RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Життя в екзотичній країні дедалі частіше приваблює молодих дівчат. Повертаючись із теплих країн, де вони відпочивали і мали курортні романи, дівчата мріють повернутися туди назавжди. "Однак не забувайте, що чужа країна – це чужий світ зі своїми заборонами та законами. Дуже важко побудувати сім’ю у своїй країні, а що вже говорити про шлюб з іноземцем", – наголошує 27-річна Анна ПАРХОМЕНКО, яка три роки прожила у цивільному шлюбі в єгипетському місті Шарм ель Шейх.
"Погана медицина, я сама у чужій країні..."
– До Єгипту вперше поїхала три роки тому, як звичайна туристка, – розповідає Анна. – Разом із подругою ми замовили екскурсію, під час якої я багато спілкувалася з гідом Ахмедом. Він старший за мене на два роки. Зрозуміла, що симпатизую йому. Ахмед фліртував зі мною, жартував, що шукає дружину. Ми обмінялися номерами телефонів, і я повернулася до Чернівців.
Щодня Ахмед писав мені неймовірні повідомлення зі словами кохання. І через місяць я знову полетіла до Єгипту, але вже в гості до нього. Це були одні з кращих днів мого життя. Ми безмежно кохали одне одного. Він говорив, що мріє, щоб я стала його дружиною, щоб у нас були діти… Минув тиждень… і було дуже боляче повертатися додому. Я покохала цю людину. Потім я приїжджала на місяць, на півроку.
Покинула все – звичне життя, батьків, роботу, друзів. З Ахмедом ми почали жити у цивільному шлюбі. Ахмед не квапився знайомити мене із сім’єю. Багато в нашому житті змінила смерть батька Ахмеда, а згодом і його брата. Він замкнувся у собі. Місяць я була одна у чужому Єгипті. Довелося жити самій, працювати і чекати… Усі наші документи застаріли… Я повернулася в Україну, щоби знову оформити довідки. Однак коли прилетіла до Єгипту, у нас з Ахмедом почалися непорозуміння. В один момент зрозуміла, що більше не зможу так. Немає російських каналів, погана медицина, я сама у чужій країні... Якось подруги сказали, що родичі знайшли Ахмедові наречену – єгиптянку… Він не хотів про це говорити. Я взяла гроші, які тримала на чорний день і повернулася додому. Тут усе треба було починати з початку…
"Росіянки склали "чорний" список альфонсів"
– Не розумію, як могла бути такою сліпою! – зізнається Анна. – Як усі інші дівчата можуть бути такими сліпими! Коли ми ще жили вдвох з Ахмедом, я працювала. Спочатку в дайвінг-центрі, потім гідом у турфірмі. А працівників забезпечували житлом. Я цим скористалася, коли ми розійшлися. Інколи це був готель, інколи – звичайне єгипетське помешкання з тонкими стінами-перегородками. Було важко. Через хвилювання часто хворіла…. А хворіти у Шарм ель Шейху – небезпечно, тут не існує справжньої медицини. У подруги з Росії ледь не померла дитина від високої температури.
У Шарм ель Шейху живуть з єгиптянами понад чотири тисячі українських і російських дівчат. Дехто живе в офіційному шлюбі, дехто – у цивільному. Є єгиптяни, які мають і двох російських дружин, сплачують їм помешкання у різних районах.
Дівчата повинні бути дуже обережними. В Інтернеті навіть можна знайти чорні списки єгипетських альфонсів, які шукають лише розваг!
Сумно бачити, як до Єгипту приїжджають італійки, англійки і купують своїм єгипетським чоловікам машини. Часто іноземки відкривають у Єгипті власні фірми, все оформляють на єгиптян, а ті просто кидають їх! До однієї росіянки приїжджали батьки, дали їм із чоловіком гроші на квартиру. Але коли вона завагітніла, чоловік вигнав її на вулицю! Ось так – ти покидаєш усе у своїй рідній країні і заради чого?
Звісно, є й щасливі сім’ї. Легше жити з єгиптянами із великих міст – Александрії, Каїру тощо… Мешканці цих міст більш сучасні та забезпечені. Вихідці із сіл більш суворі, багато забороняють своїй дружині. Ні-ні, це не стосується ісламу (його не обов’язково приймати) та паранджі (росіянки та українки у ній майже не ходять)… Однак є багато інших заборон. Так, коли я почала жити з Ахмедом, виявилося, що мені треба питати дозволу вийти в магазин. Моїм подругам могли заборонити спілкуватися зі мною і навпаки. Не можна розмовляти з іншими чоловіками, ходити у кафе…
До речі, про селища… Моя подруга розповідала, як вона була у селищі вдома у свого нареченого. Вона не могла вийти на вулицю, сиділа у задушливому будинку в закритому одязі. Всі навколо розмовляли арабською, а вона нічого не розуміла. Довкола – антисанітарія, готують на підлозі і тут же їдять, сміття викидають у вікна...
Якщо жінка не витримує такого життя, вона може повернутися додому, але, можливо, і без дитини. Знаю сумну історію, коли в моєї подруги відібрали дитину, і тепер вона не знає, де її шукати.
Хочу порадити всім дівчатам – шукайте своє щастя в рідній країні. А там – свій світ, свої закони: і писані, і неписані…
Валерія ЧОРНЕЙ

ФАКТ
Як повідомили у відділі реєстрації актів цивільного стану Чернівецького міського управління юстиції, за перше півріччя 2009 року укладено 70 шлюбів з іноземцями. Найбільше наречених було з Румунії, Молдови, Росії, Італії, Німеччини, Сирії, Туреччини. Приїжджали і з Афганістану та Єгипту.

Коментар
Iгор БУРКУТ, ПОЛІТОЛОГ:
Єгипет – мусульманська країна. Це означає, що більшість мешканців дотримується незвичних правил життя та побуту. Тому перш ніж їхати жити до цієї країни, треба детально ознайомитися з тим, як насправді там живуть мешканці.
Є речі, про які завжди потрібно пам’ятати. Дуже відрізняється від нашого єгипетський клімат. Не кожна людина витримає спеку, а влітку там сонце у тіні буває біля 50 градусів. У цій країні велика кількість людей, по-справжньому бідних. Відтак і рівень санітарії дуже низький. Майте на увазі, існує різниця між Каїром, великими містами та селищами. Тут люди різні, зовсім різне виховання. Треба пам’ятати, що у Єгипті є своя християнська громада. Це православні Александрійського патріархату (здебільшого сюди входять етнічні греки) та християнські копти. Копти – це араби, які зовні нічим не відрізняються від єгипетського населення, але їхні побут та культура ближчі до наших.
Зауважу, що арабська мова є непростою. Щоби навчитися писати та читати арабською, потрібно приблизно… 12 років! Нагадаю дівчатам, що на кожному єгипетському курорті можна зустріти симпатичних арабських хлопців, які заводять знайомства заради власної вигоди. Будьте обережні, бо можете залишитися ні з чим! Але якщо кохання справжнє і дівчина відчуває, що може вписатися в іншу країну, варто ризикнути. Адже є щасливі родини, але на жаль, нещасливих більше…

Корисні Iнтернет-адреси для тих, хто збирається заміж у Єгипті:
www.club.maghreb.ru
www.egyptclub.ru
www.review.kuda.ua
www.turistua.com
ww.islam.com.ua
23-07-2009, 12:35
Коментарів 0 Переглядів 8 776

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!