RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Гарна і рівна засмага ніколи не виходить із моди, та головне – навчитися засмагати правильно. Тобто допомогти своїй шкірі, а не нашкодити.
– Засмага певною мірою визначає статус людини, те, наскільки вона за собою доглядає, – вважає Марія РИЖКОВА, косметолог-естетист. – Річ тільки в тому, наскільки для кожної людини засмагати корисно. Є певні протипоказання, тому краще звернутися до фахівця, який порадить, в якому режимі засмагати, щоби не було плачевних наслідків.
Сонячний опік не тільки старить шкіру щонайменше на півроку – після такого стресу з’являється і гіперпігментація шкіри, і збільшується кількість родимих плям.
"Кожен сонячний опік – стартовий майданчик для онкозахворювання, тому до засмаги потрібно ставитися дуже серйозно", – зауважує Марія Петрівна. Перш ніж вирушити на пляжний відпочинок, шкіру потрібно підготувати.
– Їхати у відпустку, не пройшовши стартового курсу засмаги в солярії, – просто нерозумно, – зауважує Марія Рижкова. – Ми їдемо на Південь, а там сонце більш активне. Непідготовлена шкіра першого ж дня обгорає, людина починає шукати кефір, "Пантенол", все тіло болить, настрій зіпсовано. І, зрештою, тиждень відпустки втрачено.
Під час стартового курсу підготовки в солярії Марія Петрівна радить неодмінно використовувати спеціальні креми, які скоротять кількість процедур, засмага швидше утвориться і буде рівною. Ще один секрет рівної і тривалої засмаги: перед першим походом до солярію потрібно зробити пілінг. Можна сходити в сауну, де добре розпаривши шкіру, потерти її кукурудзяним борошном або скористатися скрабами.
А вже на пляжі основний захист для шкіри – косметика із захисними фільтрами. Для мешканців нашого регіону фактор захисту (SPF) повинен становити не менше 25, адже буковинці на морських узбережжях згорають миттєво. Для відпочинку в межах області вистачить від 15.
– Своїм клієнтам, які їдуть на море, для світлого типу шкіри раджу обирати максимальний фактор захисту – 50-60. А для вікової старшої шкіри повинен обов’язково бути ступінь захисту 60, щоб уникнути гіперпігментації шкіри, – радить Марія Петрівна.
Крем потрібно підбирати індивідуально, не тільки залежно від світлого чи смаглявого відтінку шкіри. Має значення також і вік, і наскільки шкіра готова до засмаги, в якому вона стані, наприклад, чи є меланінові утворення тощо. Нині дуже великий вибір захисних кремів, але, на жаль, не завжди вказаний на етикетці ступінь захисту відповідає реальному вмісту тюбика. Тому краще не купувати сумнівні косметичні засоби, оскільки немає гарантії, що вони захистять вашу шкіру.
Фактор захисту
і ваш фототип
Фактор захисту (SPF) на етикетках сонцезахисних засобів – найважливіша цифра. Чим вищий ступінь захисту, тим менше косметика пропускатиме UV-променів, які викликають засмагу, а у разі передозування – сонячні опіки. Чим світліша шкіра, тим швидше вона згорає і тим вищий повинен бути фактор захисту.
Захисну косметику потрібно наносити на шкіру за 20-30 хвилин до виходу на пляж, щоби фільтри почали діяти. Крім того, захист потрібно через дві-три години поновлювати.

Білосніжна шкіра, світле або руде волосся, світлі очі. Такі люди обгоряють миттєво. Без крему їм не можна перебувати на пляжі довше 10 хвилин.
Світла шкіра, світле волосся, сірі, зелені або карі очі. Без захисної косметики на сонці можна бути не більше 20 хвилин.
Шкіра з легким відтінком засмаги, каштанове або темно-русяве волосся, карі очі. Немає ризику обгоріти, перебуваючи під сонячними променями 30-40 хвилин.
Смаглява шкіра, чорне волосся, темні очі. Такі люди рідко обгорають, але перебувати на сонці, не захистивши шкіру, все одно можна не більше години.
Швидка допомога
Якщо опік першого ступеня, і шкіра тільки почервоніла, для її порятунку можна використати аерозоль "Пантенол" або народні засоби: змастити обпечені ділянки тіла кефіром, сметаною. Це заспокоїть шкіру.
Чудово допомагає спиртова настоянка прополісу – навіть коли опік серйозніший, із пухирцями на шкірі.
Засіб "Пропосол" використовують для лікування захворювань горла і ротової порожнини, проте він чудово рятує і обпечену сонячними променями шкіру. Препарат знеболює та охолоджує.
Пийте більше рідини, споживайте овочі і фрукти з високим вмістом вітаміну С та Е та не засмагайте, доки почервоніння не зійде.
Після курорту
За засмаглою шкірою також потрібно доглядати, щоби запобігти її передчасному старінню. Після відпочинку на пляжі шкіра пересушена і тому неодмінно потребує зволоження.
Наскільки б якісною не була засмага, за певний час вона все одно почне втрачати свій вигляд. Якщо хочете підтримати засмаглий колір шкіри тривалий час, варто відвідувати солярій і після відпочинку.
Марина КАРАСЬОВА
14-07-2009, 10:05
Коментарів 0 Переглядів 1 547

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.