RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » у номері » суспільство » Для гурманів – фаршировані ананаси та японське вино

Улітку ресторани міста намагаються здивувати своїх відвідувачів гастрономічними цікавинками та стравами з інгредієнтами власного виробництва. "МБ" з’ясовував, чим особливим та оригінальним можна поласувати у міських закладах харчування.
Горілка власного виробництва –
за 150 гривень
Кафе "Карінтія" пропонує суто австрійські страви. Тут готують австрійський суп-гуляш на м’ясному бульйоні з яловичини, з картоплею, смальцем, томатною пастою та паприкою. Страва має дуже насичений гострий смак і підходить людям із "міцним" шлунком. Порція супу коштує 22 гривні. До австрійського супу "Старий Відень" на яловичому бульйоні з зеленню та курячим м’ясом додають домашні нудлі власного виробництва. За порцію супу доведеться викласти 12 гривень. Особливою стравою австрійської кухні є "Рулет Манфреда". Телятину запікають у тісті з листям хрону та шампіньйонами і поливають спеціальним соусом. Порція коштує 48 гривень.
– Коронною стравою ресторану є десерт "Шоколадна Карінтія". Це тістечко з чорного шоколаду, яке ми готуємо самі. Найбільше відвідувачів замовляють саме його. Ми помітили, що відвідувачі приходять до нас просто на десерт, – ділиться спостереженням директор ресторану Віктор КРАВЧУК.
Щоби провести вечір у закладі, потрібно викласти у середньому сто гривень з людини. Є страви, розраховані на гурманів, – як стейк із сьомги під креветковим соусом вартістю 85 гривень, так і економніші пропозиції. Влітку шеф-кухар ресторану додав до меню багато салатів. Найбільшу популярність серед відвідувачів має страва з листя салату з гарбузовим насінням, шматочками грейпфрута, заправлена французьким гірчичним соусом, оливковою олією та лимонним соусом.
Літню кухню запровадив також ресторан "День і Ніч". Працює літній мангал, де готують креветки, рибу, м’ясо та овочі. За сто грамів свинини просять 21 гривню, курятини – 16, форелі чи скумбрії – 13, сьомги – 15, креветок – 35 гривень.
– Популярним також є лаваш із сиром на мангалі. Коштує він 22 гривні, – розповіла адміністратор ресторану Валентина КОВАЛЬОВА. – У нас можна скуштувати фірмову горілку власного виробництва. Півлітрова пляшка коштує 150 гривень. Пропонуємо також самогон та домашнє вино. Півлітра самогону – 50 гривень, вина – 30.
Заклад також пропонує "Барський гостинець" – асорті з телятини, свинини та мисливських ковбасок. Страву розраховано на сімох осіб і коштує вона 310 гривень.
Серед літніх страв – яблука, запечені
у шоколаді
Кафе "Рефлекшн" спеціалізується на англійській та італійській кухнях. Тут – великий асортимент пасти та стейків. Є також страви латиноамериканської кухні з насиченим гострим смаком. Наприклад, "Фахітос". У млинець загортають м’ясо з овочами та спеціями. Страва коштує 38 гривень. З італійської кухні можна замовити болоньєзи та карбунари – у середньому 40 гривень.
– У нас є унікальні соуси, які в місті більше ніде не скуштуєш. Наприклад, вершково-грибний. Компоненти дістаємо з-за кордону, – заінтригував бармен Дмитро.
Таверна "Фрегат" спеціалізується на стравах із риби та морепродуктів. "Фішкою" закладу є фарширований ананас та "Морська зірка". Ананас фарширують як фруктами з шоколадом та вершками, так і морською капустою, мідіями та креветками. Фруктовий коштує до 45 гривень, морський – на десять гривень більше. "Морську зірку" викладають за допомогою креветок, яйця, червоної риби та ікри. Порція обійдеться у 70 гривень.
– Попри те, що ми спеціалізуємося на "морських" стравах, більшість наших відвідувачів звикли до традиційної буковинської кухні. Домашні голубці зі свіжої капусти з м’ясом не замінять жодну екзотику, – каже власник закладу Василь ДУБЧАК. – Улітку намагаємося урізноманітнити меню фруктами та овочами. Смачними є яблука, запечені з медом у шоколаді.
Провести вечір у таверні можна у середньому за 150-180 гривень.
У пабі-ресторані "Квінто" цього тижня саме закінчуються дні італійської кухні. Новою пропозицією від шеф-кухаря є страви "Мангал-асорті", салат "Польський", закуска "Дует", лосось "Торнедо" та рол зі свинини. "Мангал-асорті" важить понад три кілограми і включає чотири види шашлика – свинина, курятина, телятина і люля-кебаб. Коштує 299 гривень. Салат "Польський" викладають у вигляді червоно-білого польського прапора. Порція обійдеться у 34 гривні. Закуска "Дует" – це філе лосося та судака, з овочами та шампіньйонами на мангалі під шпинатним соусом. Страва коштує 69 гривень.
– Десерти ми готуємо самі. Наприклад, тірамісу, чіз-кейк, штрудель. Дуже смачний італійський десерт "Тіа Марія", який готують зі смажених бананів з морозивом, – розповіла директор Яніна ПІЩУЛІНА. – Маємо великий вибір чилійських, французьких, грузинських та українських вин. Пропонуємо навіть японське вино, яке отримуємо з Японії. Порція сто грамів коштує 45 гривень. Вечеря у ресторані обійдеться у середньому у 150-200 гривень.
Ольга ГНІДАН
28-07-2009, 10:14
Коментарів 0 Переглядів 2 526

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.