RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Тетяна В. майже рік зустрічалася з хлопцем, доки зрозуміла, що потрапила до рук шахрая, який виманив у неї чималу суму грошей. Нині дівчина намагається знайти вихід із ситуації, але поки що потрапила у глухий кут, а на допомогу міліції вже не сподівається.
– Ніколи не думала, що попадуся на таке шахрайство, – скаржиться Тетяна. – З Афанасієм я познайомилась у нічному клубі, і поступово наші стосунки почали розвиватися. Він повністю ввійшов у довіру, став частим гостем нашого дому. Мені подобалося, як Афанасій ставиться до мене, як дбає про мою донечку. А ще він розповідав про своє важке життя, як заробляв і збирав гроші на автомобілі, які потім здавав в оренду службі таксі, як сам цілодобово таксував. Я завжди його підтримувала і співчувала. Через півроку знайомства Афанасій розповів, що йому в Луцьку запропонували новий автомобіль за дуже вигідною ціною. Про нього він вже давно мріяв, але для купівлі не вистачає певної суми грошей. Звичайно, у пошуках грошей він звернувся до мене, знаючи про мої заощадження. Я погодилася на місяць позичити йому кілька тисяч гривень. Навіть не підозрювала, що з поверненням можуть виникнути проблеми, та все-таки оформили розписку. Після того, як минув місяць і потрібно було повертати гроші, Афанасій розповів, що автомобіль знаходиться на території України, але його не можуть розмитнити і знову попросив на місяць позичити кілька тисяч гривень. Я знову дала гроші, оформивши розписку. Минав час, а гроші Афанасій так і не повертав, постійно вигадував різні історії: то документи на автомобіль пропали, то водій загинув у ДТП, і він витратив значну суму грошей на поховання.
– Якось я помітила, що в мене зникли ювелірні вироби, – продовжує Тетяна. – Згодом стало відомо, що їх Афанасій здав у ломбард. Потім із дому зникло кілька сотень доларів та кілька тисяч гривень. Випадково від знайомих я дізналася, що подібні афери з позичанням грошей у жінок Афанасій робив уже кілька разів. Така схема для нього стандартна. Тоді я й зрозуміла, куди поділися гроші та ювелірні вироби та чому він так довго не віддає мені гроші.
Звісно, по допомогу звернулася до Шевченківського райвідділу міліції, але особливо цією справою ніхто не переймався. Міліціонери одразу назвали її "глухарем", але при цьому мали список жінок, які теж потерпіли від шахрайства Афанасія. Тож я зрозуміла, що правди і захисту мені не знайти. Як розглядали мою справу, я не знаю, повідомлення про закриття справи я теж не отримувала. Афанасій, який, до речі, кілька разів був умовно засуджений і не вперше на нього було подано подібну заяву до міліції, досі не затриманий. Слідчі кажуть, що він розповідає, ніби золото я добровільно віддала, свою вину не визнає й у мене немає жодних доказів про злочин. Із заявою я також звернулася до прокуратури, але поки що не маю результатів.
– Як вирішити проблему, я не знаю, – продовжує Тетяна. – Міліція у цій справі, на жаль, безсила. Цей чоловік і надалі займається своїми шахрайськими справами, збільшуючи кількість жертв. А ще після спілкування із дівчатами вже знаю, що в місті є декілька таких аферистів і подібні випадки з жінками, у яких виманюють гроші, зізнаючись у коханні, непоодинокі. Можливо, хтось із жінок був у подібній ситуації. Сподіваюсь отримати від них поради, як виправити ситуацію, як при цьому поводитися, адже від такої категорії чоловіків у нашій країні жінки зовсім не захищені.
Людмила ОСАДЧУК

КОМЕНТАР
У прокуратурі довго цю ситуацію не пояснювали. Але розповіли, що подібні заяви непоодинокі, такі випадки серед жінок трапляються досить часто. Тому виконувач обов’язків прокурора Шевченківського району Чернівців Мирон РОМАНЮК порадив бути обачними під час знайомства з чоловіками такої категорії і не покладатися лише на свої емоції.
– Щодо справи Тетяни, це категорія справ, які розглядає райвідділ міліції, – каже Мирон Васильович. – За результатами розслідування у порушенні кримінальної справи було відмовлено. Зараз ми ще раз перевірятимемо справу, щоби з’ясувати, чи на законних підставах було прийнято рішення.

ЯК УБЕРЕГТИСЯ
Ставтеся з обережністю до нових знайомих, які розповідають про свої житлові, матеріальні чи інші проблеми, що мають фінансовий відтінок.
Намагайтеся не давати у борг великі суми, навіть якщо ви закохані у цю людину. Отримавши кілька відмов, такий чоловік зникне з вашого життя.
Припиняйте всі спроби купити на ваші гроші дорогі речі, а тим паче брати кредит на ваше ім’я. Відмовляйте коханому в проханні закласти майно, а тим більше нерухомість.
Якщо вам "пощастило" зустрітися з альфонсом, не дорікайте собі через недалекоглядність. У будь-якому разі це хороший життєвий досвід, який знадобиться у майбутньому.
2-07-2009, 10:17
Коментарів 0 Переглядів 1 944

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!