червоної риби та ікри. Порція обійдеться у 70 гривень.
– Попри те, що ми спеціалізуємося на "морських" стравах, більшість наших відвідувачів звикли до традиційної буковинської кухні. Домашні голубці зі свіжої капусти з м’ясом не замінять жодну екзотику, – каже власник закладу Василь ДУБЧАК. – Улітку намагаємося урізноманітнити меню фруктами та овочами. Смачними є яблука, запечені з медом у шоколаді.
Провести вечір у таверні можна у середньому за 150-180 гривень.
У пабі-ресторані "Квінто" цього тижня саме закінчуються дні італійської кухні. Новою пропозицією від шеф-кухаря є страви "Мангал-асорті", салат "Польський", закуска "Дует", лосось "Торнедо" та рол зі свинини. "Мангал-асорті" важить понад три кілограми і включає чотири види шашлика – свинина, курятина, телятина і люля-кебаб. Коштує 299 гривень. Салат "Польський" викладають у вигляді червоно-білого польського прапора. Порція обійдеться у 34 гривні. Закуска "Дует" – це філе лосося та судака, з овочами та шампіньйонами на мангалі під шпинатним соусом. Страва коштує 69 гривень.
– Десерти ми готуємо самі. Наприклад, тірамісу, чіз-кейк, штрудель. Дуже смачний італійський десерт "Тіа Марія", який готують зі смажених бананів з морозивом, – розповіла директор Яніна ПІЩУЛІНА. – Маємо великий вибір чилійських, французьких, грузинських та українських вин. Пропонуємо навіть японське вино, яке отримуємо з Японії. Порція сто грамів коштує 45 гривень. Вечеря у ресторані обійдеться у середньому у 150-200 гривень.
Ольга ГНІДАН

Рейтинг:
(голосів: 0)
28-07-2009, 10:14
Коментарів 0 Переглядів 2 313

Теги -
Підприємців закликали бути уважними і стежити за офіційними повідомленнями адміністрації ринку
Справа Мунтяна: бізнесмену з Буковини Кушніру не скасували підозру
ВАС і апеляційна палата не скасували підозру бізнесмену з Чернівецької області Юрію Кушніру, якого звинувачують в наданні хабаря екс-голові облради Івану Мунтяну
Зливи наробили біди у горах Буковини: річка Черемош вийшла з берегів і затопила дорогу
Вода вийшла з русла річки на ділянку дороги, яка сполучає села Петраші й Розтоки
• Новини партнерів










getLinks(2); ?>
ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Де шукати гроші на дороги у громадах Буковини: представник Укравтодору дав поради головам ТГ
Радник т.в.о. глави Укравтодору зустрівся з головами громад Чернівецької області та розповів, як навіть найменші громади можуть реалізувати масштабні інфраструктурні проекти


«Вони тут і днюють, і ночують» Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону обурені, що Алея Небайдужості в мікрорайоні перетворилася на місце зібрання безхатченків та пияків
загрузка...
ВІДЕО Переглянути все відео
«Другого такого Івана немає, та й чи буде…»:  що відомо про відомого актора та режисера із Буковини - відео
Іван Миколайчук дуже переймався тим, що йому забороняли зніматися у кіно, не показували фільмів з його участю
Як влаштувати незабутню відпустку та не спустошити сімейний бюджет*

Провести незабутню відпустку і при цьому не спустошити сімейний бюджет допоможе найбільша торговельна мережа країни — "АТБ".
Інтернет-провайдер «Оптиком плюс» підтримує музикантів міста!*

Насолоджуйтесь концертом та вигравайте безліч цінних подарунків! Суперприз – РОБОТ-ПИЛОСОС!
Подорожуй вигідно з МедЛаб!*

У гарячий сезон відпусток і подорожей лабораторія "МедЛаб" пропонує до уваги туристів новий пакет з двох ПЛР-досліджень на коронавірус: для виїзду з України та ПЛР-тест для зняття з обов'язкової самоізоляції.

Ми поцікавилися, якою ж ідеєю керувалися власники, створюючи "Квант Сервіс", якого професійного рівня досягли інженери за усі роки роботи та із якими труднощами доводилося стикатися.

Про важливість профілактичних оглядів у ортодонта, фактори, що сприяють викривленню зубів у дітей, на які варто звернути увагу батькам, профілактику ортодонтичних захворювань, розповіли у стоматологічній клініці Life Dent.
З нагоди 55-річчя Чернівецького торговельно-економічного інституту відбувся круглий стіл*

1 червня 2021 року в Чернівецькому торговельно-економічному інституті КНТЕУ відбулося засідання круглого столу на тему [b]"Управління публічними фінансами в умовах реформування економіки України"
Як взяти кредит і не пошкодувати про це?*

Не вистачає грошей до зарплати? Хочете взяти онлайн-кредит? Так, він може допомогти. Але як взяти в борг, щоб потім не шкодувати?
Торт на замовлення: основні нюанси*

Жодне свято не обходиться без святкового торта. Чому оригінальні торти, зроблені на заказ, стають все більш популярними, та у чому їх переваги ви дізнаєтесь зі статті.