RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Через кризу та проблеми із здоров’ям до ворожок йдуть і мільйонери, і молодь.
– До ворожки пішла через відчай – у мене захворіла донечка, а у чоловіка опинився під загрозою його бізнес. І все сталося раптово, – розповідає Марія ОНУФРЕЙЧУК. – Чоловік – майстер із золотими руками, на замовлення виготовляє меблі. Замовлень – дуже багато, а тут замовники раптом зникли. А ще й криза, бізнес опинився на межі. Та найбільшим лихом стала хвороба донечки. Дівчинка перестала розмовляти. Майже не спала. Дивилася в нікуди. Обстежила дитину, була у різних лікарів. Навіть до психіатра звернулися. Усі розводили руками. Моя знайома показала мені у газеті статтю про відому знахарку, яка приїжджає до Чернівців. Разом із донечкою та чоловіком ми зібралися на прийом. У коридорі побачили довжелезну чергу. Дізналися, що плата за одну годину – 200 гривень. А як виглядає жінка, що вона буде робити, ніхто і не пояснював.
Ми зайняли місце у черзі і почали чекати. Один прийом тривав приблизно хвилин 20-30. Кожна людина виходила і нічого не розповідала. Обличчя були заклопотані, налякані і водночас рішучі. Ми наздогнали одного юнака, він сказав: "Не витрачайте, люди, гроші".
Коли підійшла наша черга, відчинили двері і заглянули у кабінет. Там – темно, вікна зашторені темними завісами, димно. Ворожка була одягнена у чорний одяг, на голові – ковпак на кшталт арабських головних уборів. На столі – свічка та колода великих карт. Нас запросили увійти, але ми пішли геть. Ми просто не наважилися зайти до цієї жінки.
Вийшли на вулицю засмучені. До нас підійшли інші люди з черги. Ми розговорилися. Почули, що в одному із районів є знахарка. Ми вирушили туди. На подвір’ї біля будинку знахарки була черга, але нас прийняли. У кімнаті не було жодних карт – лише висока фігура Божої Матері. Знахарка взяла донечку за руку і почала розмовляти з нами. Жінка вже знала, як нас звати, чим займаємося. Вона почитала над дитиною та чоловіком молитву. Через декілька днів дівчинка заговорила. Майже за місяць бізнес чоловіка теж налагодився. У чому секрет? Необхідно молитися Богові.
"Тепер покладаюся лише на власний розум"
– Кажуть про те, що криза – переломний момент, який мудрі люди можуть використати з користю для себе, – каже 27-річний чернівчанин Сергій ВОЛОЩУК. – Якось почув, що дехто із моїх друзів завдячує успіхом людям із надзвичайними здібностями. Для мене це було щось нове. Вирішив і сам відвідати ворожбита. Домовився про зустріч. Гадав, вислухають про мій бізнес, мої плани. Мучився тиждень і, за порадою мами, вирішив піти до парапсихолога. Вона заспокоїла мене. Вислухала. Ми просто розмовляли. Мені запропонували здійснити паломництво і замовити у сімох церквах молитви. Не знаю, чи були зі мною негаразди, але у паломництво я вирушив, бо це – можливість отримати нові знання та душевний відпочинок. Не радив би людям ходити до будь-кого і довіряти своє життя. Тепер покладаюся лише на власний розум, сили та віру в Бога.
"Якщо людина попереджена,вона озброєна"
– У час кризи люди повинні більше звертатися до Бога, – каже провидиця, спадкова ворожка, бабуся Матрона. – Якщо люди звертаються до мене із бідою, насамперед рекомендую їм молитися, найняти Божі служби. Також передбачаю долю людини. Не всі вірять у передбачення, але чимало повертаються через декілька років і кажуть, що мої слова здійснилися. Я як швець – усім догодити не можу, але попереджаю! Якщо людина попереджена, вона озброєна. Можу порадити: "У вас буде дорога, зачекайте дев’ять днів, інакше трапиться лихо". До мене приїжджають люди і з Італії, і з Австралії, і з Німеччини.
Приходять до мене і бізнесмени. Зараз криза. Вони розгублені. Не знають, як бути. Радяться, чи варто відкривати новий офіс. Вислуховую людину. Якщо питання серйозне, проводжу спеціальні сеанси і лише потім даю відповідь. Не раз радилися, чи вступити у фіктивний шлюб, чи принесе він горе, чи це початок щасливої дороги.
Приходять і високопоставлені люди. Вони запитують, чи буде їм щастя та добро від нової серйозної посади, як зберегти гроші на момент кризи. Знаєте, у нас дуже багато розвелося заможних людей. А у Чернівцях які є багатії! Але що з того?! Якби вони допомагали комусь, займалися доброчинністю... Вони повинні полюбити ближніх. Чому вони не влаштують безкоштовні обіди безпритульним?!
– Колись ворожок ганяли, звинувачували у шахрайстві, – зауважила бабуся Матрона. – А сьогодні керівники, навпаки, шукають нас. Однак ворожка повинна бути справжньою! Зараз розвелося дуже багато ворожбитів. Прочитали гороскоп і вже вважають себе ворожками. І за сеанси беруть великі гроші. Скільки зараз Тань, Мань, і усі ворожки! Люди повинні берегтися від таких ворожбитів. Справжні ворожки отримують свій дар у спадок.
Дуже людям допомагає паломництво. Принаймні один раз у житті людина повинна відвідати Гроб Господній. А якщо людина захворіла, можна брати воду із Буковинського монастиря, хреститися і натщесерце пити її. Дуже добре читати "Дев’ятницю до святого Шарбеля у важких випробуваннях". Дев’ять днів підряд читають молитву. Щодня – нову. Це обов’язково допомагає.

коментар
Альона ГОЛОВІНА, ПРАКТИКУЮЧИЙ ПСИХОЛОГ:
Шаманство, ворожіння, гадання – це частина вірування буковинців. Є справжні ворожки, цілителі, які допомагають людям. Однак є і такі, які можуть зашкодити. Людина через природну цікавість "А що зі мною буде?" віддає відповідальність за своє життя у чужі руки. Не бажаючи розібратися у причинах своїх негараздів, люди звертаються до ворожок. Добре, якщо ворожка дає людині позитивну установку і починає діяти принцип "самоздійснювального пророцтва" – людина повірила у гарне передбачення і прагне позитивних змін. У такому разі до людини точно прийдуть позитивні зміни. Адже чого прагнеш, те й набуваєш.
Однак хочу нагадати про те, що людина – господар свого життя. У кожному із нас живе внутрішній мудрець. Ми повинні навчитися слухати його, прагнути кращого. Існує закон притягання – про що думаєш, те і здійснюється. Це секрет нашого життя. Усе, про що думаємо, втілюється у життя!”
7-05-2009, 11:06
Коментарів 0 Переглядів 29 389

Теги -
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.