RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Урочистості та випускні вечори для учнів 11-х класів міських шкіл відбудуться 27 червня, для дев’ятих класів – 23 червня.
– Урочистості для учнів, які закінчили дев’ятий клас, відбудуться у школах, – повідомила заступник начальника міського управління освіти Людмила СІРКО. – Їм вручать свідоцтва про базову освіту, відмінники отримають свідоцтва з відзнакою. Деяких учнів нагородять грамотами. Щодо 11-класників, то для них урочистості заплановані на Театральній площі орієнтовно о 17.00 (час проведення ще може змінитися). Святкування не відрізнятиметься від попередніх: мер Микола Федорук вручить випускникам медалі. Поки що невідомо, скільки буде медалей, адже ще немає результатів зовнішнього незалежного оцінювання з усіх предметів. Хоча вже знаємо, що певні зміни є – деякі учні через не найкращі результати тестів отримають замість золотих медалей срібні. За попередніми даними, "золото" матимуть 157 випускників, "срібло" – 54. Загалом у школах міста цього року 1417 випускників 11-х класів та 1223 – дев’ятих.
Ми зателефонували до кількох ресторанів і поспілкувалися з випускниками. Виявилося, що криза позначилася і на випускних. Як розповіла головний бухгалтер ресторану "Київ" Любов КОЛІСНИЧЕНКО, у них заплановано на 27 червня шкільний випускний. Але вони отримали лише це одне замовлення.
– Не порівняти з минулими роками, коли зал для випускного вечора замовляли ще з осені, – каже жінка. – Криза все-таки дається взнаки. Через це ми змушені і ціни знижувати до мінімуму. У середньому за випускний у нас потрібно заплатити 150-170 гривень за людину. Зал розрахований на 120 осіб.
А в одному з ресторанів замовлень на випускні взагалі не виявилося. Керівництво закладу у всьому звинувачує кризу. Відмовилися від шкільних випускних й інші ресторани – "Україна", "Гріг". В останньому відмову пояснили малим залом (на 45 осіб), в "Україні" ж зізналися, що торік постраждали від такого вечора і більше не хочуть їх влаштовувати.
Схожа ситуація і в ресторані "Маестро блюз" (колишній "Ратуші").
– У нас було заплановано шкільний випускний, але його відмінили, – розповіли у закладі. – Можливо, через те, що у нас мала кількість місць (на 60 осіб), і батьки знайшли просторіший зал. Криза відчувається. Стало менше замовлень на все – весілля, вечірки. Навіть перекусити заходять рідше і роблять скромніші замовлення. Раніше зал для проведення випускних вечорів замовляли за три-чотири місяці наперед, а тепер замовили лише один випускний для учнів коледжу.
– Ми ще не визначилися остаточно з рестораном, бо в одному закладі, з яким домовилися, нас підвели: спочатку встановили одну ціну, а потім її підвищили, – розповідає класний керівник 11-го класу школи №30 Людмила ДУДКО. – Звичайно, випускний відзначимо, але без витребеньок. Наприклад, відмовилися від послуг тамади та музикантів після 00.00. Ввімкнемо свій магнітофон. Будемо економити й на їжі, замовимо усього по мінімуму. Вчителі, розуміючи скруту, відмовляються йти до ресторанів (директор школи Віктор Сальніков розповів, що особисто просив учителів не приймати запрошень – ред.). Та й самі учениці, наскільки мені відомо, не йтимуть до перукарень, а будуть робити зачіски одна одній. Більшість шиють сукні у знайомих – щоби було дешевше.
– Ми святкуватимемо випускний у ресторані "Версаль", – каже 11-класниця Поліна. – За себе заплатили по 200 гривень плюс по 50 гривень за вчителів. Багато батьків через високі ціни відмовилися приходити. Також на свято останнього дзвінка ми витратили по 100 гривень (подарунки вчителям тощо). Щоби зекономити, відмовилися від послуг відеооператора, адже для цього потрібно було скинутися ще по 100 гривень з кожного. Чимало моїх однокласників взагалі не прийдуть на випускний – у них немає на це грошей. Адже лише пошити сукню у середньому коштує 250 доларів. А ще ж потрібне взуття. Тому зекономлю на зачісці та манікюрі – зроблю усе це сама...
Галина МАРКІВ
11-06-2009, 13:25
Коментарів 0 Переглядів 3 600

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.